PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Shaman o Mazzinijevem članku o fevdalnih (srednjeveških) Slovencih v 21. stl.

Objavil pavel, dne 16.10.2009

ap, lepo je napisal, lepo je zadel bistvo slovenistanske miselnosti. Jasno, da vse, kar se nanaša na fevdalizem in fevdalno tlačansko miselnost Slovenistanca, ki terja “enakost vseh znotraj iste kaste” zlahko podpišem, saj mi je bog in ta forum priča, da sem tu na forumu ziljonkrat zapisal, da 99% Slovencev vegetira v statusu komunajzer fevdalcem sužnjujočih tlačanov.

Tudi sicer je celoten članek lepo ogledalo, ki odseva sliko slovenske neznosno patološke fovšijske blaznosti in ultra-orto uravnilovke.

Članku pravzaprav zamerim le eno zadevo, za katero dovolim možnost, da Miha ni želel biti vulgarno ekspliciten, lahko pa da je vseeno začutil, da ima konflikt interesov, ker kolkor vem samega sebe ima za levičarja. Pa se je eto zatekel v logiko, “prisotni smo izvzeti”, he,he.

Ni morda želel/upal preveč eksplicite razodeti, kdo so danes fevdalci, če je 99% Slovencev tlačanov. Zadovoljil se je s konstatcijo, da smo skoraj vsi v umu fevdalizirani, eni tlačani eni fevdalci, vsi pa sjebani. In sjebanosti slovenistanski je konec-koncef njegov članek bil posvečen.

Ko je našteval narode Evrope, ki se niso mogli/hoteli izviti iz fevdalne srednjeveške miselnosti oz. naravnanosti, je med opisovanjem slovenske kontinuitetne poti iz srednjega veka, preko kraljevine Jugoslavije omenil le padlago-45™ in se tam nenadoma, kot bi odrezal ustavil.

Bilo je vidno in opazno, bilo je vulgarno očitno, da ne želi zapisati najhujšega: Da smo Slovenci še danes v času socializma 2.0 v popolnoma enakem stanju in statusu, kot v času padlage-45™, ko smo živeli fašisto-fevdalizem, torej socializem inkarancije prve, in pred tem v kraljevini SHS in pod Avstrijo in tako naprej vse do Karantanije in onkraj, lahko vse do časa ko smo bojda “kratek čas” kohabitirali z neandertalci, ki so, tako Miha, trošili preveč kalorij na dan. A bogami i šire.

Škoda!

Škoda zato, ker to meče senco nedoslednosti in nečistosti, neiskrenosti morda, na sicer vrhunski izdelek, na krik iz obupa, na svojevrstno kritiko ravno te naše sedanjosti, stvarnosti, vsakodnevnice.

Kajti ravno to in samo to ima smisla obravnavati. Ker edino to, oz. edino sebe v tem, lahko spreminjamo, vse drugo je zgolj del anamneze, ki pomaga doumeti in razumeti globino naše nesreče in bede.

P.S.

Najduhovitejši trije momenti v članku so pa anekdota z Da Vincijem podana v maniri veščega pisuna, ozmerjanje s frajerjem-biciklistom, ki Mihi posluži kot nastavek za kratek manifest o svobodi, s katero Slovenistanec ne ve kaj bi počel, vred z vicem o peklu, in tista o forumaših, ki so sesuli Da Vincija, češ kakšne zmazke in nekoristne bedarije da je ustvarjal,he,he.

Ne morem si pomagati, ma spet se mi je pred očmi prikazala slika onega mojega legendarnega profesorja, ki je enemu mojemu sošolcu – telebanu nad telebani, užival srebati podkožno maščobo na zelo tenko slamico in mu je nekega dne rekel: “Ko pred seboj zagledaš sliko Picassa (Da Vincija, he,he) in si sirota domišljaš, da bi tudi sam lahko tak in še lepše nakracal, se imaš zavedati, da ni problem v Picassu niti v sliki, pač pa v tebi ovca zagamana!”

P.P.S.

Številni v Slovenistanu znajo zapisati stavek “Slovenci de facto živimo v roli fevdalnih tlačanov neo-fevdalcem” .

Ma ko malo povprašaš kdo so te fevdalci, ki jih imajo v mislih, le redki zmorejo imenovati/kriviti prave. Še vtemu se vedemo blokovsko-navijaško.

Ne imenujejo Njih™, tovariše Nevidne™! Tovariše Nedotakljive™!

