PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Tax Misery Index 2009

Objavil pavel, dne 25.08.2009

.

Lahko razumem, da nek FDV družboslovec zagovarja visoke davke, ne morem pa razumeti, da jih v času krize zagovarja ekonomist. In to celo doktor ekonomije. Katastrofalni izobraževalni sistem imamo.

Forbesova lestvica 2009 kaže, da smo s stališča davkov najbolj zaostala in konzervativno socialistična država.

“Šušteršičev (liberalni ekonomist)  predlog o krepkem dvigu zdajšnje meje najvišjega dohodninskega razreda s 14.821 evrov dejansko pomeni, da bi se navzgor močno razširil drugi dohodninski razred z zdajšnjo mejno davčno stopnjo 27 odstotkov, kar pomeni predvsem davčno razbremenitev višjega srednjega razreda.”

“Namesto davčne in socialne demagogije o višjem dohodninskem razredu Slovenija potrebuje učinkovito pravno državo z nizkimi davki in tržno ekonomijo, kjer bodo posamezniki, ki bogatijo s trdim in poštenim delom, za zgled vsem, medtem ko bodo tisti (skupaj s tajkuni), ki so vpleteni v gospodarske afere in privatizacijske škandale, sedeli za zapahi.”

vir: Stanislav Kovač, liberalni ekonomist in novinar v Finanacah: DAVČNA REVŠČINA MINISTRA KRIŽANIČA

 • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Tax Misery Index 2009”

 1. Rado Rado pravi:

  “kjer bodo posamezniki, ki bogatijo s trdim in poštenim delom”

  Me zanima, če Kovač res verjame samemu sebi? Zgolj s trdim in poštenim osebnim delom se nikjer na svetu ne da obogateti. Poleg trdega in poštenega dela potrebuje človek še poslovne in organizacijske sposobnosti, . . . (Boskarol, Akrapovič . . .) Kapitalistični sistem, ne le pri nas, ampak tudi v razvitih ekonomijah sili te uspešne posameznike, da dobičke reinvestirajo in se do večjega osebnega standarda dokopljejo le skozi stalno povečevanje svojega posla.

  Izgleda, da Stanislav Kovač ni opravil Male šole ekonomije, ki jo ponujaš na sosednjem blogu.

 2. Alter pravi:

  Rado, ravno nasprotno. Male šole ekonomije nimaš ti Rado.

  Sploh si pa spet zgrešil bistvo. Gre za to, da država kaznuje z visokimi davki poštene in delovne ljudi.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.