PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

23.8. Dan obsodbe vseh socialističnih (delavskih) totalitarizmov, ki so zločinsko mučili Evropo v 20.stl.

Objavil pavel, dne 13.09.2009

Na ta datum sta zunanja ministra Ribentropp in Molotov podpisala pakt med nacional-socialistično Nemčijo in med internacional-socialistično Sovjetsko zvezo.

Obe državi sta si s tem razkosali vsaj Poljsko in Baltske države, morda pa tudi Skandinavijo in večji del Evrope ali celo sveta. Obe sta bili namreč megalomanski in imperialistični, čeprav sta se borili proti anglo-ameriškemu imperialističnemu kapitalizmu.

To je dan, ko se ljudje lahko spomnimo vseh pobitih žrtev in vseh nas še živečih žrtev v teh koncentracijskih taboriščih in obsodimo vse tri socialistične totalitarizme:

  • FAŠIZEM (Mussolini, Franco)
  • NACIZEM ( Hitlerjev, jugo socializem = po letu 1948, slovenski socializem po titovi smrti, Milošević, Putin, Chavez, Castro, Kim ll Sung)
  • KOMUNIZEM ( Leninizem, stalinizem, maoizem, prvi titoizem).
Slovenci smo doživeli vse tri pošasti v zgodnji obliki in še danes doživljamo variacijo variacije vseh treh.

Demokrat in normalna odrasla oseba ( sploh pa izobražena) bo z lahkoto obsodil vsakega od teh kot zločinskega in bo zlahka našel med njimi na desetine podobnosti in naa stotine razlik z demokracijo.

Velja enostavni indikator:

kdor ni sposoben obsoditi fašizma = je fašist.

Kdor ni sposoben obsoditi nacizma = je nacist.

kdor ni sposoben obsoditi komunizma = komunist.

Velja pa predvsem videti vzorec. Ni dovolj kazati na fašističnost nekih Italijanov ali bognedaj vseh italijanov. Včasih se je potrebno zazreti v našo družbo in videti te fašistične vzorce pri naših vladajočih in pri naši raji. Celo v sebi, kajti človek je družbeno bitje, kar pomeni, da veliko vzorcev vpijem nezavedno v družbi. Če jih vpijam 20 let, potem bom toliko časa rabil za detoksikacijo.

Seveda bo kdo rekel: “To je logična napaka. Saj pri nas vsi komunisti obsojajo nacizem!”

Da, obsojajo nemški oz. tuj nacizem. Ne pa svojega, lasntega naiconal -socializma, ki zasužnjuje večino prebivalstva, delavcev. Hkrati pa utrjuje na oblasti pokvarjeno kliko s pomočjo podjarmljenih medijev.

Edina rešitev proti tem še živečim totalitarizmom je internet, ki ga danes uporablja tudi vedno več radovednih, resnico iščočih, pisočih ljudi.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.