PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Emigracija Slovencev v bolj uspešne države: Pogovor Čolnik – Lenko

Objavil pavel, dne 7.08.2009

http://www.rtvslo.si/play/posnetek-brez-naslova/ava2.39295986/

Bedo v Sloveniji je opaziti v tem, da vedno več (sposobnega, podjetniškega, delovnega !!!!) slovenskega prebivalstva beži za boljšo rezino kruha v tujino. Bil sem na predavanju Tonya Lenka, ki se ga je naenkrat udeležilo okrog 200 do 300 Slovencev. Tisti dan je še imel nekaj takih 1 -urnih predavanj, za katere je bilo potrebno plačati.

Tony Lenko je migracijski agent, ki pomaga ljudem papirnato ( odvetniško) emigrirati v Kanado, Avstralijo in Novo Zelandijo. Tony je Slovenec, ki je do 30 leta študiral in delal v Sloveniji, zadnjih 10 let pa živi v tujini. Številnim Slovencem in ostalim Evropejcem je omogočil vstop v boljše življenje, kjer je človek plačan za delo, znanje, rezultate. In ne za blef, manipulacije in prevare socialistične birokracije kot v Sloveniji.

Gospodarsko uspešne države imajo razvit kapitalistični= prostotržni sistem, demokracijo. Države, ki nazadujejo (kot Slovenija) pa skrajno konzervativno vztrajajo v vseh prvinah socialističnega gospodarstva in mentalitete. Socializem  nekateri imenujejo državni kapitalizem, čeprav je socializem povratek nazaj v fevdalizem.

Kapitalizem omogoča namreč vsakemu človeku, da z delom, znanjem, podjetnostjo ali katerimkoli legalnim talentom ( ne kraja, žeparstvo, mafijstvo, plačani morilec) lahko napreduje na svobodnem trgu. Kapitalizem omogoča svobodo in preprečuje monopole, kaste, mafijo ( socializem je vladanje rdeče mafije, rdeče kaste). Ravno zato je kapitalizem premagal socialistični sovjetski blok, ker je bil prav v vseh ozirih uspešnejši. Ker so v njem uspevali vsi in napredovali le najboljši. Medtem, ko je v socializmu na vrhu politični ali krvni privlegiranec, ki preprečiju ves čas napredovanje uspešenjšim pod sabo.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.