PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Uvedimo privatne zdravstvene zavarovalnice v Slovenijo!

Objavil pavel, dne 22.09.2009

V naši državi se kao šokirano in konsternirano s prstom kaže ne neko ameriško kakopak zavarovalnico, ki je dijabetika zavarovala, “ampak za 700 USD”, torej za 473 EUR. Auuuuuuuu! Kako grozno! …Nooooot!

E, pa gospodje moji, jaz sem plačeval 4000 EUR in za to dobil kurac od ovce. Pa se nihče ni počutil konsterniranega v tej družbi, ravno nasprotno, veliko jih je bilo raznih lecnerijancev, ki so privoščljivo ugotavljali, da “takšni bogati prešiči med delofci morajo plačevati toliko, za nič servisa v zameno, ker je to v interesu socialne kohezije. Takorekoč, malo se kohezujemo***, bre.

lecneropedia , kohezovati (se) = Država te jeba v odprte žive možgane, brez anestezije, ti pa na ves glas in s solzico vzhičenja v očeh vpiješ kohezijaaaaaaaaaaa !

Pa ne le da nisem diabetik, celo bolan nisem bil resno 20 let. Dve športni poškodbi, ki sem jih BTW, obe saniral v tujini in na dodatne stroške. In ena vreznina z razbito šalico v kuhinji, zjutraj, ko sem bil še matast. Edino to so mi oskrbeli v Sloveniji. In zato najebal, pa na poti v tujini popravljal.

Spomniti vas želim, da vsak, ki si drzne imeti plačo usranih 3500 EUR bruto, torej v tej đamahirji to pomeni jebenih 1900 EUR neto, mora plačati ta kao škadnalozni znesek 473 EUR, v formi navadnega državnega reketa, navzgor neomejenega.

In vesete kaj še? Oni ki zaslužijo 5, 10, 20 tisoč, ali bognedaj 40+ kot recimo direktor Krke morajo plačati tudi preko 5000 EUR, a bogami tudi veliko več če tako nanese, kto bi šlo ne el za zelo bolane ljud, ampak kar za hodajoča trupla, jebote. In gre običajno za ljudi, ki so v odnosu do sebe, telesa, zdravja med bolj ozaveščenimi in bogami tudi bolj servisiranimi, he,he.

Zato se jebajte vsi vi, ki mi pod nos hinavsko skušate dati nekšno kao grdo ultra-ameriško zavarovalnico. Poglejte si kar svojo usrano ZZZS agencijo in izza nje ležečo komunajzer đamahirjio. Hujših roparskih beštij na tem svetu ni. V Ameriki za 4870 ERU dobiš storiyev najobsežnejše vsebine, tu pa lahko, kaj lahko, običjano in v skorja vseh primerih resnih posegov, dobiš nič. Celo (do)plačevati moraš zobarja in vse kar je tu predmet zelo dolgih vrst, kar pomeni denied!

V Švici tisti, ki plača 720 EUR ima ne le krito vse brez debate, pač pa celo ima v primeru ležanja v bolnici, standard sobe, postrežbe in hrane na ravni hotela s 5 zvezdicami. V teh denh neka sirota od direktorja, ki ga poznam leži v bolnici, plačeval je in še plačuje zelo visok harač: Fasal ej neko infektivno bolezen, ki je tipiočna za daljše bivanej v bolnici: Pa jebote Alah! A to je standard, al kaj?

Bo to zaj vsem pizdekom, ki debatirajo na okroglo in površno, jasno?

Sicer se pa strinjam, vse je treba storiti, da na trgu deluje več medsebojno konkurirajočih si zavarovalnic, pri čemer jaz, spričo majhnosti trga najbolj računam na izpostave tujih velikih zavarovalnic.

In če zaradi tega, da prosti trg in konkurenca funkcionira, moramo nekaj najtežjim nesrečnikom/obolelim doplačati zavarovanje (mislim na državni proračun) naj bo tudi ta solidarnost, ma navkljub temu se je treba zavedati, da gre za specifično koncesijsko dejavnost in ni treba da je zadeva povsem prepuščena hlastanju zodelujočih za poljubnimi dobičkom, tveganju podmizne kartelizacije, oligopolov ipd, smiselno vsiljevanje magari minimalno interferirajočih pravil igre po mojem ne morte biti moteče in docela nedopustno. Smislena regulacija, ki ne ruši prostega trga in konkurence ni nikoli napačna. To se je emd drugim videlo ravno v tej krizi. Ki ej nastala spričo nemarnega odnosa do regulacije in napačne regulacije.

Konec koncev tudi na področju telekomunikacij imamo reguliranje podobnega tipa – tisti ki nudi javni servis določenega karakterja, ima obveznost nuditi ta svervis vsem državljanom, tudi v rovtah. Čeprav se mu tam manj splača seveda. Zato se mu pa v večjih urbanih središčih toliko bolj. Skupne cene na trgu so pač potem posledica tudi tega, ker ne EU komisija ne SLO država ne diktira igralcem na trgu da bi delovali neprofitabilno.

Vsa konkurenca je izpostavljena enakim pravilom igre, medsebojno konkurirajo in seveda potem nastane neka cena, ki pač vključuje tudi situacijo z “nekaj dražjimi naročniki/klijenti”.

In na koncu koncev, četudi bi bilo povsem deregulirano, nas ta ameriški primer uči, da je številnim zdravim v SLO veliko huje, torej imamo slabši in daleč bolj diskriminatoren sistem. Amen!

LP shaman

popravil(a) shaman: 2009-09-22 22:57:47

vir je forum Financ

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.