PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Ubijalci in neodgovorneži morijo na cestah

Objavil pavel, dne 23.10.2009

Dolga leta je bilo v Sloveniji kar dobrih 300 ljudi ubitih v prometnih nesrečah na leto. Danes se številka zmanjšuje in približuje polovični vrednosti oz. bo sigurno leta 2009 pod 200 ali pa malce več kot 150. Še vedno je brutalno govoriti o šteilkah, kajti v vsaki številki je neskočno pomembna in edinstvena oseba.

Zakaj je v Sloveniji toliko nesreč?

Bom poskušal po vrsti našteti temeljne razloge:

Nikakor ne trdim, da so to hitrost, alkohol in mamila. To so elementi, izbrani NAČINI, s katerimi se ti ljudje ubijajo in ubijajo druge. Valjda ni srp kriv za umore miljonov civilov, temveč komunistični psihopati, ki so s srpom (kot simbolom) klali nedolžne.

1. Glavni moment vidim v NEODGOVORNOSTI povzročiteljev nesreč. Ti ljudje so na celem spektru svojega življenja neodgovorni, kar izvira iz domače “VZGOJE”, predvsem pa močno vpliva družba oz. kultura. Ta neodgovornost večine v slovenski družbi se očitno pokaže, ko ljudje začnejo obsesivno po katastrofalnih nesrečah iskati vzroke nesreče in jih seveda zelo hitro najdejo v zunanjih faktorjih: alkohol je kriv, pa velika hitrost je kriva, pa slabe ceste so krive, pa slaba signalizacija je kriva. Tipično socialistično obsedeno iskanje čarovnic, razrednega sovražnika in čakanje, da bo vsa družba dosegla soglasje in bomo lahko na fašističen način to žrtev potolkli  KOLEKTIVNO do zmazka. Drhal pač.

2. Drugi razlog je ta DRUŽBENA KLIMA. Prihajamo počasi iz socializma, kjer so ljudje na vseh nivojih pasivizirani, prezaščiteni in neodgovorni. Razvajeni, poujčkani, nepodjetni, ne znajo konstruktivno ven metati energijo (v podjetništvu, v ustvarjanju, v delu). Večinoma delajo zelo frustrirajoče fevdalno delo, tlako, ki jim ne daje ne zadovoljstva, ne potrditve, kaj šele samozavesti. Živeti v socializmu pomeni biti pasiven, potuhnjen, zahrbten, tesnoben, depresiven, nesrečen, alkoholiziran oz. kako drugače zadet s trenutno verzijo socialistične ideologije oz. iluzije oz. utopije. Skratka živimo kot džunkiji. Neodgovorni do sebe, do drugih, do družbe. Obsedeno iščemo samo svoje pravice in na tej poti v vrstah, cestah in trgovini brezobzirno teptamo druge. Poleg smrti na cestah je v vseh socialističnih družbah tudi mnogo več alkoholikov, vseh vrst zafiksancev (največ z ideologijo in sovraštvom), prekomerno število samomorov.

3. SAMOMOR bi dal na tretje mesto. Destruktivno vedenje, avtodestruktivno vedenje se kaže že v tem, da nekdo zelo prekorači hitrost, svoje sposobnosti oz. gre pijan na cesto. Nasploh smo Slovenci med prvimi, ko gre za avtodestruktivne in nevarne športe, ki se jim sofisticirano reče “adrenalinski športi”, torej športi v katerih se hormon groze in strahu izdatno črpa v mišice. Pa potem do samomorilnosti skrajnih oblik ( kakšrna je bila 8 mesecev nazaj, ko je nek samomorilec obrnil avto in poleg sebe ubil še dve ženski – ter to tik pred nesrečo zavpil svoji prijateljski druščini, ki je še zadnji hip pobegnila iz avta, ki ga je na AC obračal v nasprotno smer). Tudi tale Maček iz Celja je po mojem mnenju delal samomor in ga bo sedaj na psihiatriji ali v zaporu tudi prej ali slej naredil.