Miha v članku, hvala bogu, lepo in koreknto ugotavlja, da je po standardih enega izmed dominantnih slovenskih samcev, samcev, ki so in-ćarđ, tovariša Križaniča, skladno miselnosti ljuctva, bogat oni ki dela in pri tem služi mezdico v višini 1500+ EUR bruto. Reven pa in ki služi 500.

Križanič osti svojih davčnih ukrepov, tako kot njegova KPS v vseh 18@45™, ni naperil proti pravim bogatim. Proti Nevidnim™! Proti Nedotakljivim™! Proti Njegovim Svojim™! Proti [slabo] zakrinkani nomenklaturi KPS, nomenklaturi-18@45™, ki je za potrebe platforme socializma 2.0, morfirala v dve podskupini: rdeče tajkune, ki v srcu nosijo veselje do socialnega kapitala in poklicne praetorijanske “levičarje”, skratka aparatčik-rulerje.

Skupini, ki ju na vrhu nevidno in neformalno združujejo najvidnejši pripadniki nekoč itak monolitne KPS nomenklature, danes združene in razpršene v številne skladno in paradokslano orkestriano delujoče lože, od F21, preko Yes, do velike Slovenske lože in podobnih bratstev, vse taj do amaterkih roftarskih združenj.

Ampak jo je skladno svetli slovenistanski tradiciji naperil proti tlačanom .

Proti delu tlačanov pravzaprav – proti diskriminiranim “bolje plačanim” zaposlenim. Ker, kakor Miha ugotavlja kot britev natančno – uravnilovko je skladno miselnosti Slovenistanca, treba izvajati znotraj ene same kaste.

Če je 99% Slovenistancev izenačenih/uravnanih [v bedi] in je 5 ‰ nomenklaturnikov izenačenih v tajkunstvu (Recimo če bi Bavčar in Šrot bila ravnala enako Rigelniku in Jankoviću, bi vse bilo kul, knede!?), je po standardih slovenistanskega uma, vse v redu in lahko plavamo naprej v svetlo bodočnost pod vodstvom KPS.

Pa brez talasanja prosim, da onim 99% Slovencem, ki so kot rečeno, vsi ubrano in umetelno total-uravnani glede pogreznjenosti v drek, ne bi v usta tekla ogabna smrdljiva fekalna brozga, s katero je poplavljena slovenistanska ogabna fevdalna vsakodnevnica nesvobode in suženjstva.

Slovenskih nekaj promilov svobodnjakov, povečini navaden srednji razred glede na EU standarde, katere smo del, oz. kot jim Miha pravi “frajerjev”, se pa itak gabi vsem Slovenistancem, tako tlačanom kot fevdalcem. Zato je Slovenija edina dežela na svetu, ki ima zgolj kakih pol procenta srednjega razreda, razreda svobodnjakov. Ker Slovenistanec, kot Miha lepo opozarja, ne ve kaj bi s svobodo, knede. V Sloveniji je frajer-svobodnjak, liberal in liberalno, kletvica in zmerljivka.

Znotraj kaste tlačanskih sužnjev, ki šteje 99% Slovencev in prihoduje izključno iz tlake, je treba udejaniti in udejanjati total uravnilovko, pa bo slovenistanska ofca, katere um je zaribal v srednjem veku srečna.

Komunajzer fašistoidna kamarilja je to skužila in tako ravna, zato tudi so brez težav na oblasti. Edino v Sloveniji, v vsej EU, v vsej Evropi in celo na svetu le v Sloveniji, na Kubi, v Severni Koreji in na Kitajskem. S tem, da tam vsi imamo na sumu, da ljuctvo ni za komunajzarstvo in so tisti režimi in ćarđ spričo grobe prisile in tiranije.

A v nas Kranjecv ne. V nas je to vse lepo prostovoljno. Zato je Miha tudi povedal oni vic o peklu, he,he. Pa še takle mamo je omenil, he,he. Takle mamo, jebiga!

Da je v tej kasti obtičal tako visok procent Slovencev očitno ni naključje. Všeč mi je, da Mazzini to tudi sam eksplicite izpove. Ko to pove tak mojster peresa, je to ipak neki drucga.

Občasno sem se zbal, da tak percipiramo samo nekateri, toti najbolj sitni pizdeki. Forumski desperaosti, takorekoč, kot bi rekel moj največji oboževalec vseh časov, tovriš Đej Kidrič Kardelj Pi Di. he,he.

LP shaman

vir Forum Financ, forumaš Shaman odgovarja Mazziniju

originalen Mazzinijev članek iz Mazzinijeve spletne strani

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.