PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Shaman o EDS, peščici slovenskih kapitalistov ter o tajkunih(fevdalcih)

Objavil pavel, dne 16.10.2009

sstanislav je napisal(a): Ivan, pri EDS ni šlo za naivnost, pač pa za dober, toda pomanjkljiv koncept, ki je propadel zato, ker se ni vedelo, v imenu koga in za čigav račun se bi naj ta reforma izvedla. Cela ekipa je naredila vtis, da želite narediti samo premik v delitvi družbenega produkta h “kapitalistom” na račun delavcev. Seveda bi se to v resnici tudi zgodilo, ali pa bi ta povečan dobiček gospodarstva resnično prinesel tudi dvig standarda vsemu prebivalstvu, pa ni bilo nobenega jamstva. Po razpletu vseh dogodkov s prevzemi in porabo dobičkov v te namene, namesto v razvoj, se danes jasno vidi, da narod od tega ne bi imel nič. …

Pa jebote Alah, al si pokvarjen al si retardiran!

Slovenski kapitalisti so od nekdaj (od vedno, he,he) imeli in še vedno imajo svoj EDS. 20% od osnove nominalno upfront, flat cedularno in 20% od preostanka, če si kaj od dobička izplačajo. Efektivno lih ta edini res bogati v SLO, btw, to niso oni ki delajo za plačo, Stane, magari “realtvno visoko”, he,he, torej gloh ta najbogatejši (to so te, ki jih ti imenuješ “kapitalisti” in zmotno misliš, da so danes najbolj obdavčeni!) plačajo najnižje enomestne procente davka: EDS, flat, cedularno, enomestni procent.

Da o tem, da si osnovo lahko znižajo in prikrojijo niti ne govorim. Pa Tuš plača promile davka. Pa še dolgo je veljalo pravilo, da prodaja podjetja po 3 letih ni obdavčena. Go figure kam gre načrtno 5 let neizplačevan dobiček in koliko je obdavčen.

Tista uvedba EDS, oz. vsaka uvedba EDS, je namenjena ravno odpravi v davčnem sistemu Slovenije edinega diskriminiranja in zajedanja, ki mu je bil in je še vedno izpostavljen izključno oni ki prihoduje iz dela (ti praviš “narod”), kajti 99% “naroda” ima izključno take prihodke, ki so predmet drakonskih stopenj harača (najnovejši predlog je 49% in za nekatere celo 98%), drakonskih pragov, drakonske progresije in za povrhu so edino te prihodki obremnjeni še z dodatnimi harači, ki se jim kamuflažno reče “prispevki”.

A tebi kao ni jasno, da bi EDS koristila izključno 99% zdaj drakonsko reketiranim Slovencem, torej po tvoje – narodu?

EDS ni bil uveden zato, ker rentarski klepto-kamarilji ni po godu kakršnokoli znižanje količin razpoložljivih za neupravičene rente in ropanje, količin v načrtno neomejeni raztegljivi skupnoskledi™, kajti zavedajo se da niso razpoloženi penalizirati Njihovih Svojih™ rdečih tajkunov z recimo uvedbo takšnih pravil, da onih 300-400 milijonov, ki bi ostali v žepih plebsa po uvedbi EDS, nadoknadijo iz žepov rdeče kamarilje med “podjetniki” oz. njihovih podjetij, ki so edini premožni v SLO in jih je za par promilov.

Konec koncev to se jim kosi s temeljnim dizajnom komunajzer-fašisto-fevdalizma, v katerem rdeča kamarilja Nihovih Svojih ™ teh 300 meljonov pokrade in žeponatrpa v svoje žepe, ne pa da jih pusti plebsu. Plebs po tem konceptu paradajz-fevdalizma mora živeti iz rok v usta in vsak izplačilni dna naslednjega meseca dočakati z minusom na računu: Ker edino to je pravi “boljši ” socializem.

Ni jim po godu kakršnokoli talasanje v smislu sprememb ali motenj pri eksploataciji že pridobljenih kanalov žepotrpanja Njihvoih Svojih™. In to jim še ni dovolj: Povsod po svetu se takim srditim borcem za konzerviranje statusa quo reče konzervativci, oni pa insistirajoo, da so progresivci levo na sredini, z veseljem do socialnega kapitala v srcih. Fuj! LP shaman

vir Forum Financ, Shaman

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.