4. Dolgoletne NIZKE KAZNI in NEDOSLEDNOST KAZNOVANJA (vse to kaže na PREZIRANJE KAZNOVANJA v vzgojnih ukrepih) spadajo pod ideologijo permisivnosti, ki jo zadnjih 30 let v Sloveniji širijo t. i. “LIBERALNI ” socialisti na najvišjih mestih. Zaradi te permisivnosti, relativiziranosti, popuščanja, odstanjevanja vrednot, vseenosti so uspešno uničili medije, šolstvo, številne družine in navsezadnje celo družbo. V resnici pa to ni liberalizem, temveč odsotnost vseh vrednot, mej, pravil (druga skrajnost je množenje pravil v miljone, ki jih potem nihče ne more več nadzirati) oz. relativiziranje in norčevanje iz vrednot tistih, ki še držijo določene norme. Brez osnovnih norem pa ni družbe, temveč je v igri roparsko izživljanje najbolj norih nad manj norimi. KAZEN demonizirajo, češ da kazen ne spada v vzgojo. Češ, da humana vzgoja ali kao demokratična vzgoja ne potrebuje kazni. Ravnokar so sedanji norci na oblasti sprejeli še en totalno neživljenjski zakon, ki staršem prepoveduje otroka udariti po riti. Da ne govorim o vzgojiteljcah in dr. pedagogike, ki zagovarjajo vzgojo brez kazni- in ni jih malo. Ti talibani, ki se imajo za liberalne nam že 30 let na TV tumbajo, da “VIŠJE KAZNI NE BODO REŠILE PROBLEMA”. Zadnja leta (morda zadnjih 5 let, ko so se kazni drastično zvišale, a so še vedno premajhne za največje norce, katerim bi bilo treba zapleniti avtomobil in ga prodati na dražni) to vpliva tudi na skorajšnjo razpolovitev prometnih nesreč in tudi na razpolovitev števila mrtvih na leto v Sloveniji. Ta popustljivost se kaže v šolah, univerzah pri policajih, ki ne opravljajo dela dosledno ( torej lovljenje največjih kršiteljev, temveč zgolj mirno pred avtocestnimi barikadami postavijo radar in opilijo vsakega za 100€, ki za 10km/h prekorači dostikrat nesmiselne omejitve. Ta popustljivost se kaže v zakonodajalcih oz. v teh političnih strankah, ki stojijo danes na oblasti. Torej neka liberalna akademija in njihovi penologi s modernimi kumrovškimi prijemi, ki ne povzročijo nič drugega kot nered, zakon brutalnosti in anarhijo. Ravno te ljudi, bi bilo potrebno na sodiščih obsoditi, ker so glavni krivci za tisoče umrlih v zadnjih 30 letih.

5. TESNOBA je eden glavnih problemov, ki daje sodobnega Slovenca. Tesnoba izvira iz tega, da je človek neuspešen in nepotešen v kvalitetnih odnosih ali pa ima mobbinga polne težave v službi. Tak človek se v avtomobilu =MATERNICI sproti le tako, da za hip postane otročji , neodgovoren in končno postane iz TLAČANA gospodar, ki do konca pohodi pedalo. Morda si še prej kje na poti tesnobo gasi z alkoholno pijačo ali kakršnokoli drugo drogo. Bistvo je, da se v avto končno počuti doma, na svojem in močnega, sposobnega, supersposobnega -zato neodraslo pretirava kot kak pubertetnik.

6. NELINEAREN prehod:

  • iz kolovozev na AC.

  • iz prezaščitenega socializma v tajkunski socializem, kjer so sedaj delavci vedno bolj izkoriščani in pod pritiskom.

  • iz jugov 55 na hitre in močne avtomobile. Marsikdo, ki je na večih področjih nefunkcionalen in funkcionalno nepismen, bo tudi na teh področjih odreagiral s prevelikim faznim zamikom.

