PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Nemčija dva meseca pred parlamentarnimi volitvami

Objavil pavel, dne 7.08.2009

Imam eno veliko upanje za Nemčijo in EU. In sicer kot kažejo analize bosta v Nemčiji čez dva meseca zmagali CDU in FDP. Se pravi kršansko -demokratska stranka v kateri prevladujejo konzervativci, lastniki kapitala in podjetniki ter pa resnični liberalci, torej klasični liberalci (podjetniki in lastniki kapitala, visokoizobražen kader, intelektualci) v FDP. Skratka želim, da bodo socialisti popušili. To se kaže v tem, da so se razcepili na Levico ( novo komunistično, skrajno stranko) in na SDP, ki je sedaj po liberalnih reformah Shroederja popolnoma zmedena, saj je v njej še vedno največ socialističnih birokratov brez idej. Medtem, ko sindikalni talibani izstopajo iz SDP in vstopajo v Levico, ki je nastala na jedru vzhodnonemških komunistov. Da so vzhodnonemške dežele zaradi gospodarskega propada že 20 let v izobilju subvenconirane od zahodnonemških dežel je jasno že vsakemu Nemcu, ki čeprav ni desničar, zato ne bo volil levičarje, ker jih krivi za slabo stanje v Nemčiji.

Zanimivo je brati slovenske članke o FDP, ki jih novinarji nazivajo skrajno rdeče fašistično: in sicer “skrajno radikalni tržni liberalci” ali “neoliberalci” ali ” tržno liberalni fundamentalisti”.

Torej upam, da bo CDU obdržala tistih 30 do 35% volilnih glasov, medtem pa bo FDP povečala volilni delež iz 10% na 20 do 25%. Upam, da bosta CDU in FDP lahko sami sestavili vlado in začeli liberalno reformirati gospodarstvo v Nemčiji in posredno tudi v EU.

Ne smemo pozabiti, da je gospodarli čudež Nemčije vodil predvsem dvojec teh dveh strank. Zato je standard Nemcev bil do danes tako velik. Hkrati pa tudi standard večine državljanov EU, ki jih Nemčija s svojimi davki napaja. Tudi Slovenci se  lahko zaradi Kohlovih časov zahvalimo vladam CDU in FDP, da imamo že 20 let zaradi tega vsaj 2x plače. Če ne bi bilo takega razvoja Nemčije ( ki je naš največji gospodarski partner, vlagatelj in kupec naših industrijskih izdelkov), potem bi tudi Slovenci imeli zadnjih 30 let polovične plače kot jih imamo oz. smo jih imeli.

Upam torej v zmago CDU in FDP oz. v izdaten skok FDP. Hkrati pa v poraz levičarjev v Nemčiji, zaradi katerih Nemčija zadnjih 15 let nazaduje v vseh ozirih, pa čeprav je del SDP funkcionarjev pod Shroederjem speljal del liberalnih reform.

Liberalnost je edina alternativa socializmu oz. naiconal-socializmu v tej gospodarski krizi. Nacional-socializem vodi v nove vojne in v nov propad. Liberalnost je edina konstruktivna pot Nemcev in Evropejcev. Tudi če večina evropskih držav zbeži v mišjo luknjo nacional-socializma, jo bodo ZDA, Kitajska in Indija ter pa zadaj Arabci v naslednjih 10 letih zaradi popolnega gospodarskega in družbenega propada enostvno povozile. Le s klasičnim liberalizmom in demokracijo lahko konkuriramo tako Kitajski, ZDA in Indiji.

Torej ima Nemčija izbiro: ali izbere rdeči fašizem Putina, rdeči fašizem slovenskih gradualistov in tajkunov (SD, LDS, Zares) in Huga Chaveza ( oz. rjavi fašizem Hitlerja) ali pa klasični liberalizem Miltona Friedmana, ki je Kitajski ( ta ima zgolj še političen sistem socialistični, medtem, ko je ekonomsko zelo liberalna), Indiji( ta je še vedno zelo ukleščena v socializem), ZDA, Honkongu, Irski, Švici, Singapuru, Avstraliji, Novi Zelandiji, Čilu (najbolj razvita država J Amerike) prinesel največjo razvitost in blaginjo v vseh ozirih.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.