PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Sovjetski Katin in sovjetska Huda jama

Objavil pavel, dne 1.11.2009

Zgodovinar in terapevt Jože Dežman piše o dveh mega zločinih v 20. stl., katerih vzrok je bil v slepem ideološkem sovraštvu, ki so ga do drugačnih izvajali komunajzerji.  Stalinistični so na Poljskem mega zločin v Evropi uprizorili že na začetku pohoda in WW2, naši Titoistični sovjeti pa so ga na koncu vojne WW2.

V filmu Andrej Wajda pretežno poudarja pomen in herojstvo sorodnikov žrtev. Wajda je dolgo moral čakati, da je lahko izlil svojo bolečino in umetnost v filmu, saj je njegov oče kot poljski oficir in nekomunist moral umreti z mafijskim strelom v tilnik zaradi podpisa mafijskega šefa Stalina.

Tako kot Dežman poudarja terapevtskost v odkrivanju TABUjev, predelovanje čustev, poimenovanje ZLA, poudarja tudi vse možne finte s katerimi psihopatski zločinci in psihopatski oboževalci socializma še vedno fintirajo večino ljudi v mistificiranju socialističnih TABUjev, predvsem neo -KASTNO-FEVDALNEGA sistema ( kasta =razred).

Prvorazredna razigranost psihopatov nad drugorazrednimi žrtvami psihopatov

Prvorazredna razigranost psihopatov nad drugorazrednimi žrtvami psihopatov

Najbolj bistven pa se mi zdi sledeči sestavek v Dežmanovem pisanju:

“Wajda ocenjuje, da med artističnimi odzivi na katinski zločin nekaj več pomenita le ena pesem in ena skladba. Nekam skromna bera za velik zločin in velik narod? Totalitarni tabuji ubijajo ne samo ljudi, ampak zatirajo tudi njihovo človečnost, ustvarjalnost, sočutje, solidarnost.”

http://dezman.blog.siol.net/2009/10/27/huda-jama-katin/

Še vedno pa največ o vsem tem povedo slike slikarja Petra Štovsa: o laži, o tabujih, o utopijah, o psihopatski debeli koži zločincev in njihovih sledilcev.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Sovjetski Katin in sovjetska Huda jama”

  1. Alter pravi:

    Nekateri komunajzerji sploh ne vedo, kako so se osmešili pri svoji obrambi svojega ljubega zločinskega komunizma.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.