PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Butalci iz Trbovelj in Zagorja ( iz Zasavja)

Objavil pavel, dne 7.08.2009

Zadnja leta želijo jogurtni revolucionarji pod krinko ekologije prepoditi francoskega investitorja Cementarne Lafarge iz Zasavja, češ da onesnažuje okolje.

Pred tednom je francoski koncern EPF ponudil, da investira okrog 200 mio € v večjo plinsko kogeneracijsko TE. Ta bi delovala na zemeljski plin, bila bi izredno čista, morda je samo še JE čistejša elektrarna iz področja TE. Našim rdečim fevdalcem (kot pravijo po medijih) se pa taka elektrarna v šteilkah ni izšla. Kdor malo razume inženirstvo, ve, da Slovenija nima koničnih elektraren, ampak samo pasovne, tako, da bi taka 200 do 300 MW plinska TE prišla še kako prav stabilnosti energetskega sistema, kajti TE Brestanica je prestara in premajhna. Res pa je, da je delovanje take TE dosti drago, mnogo dražje od npr. HE ali JE. Nimam pa podatka ( ker ga premogovni velenjsko-trboveljski- ortosocialistični monopolsti očitno ne upajo dati ven), a mislim, da je delovanje TE na plin ( cena MWh) cenejše od TE na premog.

Vejretno že veste, da je ta monopol uspel izsiliti, da bomo vlagali davkoplačevalski denar v 6. blok TE Šoštanj, ki že tako kuri najslabši premog v Evropi, kar pomeni največjo od možnih svinjarij.

Minil je teden in zasavski Butalci že protestirajo in postavljajo ovire, v stilu: lahko investirate, če investirate tudi v obnovo premogove TE Trbovlje.

Torej Butalci zganjajo revolucijo “cemantarno ven”, a hkrati zganjajo revolucijo konzervativizma: “obdržimo premogovo TE”, ki je najbolj svinjska TE in najbolj svinjska industrija kar jih sploh naša civilizacija zmore. Seveda gre ta plansko-gospodarska zgodba naprej.

Nazadnje bodo naši rdeči fašisti blokirali tuje investitorje kot jih blokirajo skoraj povsod, kjer je možno. In bodo čakali, da mine 10 let od izteka referenduma za obnovo stare TE Trbovlje, kjer je LDS pod Drnovškom in Golobičem skušala na davkoplačevalske denarje zagnati v Trbovljah najbolj umazane elektrarne – a jih je tlačanstvo Slovenije zavrnilo kar 90%.

Torej naši rdeči fevdalci potuhnjeno čakajo, da mine deset let in potem bodo investirali davkoplačevalski denar v obnovo umazane TE v Trbovljah.

Do takrat pa bo medijem ukazan pogrom nad tujim investitorjem, ki s pomočjo EIB skuša pripeljati v Slovenijo moderno in čisto industrijo pridobivanje We in toplote.

Hkrati pa bodo od rdečih fašistov plačani Butalci v Trbovljah še kar uprizarjali jogurtne revolucije proti cementarni. Ne pa seveda proti premogovi TE.

Razumi Butalce kdor more.

Razumite Butalci, da rdeči fašisti niso zmožni napredka v gospodarstvu in družbi. Niso zmožni ustvarjati bogatoplačana delovna mesta, ker so enostavno prebustasti za vodenje gospodarstva. Zato rabijo neprodušno zaprte meje pred tujo konkurenco. Vozijo pa lahko le zastarelo industrijo, svinjsko industrijo in industrijo, kjer so plače sramotno nizke ( in se tujim kapitalistom ne splača več v tem vztrajati) in delo zelo naporno ( primer Mura).

Sicer pa dobivam informacije, da sedaj elektroenergetiko in telekomunikacije spet vodi krog okrog Golobiča oz. Zaresovci.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Butalci iz Trbovelj in Zagorja ( iz Zasavja)”

  1. milanj pravi:

    Razlog,da ta blog komentiram je beseda”BUTALCI”.Butalci ja,zakaj.Zato ker ne strnemo vrste in ne naredimo to kar bi že zdavnaj morali narediti gospod CEFIZELJ,ZAPRETI!gospodom iz Lafarža nič ne smrdi pod nosom,pa tudi mnogim vodilnim ne,ker se umaknejo iz Trbovelj.Ni pa prijetno in vejetno tudi zdravo ne,ko zjutraj zgodaj ustaneš in vidiš za Bukovo goro velik oblak plavega dima.Če pa dežuje in piha od Sušnika proti dolini pa smrdi po celem mestu.Včasih je bilo prašno okoli cementarne in pa ceste so bile krive za prah.Danes tega ne moremo rečt saj je vsepovsot asfalt avtomobili pa SO v zgornjih Trbovljah beli ali sivi(kakor koli vzameš)Zaradi tega in še kaj več smo trboveljčani BUTALCI.Veliko je asmatikov,MALI OTROCI BOLANI,ČE STE IZ TRBOVELJ VESTE BOLJE KAKO JE.MISLIM G.CEFIZELJ,DA JE TO EDINA STVAR,KI NIMA POLITIČNEGA OZADJA. Toliko o “BUTALCIH”.DRUGIČ SE BO PA ZRAVEN PRILIMALA KAKŠNA lepa SLIKICA iz čistega okolja IN UPAM,DA VAM OB POGLEDU NA NJO NE BO PRIJETNO.

  2. pavel pravi:

    Butalci ja. Zakaj Butalci? Recimo ( ker nisem iz Trbovelj), da je Lafarge res umazana industrija ( kakšne so analize izpustov) kajti danes že marsikateri sosed kuri neke iverke in smrdi kot kuga. Marsikateri obrtnik že skoraj spušča neke hlape lakov – kdo ve kakšne rakotvorne snovi so že. Lafarge v medijih ni bil sporen dolgo časa. Tja so ga pripeljali LDSovci, Golobič ( najmočnejši fevdalec, operativec poleg Kučana v LDS in Sloveniji) ter Drnovšek ( stik, PR Slovenije s tujino). Zakaj takrat ni bilo vika in krika. Šele seedaj ko kurijo tudi neke odpadke in naj bi jih kurili.

    Zakaj Butalci? Zato, ker hkrati podpirati še 1000x večjo svinjarijo premogove TE Trbovlje. Ali jo isti ljudje upata omenjati ali jo celo upate ogrožati in napadati. Zato Butalci, ker niste sposobni logičnega razločevanje kaj je večje zlo. Zato, ker vas fevdalci vozijo ves čas žejne in zastrupljene čez pitno vodo.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.