PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

“Nazional-socialistični drang nach” Vzajemna

Objavil pavel, dne 7.08.2009

V rdečih medijih beremo zadnjih 10 let o lopovskih managerjih iz Vzajemne. Najprej Marko Jaklič, pa potem neki Boštjan Auer. Kaj pa vem, če so ti managerji res delali v smeri transparentnosti, konkurenčnosti in večje uspešnosti. Ne verjamem, da so klasični liberalci, prej kakšne lutke kakšnega interesnega združenja, ki pobira ekstra profite, pripada pa seveda levici oz. eni od frakciji teh rdečih fašistov, ki gospodarijo na fevdu Slovenija.

Potem pa srečamo Matejo Kožuh Novak, ki sedaj vodi Upokojence, nekoč pa je bila elitna funkcionarka ZKS oz. ZL, ki se pretvarja, da bodo spremembe na Vzajemni nepolitične in da ne pripada politični stranki. Hkrati pa govori o mladcih, ki so prinesli iz Amerike neoliberalizem in da je potrebno Vzajemno spet usposobiti, da bo delala na dobri stari socialistični način ( v čemer se spet vidi odkriti rdeči fašizem komunistov).

Kot pa sem zvedel zadnji čas, je bila Vzajemna edina rešitev za slovenski prostor, da bi se končno v Sloveniji vzpostavil konkurenčni zdravstveni sistem. Ker sedaj imamo eno močno, monopolno zdravstveno zavarovalnico zaradi česar imajo številni krvosesni lobiji ( mafijske interesne skupine zlizane s politiko) kar 30% do 40% čiste donose na vsaki transakciji, ki poteka v zdravstvu. Če bi imeli Slovenci možnost izbire zavarovalnic, potem bi zavarovalnice začele bolj tržno in skrbno gledati na stroške. Začela bi se tudi povečevati kvaliteta zdravstvenih storitev, hkrati pa bi kar veliko zdravnikov zaradi nekompetentnosti in nesposobnosti ali neodgovornosti prišlo na črno listo zavarovalnic in bi s s tem zmanjšali umori pacientov, kar se vsak teden dogaja v slovenskem zdravstvu..

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.