PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Rusija:Slovenija 2:1, čudežni rezultat naših glede na bedno igro

Objavil pavel, dne 15.11.2009

Ko govorim o prednostih kapitalizma, vedno izpostavim sodobni šport: košarsko, nogomet, tenis itd. Najboljši igralci imajo največ dela in znanja za sabo, zato tudi največ dobrih rezultatov. In prav je, da so mnogo, mnogo boljše plačani kot povprečni igralci. V socializmu se zasleduje povprečnost s težnjo k bedi, k najslabšim, k največjim luzerjem in revčkom. Ali bi gledalci gledali socialistični šport, kjer so vsi enako plačani (slabo plačani) in kjer igrajo od talenta do debeluharskega sprehajalca na igrišču. To bi bil za gledalce šele dolgčas gledati.

Naši so danes igrali zelo slabo. Sploh Kirn. Rusi so imeli vsaj v prvem polčasu žogo 2/3 časa v svojih nogah, naši so komaj kaj odbili, o kakšnih podajah v zvezni in obrambni vrsti pa smo samo sanjali. Kaj šele o hitri, povezani in duhoviti igri od enega konca do drugega konca igrišča. Kaj šele z lepimi priložnostmi in ubranjenimi streli, da ne sanjam o številnih zadetkih.

Težko je verjeti, da naš nogometaš žogo, ki jo dobi nabaše 10 m stran od slovenskega igralca, kar sem opazil nekaj desetkrat. Ali pa ne zna žoge štopati.

Proti Angliji so zares dobro igrali, ni mi bilo problem tukaj pohvaliti. Danes pa me je po ogledu prvega polčasa minilo gledanje drugega. To je počasen balkansko-vaški fuzbal. Dolgčas. Le kdo to gleda, razen fanatikov “nacionalnega interesa”: “Kdor ni povprečko, ni Slovenc! Hej , hej , hej!”?

Še dobro, da so bili Rusi ob vsesplošni premoči tako impotentni in nespretni pri zaključkih akcij. Kajti rezultat bi bil lahko upoštevajoč hitro rusko igro in število strelov na gol kar 10:1. Tudi Handanović bi lahko pri obeh golih bolje posredoval.

Poslušanje Igorja Berganta na RTVSLO pa je bilo kot poslušanje in branje slovenskih novinarjev F21 oz. N-571 ( ki so navijači in nimajo občutka za objektivnost in nimajo znanja). Bergant je realnost tako izkrivljal celo tekmo, da sem imel občutek kot da poslušam shizofrenika iz Polja pri LJ.

Rezultat 2:1 je čudež. Tako je. Rezultat je fenomenalen, pravi čudež glede na igro, ki so jo naši pokazali.

Gledal sem prvi polčas in Rusi so imeli 7 strelov na gol, naši enega. Bergant pa je govoril o izenačenosti. Ob 61% posesti žoge Rusov, ki so si jo igrivo podajali, medtem ko je komaj kakšno žogo uspelo našim odbiti – pa še to v noge Rusov. Grejt sakses, bi rekel shaman.

Vsi (razen enega) so igrali slabo, Kirm pa porazno. Tudi Kek mi je vprašljiv, ko drži analfabeta, ki ne zna štopati, ne podajati in izgubi vsako žogo – kar celo igro v igri.

Za nove igralce zadnjih 15 minut ne morem oceniti, ker jih nisem več gledal. Le enega igralca moram pohvaliti: Brečko je bil super.

Na HRT2 gledam zdajle Portugalsko in Bih. Obe sta za razred boljši od zgoraj omenjenih tekmic. Fuzbal pa hiter, kombinatoričen, igriv. Res so Portugalci tisti, ki so boljši in vodijo igro.

Pravkar se je končala tekma Bih – Portugalska. Tekma je bila boljša, hitrejša, polna akcij, lepih podaj, prodorov. Končala se je 1:0. Čeprav so igralci Bih dali kar 3 vratnice. Od tega 2 vratnice v času 2 sekund. Portugalci so prvi polčas igrali nogometno poezijo, le premalo učinkoviti so bili. Drugi polčas pa so bili dosti slabši Bosanci kar na nivoju, ker so Portugalci popustili.

Nič hudega, če so naredili dodatne kvalifikacije, kajti vsi so si sami krivi, da so se znašli v njih in vsi imajo možnost v igri in rezultatsko dokazati, da si zaslužijo nastop v Afriki, na SP v Južni Afriki.

Nek forumaš pa Berganta ceni v primerjavi z zaspanimi, pijanimi in depresivnimi ostalimi športnimi novinarji, a pravi da se tudi Bergant lahko skrije pred legendami YU športnega komentiranja:

še vedno pa se ne more primerjati z yu legendami

“Još 25 minuta mučenja na ovoj stolici, prvenstveno za mene, a što se vas ti će izuzetno lako možete preći na neki drugi kanal i odgledati neku špansku seriju ili nešto drugo što će sigurno biti zanimljivije za vas.”

“Sledećih nekoliko minuta ovog snimka protiću u znaku Georgi Hadžija i ove kretenske reklame za kečap!”

“Kakav udarac, pocepao je vazduh na vodonik i kiseonik.”

“Topovski udarac i gol!!! Kurac gol, prečka … Sjedi mali, pička ti materina, ništa ne vidim.”

“Vahidin Mušemić u izglednoj šansi – i ništaaa … Ali opet Mušemić dolazi do lopte, udarac – i golman brani, lopta se odbija do Mušemića koji upućuje snažan udarac lijevom nogom … Prečkaaa!!! Mušemić ovaj put glavom i opet je promašio, jeb’o mu ja mater smotanu!!!”

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.