7. NARCISOIDNOST (bolano slavohlepje in hlepenje po dobivanju pozornosti in občudovanja): tekmovanje in kazanje na cestah. Najbolj dragi avtomobili, šopirjenje, show off, stave, nočne dirke so spet posledice zelo slabe vzgoje, ki v Sloveniji kraljuje zadnjih 50 let in ta vzgoja kraljuje tudi v celem zahodnem svetu, pretežno v nižjih slojih, kajti uspešni in delavni starši otroke hitro vpeljejo v red, delo in pravila. Za razliko od staršev, ki svojim otrokom zgolj popuščajo pri vsaki želji, jim ne dajejo zahtev, niti jih ne kaznujejo. Starši otroka zgolj hvalijo in občudujejo (ne vedo kaj je starševska ljubezen oz. imajo ta pojem močno izkrivljen), zato tako osebek postane RAZVAJEN ali celo NARCISOIDEN, torej fiksiran na razvojni stopnji dveletnega otroka, ki se bori za pozornost (občudovanje) predvsem mame in počasi tudi očeta. Naš narcisoidnež na cesti, ki je star od 18 do 55 let pa se potrjuje pred prijatelji, brezimeno množico ali celo pred številčnimi bralci rumenih cajtengov, ki berejo o tej nesreči in o tem narciosidnem norcu.

8. NEDELO, LENOBA, NEIZVAJANJE UKREPOV: eno je moja pritožba na policaje, ki ne lovijo velikih rib, velikih prekrškarjev oz. norcev in pijancev na cestah, obračalcev na AC, voznikov v rdečo luč, prehitevalcev čez polno črto itd. ter jim ne zasežejo avtomobila in vzamejo izpita ( tukaj bi bile kazni lahko dosti hujše za te norce). Da potem ne govorim o režimskih sodnikih, ki tako počasi delajo, da večino kazni zastara ali trajajo boleči procesi 8 let in jih potem neskrupolzna in debelokožna političarka hladnokrvno izkoristi za resničnostni šov in resničnostno soap opero in zajoka pred celo Slovenijo, da se pokaže kako je “sočutna” in si tako dvigne politični rajting, namesto, da bi že kaj ukrepala v smeri, ki jo prakticirajo EU države z najmanjšim % smrti na cestah. Skratka lenobe med policiji, sodniki in politiki, ki lahko čez noč vložijo nov zakon ali dopolnilo zakona.

9. ZAKONODAJA: v socialistični Sloveniji je zakonov preveč (tipično za socialistično družbo, ki hoče vse obvladovati, nadzirati in kontrolirati, celo managerati. Zakoni so slabi, zluknjani in jih zelo slabo izvajamo. Zakone je treba zmanjšati in našteti najbolj osnovna pravila, ki se jih je potrebno trdno in dosledno držati. Če ne gre drugače, enostavno prevedemo zakonodajo od prvih treh držav EU, ki imajo najmnjši % smrtnosti na cestah. S tem, da je nujno potrebno poostriti zakone kazni za NAJTEŽJE prekrške. Kamor spadajo nekajdnevni zapor, trajni odvzem avtomobila in njegova dražba ( denar naj gre v ustanove, ki usposabljajo invalide od prometnih nesreč), večjo alkoholiziranost na cesti ( nisem pristaš popolne abstinence, kajti to spet predlagajo fanatični idealisti) je potrebno oceniti kot NAKLEPNI UBOJ. Potrebno je uvesti, da se tak obtoženec zaradi večjih prekrškov mora udeleževati seminarjev in 100 ur prostovoljnega dela – skratka alternativne kazni, kakršne imajo v anglosaksonskih državah, kjer ima država z nekaj 10 mio prebivalcev prav toliko mrtvih kot naša država z 10x manjšim številom prebivalcev.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.