PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Rdeči fašizem (oz. socializem 2.0) leta 2009 v Sloveniji

Objavil pavel, dne 9.08.2009

enfrice je napisal(a):

Očitno si res zamudil veliko. Slovenija je nameč od izvolitve Kučana za predsednika države leta 1992 klasična fašistična država, kot je bila Mussolinijeva Italija od ‘Marcia su Roma’ do vojne v Abesiniji. To se v celoti održa v državni upravi, gospodarstvu, zdravstvu in šolstvu. Upoštevati moraš, da je bil Mussolini tako kot Kučan najprej takoimenovani socialist, kar pa je samo predhodna faza v razvoju fašista. Kučan je bil šel natančno po poti Mussolinija, le druge okoliščine so ga prisilile, da je ostal v okviru klasičnega fašizma in da fašizem ni eskaliral v tuj prostor kot je bil esklairal Mussolinijev fašizem.

Pri oceni moči fašizma v neki državi se za osnovo jemlje zmožnost posmeznikovega agiranja v svoje dobro na delno reguliranem trgu. Čim je regulacija, injicirana s strani določene politične opcije, premočna, gre gotovo za fašizem, tudi če se ta prikriva za drugimi imeni in dejavnostmi oblasti. Fašistoidnost Kučana se je najprej pokazala v sferi gospodarstva, kjer je namesto trga posegel v oblikovanje vodstvenih struktur podjetj in bank in njihovih lastninskih apetitov. Vse to se je seveda odvijalo po načrtu, ki je bil narejen že pred letom 1992 in je konstitutiven element kasnejšega Kučanovega fašizma. Avtor tega načrta je bil Kučan. Temeljna vsebina načrta pa je bila prenos ustavno določenega lastništva nad gospodarstvom iz rok lastnikov v roke Kučanove fašistične mafije. Vse to se je pričelo pospešeno dogajati po letu 1992. Pri tem je bil Janez Drnovšek zgolj lutka, kar je med drugim razvidno iz njegovih kasnejših knjig, dejanski in formalni trasformator oblasti prava v oblast organiziranega kriminala pa je bil takratni predsednik države Milan Kučan. Zato je seveda tragikomično poslušati tisto razvajeno smrkljo od sedanje ministrice za notranje zadeve, ki trdi, da so se predstavniki prejšnje politične opcije na oblasti, na nekem sestanku kao nekaj dogovorili o prodajah podjetij posameznikom in da so od tedaj v državi neki tajkuni, (ki jih sicer ne bi bilo). Še bolj zanimivo pa je, da celotna Pahorjeva vlada še vedno lebdi v teh izmišljenih razmerah, ki jih že kar dolgo več ni in jih predvsem nikoli več ne bo. Eden od vrhunskih namenov sprožitve finančne krize v Ameriki (kriza je bila v vrhovih ameriške desne politike povsem predvidljiva in njena sprožitev načrtovana) je namreč očitno bil počiščenje raznih tipov kučanovskih golazni na oblasti po vsem svetu, saj je republikanski politiki (bilo) popolnoma jasno, da ti polpretekli kučanovski relikti živijo samo od prisesavanja na delovne roke in pamet sposobnih in pridnih ljudi. In čim tako prisesavanje in formiranje kartelov oslov in lenuhov tako ali dugače izključiš, recimo z globalno krizo, kučanovski fašistični relikti po naravni poti, ker pač nimajo več kje in od koga krasti, odmrejo.

Kot vidimo, se klasični fašizem, tako v primeru Mussolinija, kot v drugih primerih, kot so (bili) recimo Broz, Allende, Idi Amin, Pol Pot,…, Kučan, vedno zaključuje na enak način, torej z eksplozijo (radikalnim vstopom v zunanji prostor) ali implozijo (radikalnim sesutjem notranjega prostora). V Sloveniji se namreč ne sesuva samo gospodarski in finančni sistem, ampak se sesuva kar vse po vrsti:

 • sodstvo,
 • šolstvo,
 • zdravstvo,
 • znanje,
 • morala,…

Temeljni problem vseh dejavnosti pa je, da ne poslujejo na trgu in za trg, ampak da vedno zgolj izvajajo osebno in politično oblast. Primerjava med klasičnim fašizmom na Primorskem v času Mussolinija in v času Kučana pokaže, da je Kučanov fašizem na Primorskem bil močneje delujoč, kot je bil Mussolinijev, saj je družba sedaj veliko bolj onesposobljena za pariranje izzivom iz razvitega okolja, kot je bila v času Mussolinija. Zato bo po mojem mnenju Pahor v zelo kratkem času imel zelo velike težave, zlasti če bo notranji ministrici Kresalovi še naprej dovoljeval, da svoje seksulane fantazije meša s fantaziranjem o vzrokih za gospodarsko krizo.

Prihajajo namreč novi dnevi in v teh dnevih bo novo predvsem to, da se ne bo dalo več nikogar novega obtožiti, da je leta 2005 sedel na nekem sestanku in (si) tam delil premoženje. Treba se bo soočiti z dejstvom, da sta slovesko gospodarstvo in družba v celoti že desetletja v krizi in da prihajata v stanje kolapsa. 20 letno negovanje klasičnega fašizma kučanovske obilke je pač prineslo svoje in času vladavine relanega denarja, pa čeprav z najnižjimi obrestmi, se pred tem ne da uiti. Že jesni, najkasneje pa spomladi bo potrebno ne samo rekonstruirati vlado, ampak rekonstruirati politiko. To je, izvesti, to čemur smo se izognili leta 1992, lustracijo. In to ne lustracijo samo za obdobje komunizma, ampak tudi lustracijo za obdobje kučanovskega klasičnega fašizma.

Enfrice.

  Pjervoje: Bravo maestro enfrice. Ftaroje: Ali se tebe enfrice da posvojiti? Vidte pubeci in pupe moje – to je tisti moj lucidni enfrice. Tretje: Gustle, jebenti svastiku, ker imaš samo max.5 zvjezdočk v ocenjevalnem sistemu. P.S. Če bi Slovenija namesto 550 tisoč strahopetnih pizdekov, premogla 550 tisoč enfricejev bi namesto zapravitve 50-letne prednosti pred Češko, v teh dveh izgubljenih desetletjih nadoknadila večino zaostajanja za Švico. Bog nam daj čimveč ljudi, ki (že) mislijo z lastno glavo in vidijo bistvo, ter se ne pustijo zmesti spričo dejstva, da beboti porivajo kurca v luknjo v leseni ograji zgolj zato, ker je pobalin na ograjo ob luknji napisal grafit “pička je ipak pička”. LP shaman

popravil(a) shaman: 2009-08-08 15:12:15 vir http://www.finance.si/forumi/?viewuser=91864

  • Share/Bookmark

  Komentiraj  Vi ste prijavljeni objavi komentar.