PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

INERHC, ali ste res fejk liberalci?

Objavil pavel, dne 22.09.2009

Zdravnik gšavli, ki je forumaš na forumu Financ, je zapisal blog v katerem pravi, da si želi, da bi se naše zdravstvo privatiziralo tako, da bi nastalo vsaj 5 zdravstvenih zavarovalnic, ki bi skrbele, da bi se v Sloveniji uveljavil trg zdravnikov, kvalitetna hierarhija zdravnikov, boljše in hitrejše storitve in seveda cenejše storitve.

Pravi, da je ves čas pričakoval, da bodo klasični liberalci kaj več v tej smeri naredili in pisali, ne pa da so zadnje mesece utihnili.

Potem pa je spoznal, da so INERHC na plačilni listi monopolista ZZZS, ki niti ni v resnici nobena zavarovalnica, ampak zgolj poslovalnica države, za večje prisilno pobiranje davkov. Prav tako kot SPIZ ni pokojninska zavarovalnica, kajti denar samo jemlje državljanom s prisilnimi davki, nalaga in varuje ga pa ne ( odtod drži, da slovenski delavec kar 70% bruto plače MORA zaradi PRISILE vplačati v SKUPNOSKLEDO okrog katere se pasejo rdeči fašisti in bogatijo.

Forumaš lukav pa je prišel do podatkov:

“INERHC je lani nakruhal €87.000 prihodkov, kar niti nit tako slabo glede na to, da so stroški nizki. (vzornik EIPF pa dobrih €400.000)”.

Opomba: INERHC so Mrkaić, Pezdir in Živković.

EIPF pa je sprivatiziran inštitut Mencingerja, Križaniča in ostalega cveta gradualističnih, keynsijanskih in socialističnih, planskih ekonomistov oz. NACI -SOC interesa (nacionalni, socialistični interes oz. skrajšano: nacistični interes).

Živković se je oglasil na Financah, toda njegova izjava je bila medla in arogantna kot bi se oglašala kakšna predsednica Zdravniške zbornice, Gordana Živčec ob še enem zdravniškem uboju zaradi neznanja ali pa zaradi izjemno visoke neodgovornosti zdravnika iz socialistične Slovenije, “ki mu je pacient na mizi umrl”, pa komaj je po številnih mesecih le dočakal operacijo, medtem, ko so številni v vrsti že umrli med čakanjem nanjo.

Še vedno čakam na pojasnilo Živkoviča, Mrkaića in Pezdirja. Kvaliteten dialog in neodvisnost od skupne sklede sta temeljni kvaliteti klasičnega liberalca.

vir Finance

http://www.finance.si/blog.php?post=390

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.