PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Intervjuja s slovenskima liberalnima ekonomistoma

Objavil pavel, dne 13.09.2009

Jutri, v ponedeljek, bosta v reviji Reporter izšla dva intervjuja z liberalnima ekonomistoma.

V prvem intervjuju pojasnjuje svoje videnje krize in slovenskih ukrepov nanje dr. Janez Šušteršič, ki je tudi svetovalec predsednika vlade Pahorja v strateškem svetu. Pojasnjuje kateri ukrepi se mu zdijo dobri in kateri slabi.

V drugem intervjuju, ki ga ja naredil Rado Pezdir z ekonomistko Tanjo Štumberger iz liberalnega privatnega inštituta (think thanka) Cato (kjer Tanja dela že 5 let), pa Tanja govori o postkomunističnih državah, njihovem gospodarstvu in napredku.Kako hitro so nekatere države naredile nekatere ukrepe in za koliko so prihitele Slovenijo pri tem.

Koliko boljše so od Slovenije po različnih kriterijih v gospodarskih kazalcih iz gospodarskih raziskav. Ali je Slovenija sploh še kje pred temi državami, ki so bile nekoč daleč za nami?

Naloga CATO inštituta je pojasnjevati ekonomske ukrepe v posameznih državah ljudem. Od strokovnjakov (na strokoven način) do tistih, ki so ekonomsko funkcionalno nepismeni ( se pravi na enostaven način).

Za Slovenijo pravi, da dosedaj ni imela nobene politične stranke, ki ne bi v ZDA veljala za levo, socialistično. Slovenci smo dosedaj v parlamentu imeli zgolj socialistične stranke. Slovenci smo očitno nepopravljivi socialistični Butalci.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.