PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Shaman o Financah in o njihovih levih novinarjih

Objavil pavel, dne 21.06.2009

Biti na levi je v Sloveniji poza. Je v Sloveniji normalno.  Je v Sloveniji edino napredno in običajno. Vse kar ni levo, velja v Sloveniji skrajno. Čudno. Skrajno bizarno.

Klaus09 je napisal(a): Frankl, men je blo ušeč, k ste se spravl razkrinkavat Golobiča in mi gre na …, k zdej hočjo kaznovat tistga, k je to spravu na dan. Sam pol so Finance začele lagat o vrednosti parcele in krTnočjo nehat. Saj o financah pošten pište. Ne more bit en auto vredn 1000 al 10.000 Eurou, pa tud parcela ne more bit vredna 3 al 0.3 miljone. Tko pa izpade, da ste u Financah partijsko glasilo, pa ste vi na potez, da napišete kej podobnga tud o kkšnmu tadrugmu politku. Al pa pošten povejte, da boste preganjal leve politke, za kritiko desnih pa mormo brat druge cajtnge.
Klaus,

Vidim, da se tebi zdi to neverjetno in docela neomogoče, ampak, zgolj retorično – Kaj pa če je 99 od 100 politikov pač komunajzer in pro-komunajzer provinijence (kar pomeni kleptokratskih pizdekov) in pisanje o drugih preprosto, statistično, v smislu “uravnovešanja” ne pride na vrsto.  Ni namera, ampak tak se izide po pomembnosti in teži zagrešenih deliktov.

Ker Finance niso Dnevnik. Ali pa Mladina. Ali pa največji slovenski tabloid Delo. Da bi pisale po diktatu tovarišev pretorijanskih močnikov na temelju politične provinijence. Frankl pa ni tovariš Miheljak, jebote!

Finance pač pišejo o lopovih, pri čemer tudi njih bolj pritegnejo veliki lopovi in velike svinjarije, kot mali lopovi in male svinjarije. Meni to logično. Tak funkcionira ne le normalen tisk, pač pa vsak normalen funkcionalno in deloopravilen osebek, kar pomeni osebek, ki obvlada hendlanje prioritet.

Tudi številni žurnalisti Financ se imajo za levičarje (večina njih pravzaprav!) in zavzemajo umetelne poze poklicnih levičarjev, ter se pačijao zaj na en, zaj na drug način, a pri tem ves čas konsistentno rahlo visijo v levo. Ker je to pač stara šega med slovenskimi novinarji. A bogami i šire.

Ker so tudi njiim revežem implantirali hipofizni zajeb, da je levo=napredno. A nekak niso uspeli detektirati, da to v Slovenistanu, najbrž spričo nekšnih misterioznih iregularnosti v magnetnem polju planeta Gaia, pač de facto ne drži.

Oz. točneje, pri nas levih ni, ampak so zgolj nekšni samooklicani “levi”, ki so v bistvu zgolj ekstremno-klepto-fašistoidna praetorijanska kamarilja. Ki se celo brez sramu razglaša za ponosne sukcesorje zverinske koljaške drhali. In ulice v letu 2009, dvajset let po odpravi komunizma v drugih državah (ne tudi pri nas, kejr so isti komunisti še vedno na oblasti!), ter skoraj 70 let od državljanske vojne in komunajzer revolicionarnega prevrata, poimenujejo po svojih koljaških diktatorskih idolih.

A navkljub temu pišejo novinarji Financ najprej o velikih lopovih in velikih ropih. To je nekšna horizontalna orijentacija, refleks takorekoč, ki je edini strokovni princip, ki ga med novinarje nikoli ni težko inforsirati, ker je to zakon velikih novic inu velikih zgodb. Temu se reče poklicni racio, ki ga je v večjih količinah najti v neodvisnih medijih, v nedovisnih ga pa na ukaz pač po potrebi ni.

Iz česar sledi, da tega ni zaslediti v Dnevniku, Delu, Mladini in drugih glasilih Njihovih Svojih. Tam se je, za potrebe predvolilne diskreditacije, raje pisalo o Janševi namišljeni vlogi v Patriji, kot pa o miljardi, ki jo je ukradel tovariš Bavčar in poldrugi milijardi, ki jo je ukradel tovariš komunistični aparatčik, občinski ćato Šrot. In od nekajstokrat po sto milijonov, ki so jih pokradli številni rdeči baroni, tajkuni in tajkunčiči, ki jim v srčku tli večna ljubezen inu veselje do socialnega kapitala.

Mimo dejstva, da si tudi ti eden izmed številnih, ki ste zdravo za gotovo vzeli podtaknjeno, ter povsem izmišljeno, fantomsko takorekoč, delitev slovenskega prostora, po kateri je Janša desničar, ogabne klepto združbe tipa Zares, LDS, SD, Desus so pa kao levica, ti preprosto ne vidiš, oz. nimaš poguma videti, kar je z Lune s prostim očesom vidno:

- Ko so se leta 1988 začele priprave in leta 1992 pognala “tranzicija” (beri zakonsko podprt klepto tek za prisvajanje nikogršnje zemlje), so v prvih vrstah, opremljeni z najboljšimi konji, najboljšimi vozovi in najboljšimi ekipami, na strel iz topa čakali rdeči komunajzer direktorji. In celo več, ko so nekateri med njimi stekli veliko pred topovskim strelom, jih, nasprotno purističnemu izročilu slavne ameriške tradicije razdeljevanja brezplačne zemlje, nihče ni ustrelil. In celo več, eni so si tedne pred tem že tajno zakoličili ozmlje in tja tajno poskrili svoje agente, ki so ob topovsekm strelu instantno zakoličili ozemlje, tek ej bil pa slepilo za rajo, pa jih nihče zato ni ustrelil.

Ergo, vedoč to, imaš odgovor na svoje vprašanje, zakaj Franklnov ata ima toliko materijala za pisati o Tvojih Svojih. Ker jih je 99 med vsakih 100. A po količini ukradenega predstavlja teh 99% Tvojih Svojih, kar 99,99999999% vsega ukradenega.

Kako se naj potem Franklstein ukvarja z vaškimi kradljivci kur iz vrst Netvojih Nesvojih, ko pa je toliko materijala med rdečimi klepto-baroni, ki so pokradli cele tovarne.

Jebiga, izberi si neko drugo opcijo, magari eno, ki je zgolj manj klepto-kontaminirana, pa se o Tvojih Svojih sploh ne bo pisalo. Ker je pač opcija brez lopovov ali jih je primerno malo, da se žnjimi žurnalisti ne utegnejo ukvarjati. Dobro?

LP shaman

popravil(a) shaman: 2009-06-19 07:54:26

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.