PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Zakaj narod še kar voli lopove?

Objavil pavel, dne 10.06.2009

To je vprašanje za najboljše psihologe, celo vprašanje, ki se mu danes moderno reče: ” vprašanje za miljon dolarjev”: Zakaj narod še kar voli lopove? Lopove, ki so 50 let obljubljali nebesa, narod pa vozili v vedno večjo revščino? Lopove, ki so obljublljali delu čast in oblast, toda vsak bebec ve, da zahodni, kapitalistični svet delavce plača nekajkrat bolje kot socialistični državni “kolektiv”, šef, fevdalec.

Maj je napisal(a): Shaman, stanje v državi je takšno kot je, ker dve tretjini ljudi še vedno voli tiste stranke, ki podpirajo domobrance ali partizane, komaj kakšno petino volilcev pa zanima kaj stranka ponuja za prihodnost, kakšno vizijo ima, kakšne moralne vrednote,…
Ahaaaa, ja, seveda, seveda, drži. Pa predvsem zato, ker ste eni taki plitveži, da si domišljate, da vam bo komunajzer kamarilja po 64 letih sploh želela ponuditi tak, njihovi nravi povsem kontra program, ki ni zasnovan na kraji in načrtnem zasužnjevanju nacije, vse v imenu njihove total oblasti.

Šele ko boste prostovoljni retardoti, pri klinično povsem zdravih možganih dojeli, da kleptomanski komunisti in poklicni levakarji nikdar in pod nobenimi pogoji ne morejo biti opcija za voliti se bo v Sloveniji kaj spremenilo na bolje oz. sploh spremenilo.

Torej nikoli, ker vzrokov vaše duševne motnje nihče ne pozna, niti ni sposoben doumeti. Ker med drugim terja odgovor na dve zelo težki vprašanji:

- Zakaj normalen volilec voli nekoga, ki ga iz leta v leto zajeda s čedalje višjimi davki, mu odvzema 70% rezultatov dela, medtem pa se iz državne blagajne na tisoč načinov polovico pokrade. To vprašanje je težko, ker implicira nerazložljivo iracionalnost in delovni idiotizem. To je pa zelo težka zadeva. - Zakaj si zdrav človek prizadeva ostati tlačanski suženj in ne mara svobode? Slednje je pa še milijon krat težje od predhodnega! Celo umentik je to opazil in vpesnil – kako že gre…za hlapce rojeni…

LP shaman

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.