PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Kombinatke

Objavil pavel, dne 23.04.2009

Pa nisem mogel verjeti očem, ko sem danes vklapljal PC in TV. Na TV je na neki jutranji oddaji pred voditeljem oddaje stalo nekaj punc okrog 20 let starih. Niso bile videti prav punčkaste, niti seksipilna dekleta ( pa s tem ne mislim kakih playbojevih zajčic ali topoumnih mainstream lutkic po zadnji modi). Bolj robate. Trde v obnašanju, štirioglatih obrazov in z veliko trdote v govoru in na grimasah. Prav presentljivo, le kdo jih je kloniral? Kak nori italijanski znanstvenik?

Vse so nosile živo rdeče majice. Na majicah pa rumen komunistični znak s srpom in kladivom. KOMBINAT. T se je zlival oblikovalsko s kladivom. Hudoooo. Ej, stari! “Borci” vseh dežel, ne rabite več viagre iz lekarne. Dobrodelke.

Aha, “pojejo UPORNE pesmi”. UPORNE? Mar ni laž to? Aja, upirajo se kapitalizmu. No, dobro naj bo. Se upirajo državnemu kapitalizmu, ki je vladal v teh komunističnih, fašističnih in nacional-socialističnih državah? Khmh, hk, kh, ah, ne to pa ne, tega nisem doživel. V teh sistemih niso ti ljudje niti odrasli, kaj šele uporniki. Celo hlapci niso. So pravi brezhrbtenični sužnji.

Zakaj UPOR? ” Ker je to ena od človekovih pravic!” Uf, kdo si upa govoriti in zlorabljati človekove pravice. Kako perverzno. Ljudje, ki verjamejo ideologijam, ki imajo že v programu zapisem rasizem, drugorazrednost, uboje, umore, rope, kraje in laži, idealistično propagando.

“Pojejo uporniške pesmi. Začelo je 22 deklet v Rogu. Sedaj jih je okrog 50. Ljudje jih zelo prisrčno sprejemajo na koncertih.”

MOŽAČE. Ta pojem osvojiš, ko se pogovarjaš (bognedaj živiš!) s SSovko ali s komunistko. S fašistko, s socialistko, s feminstko. Ženska, ki hoče absolutno oblast in okrog sebe sužnje. Odločila se je (kot se vsak psihopatski morilec odloči), da nikoli več ne bo nikomur podrejena in ne bo prejemala trpljenja, temveč ga bo ona drugim povzročala. Ženska, ki upor zlorablja z diktaturo ( osebno), nadvlado, dialog pa zlorabi za ukazujoč monolog. Lasti si moškega, lasti si otroke, kot kak buržuj je posesivna. Vse kar kritizirajo pri buržujih je očitno projekcija njih lastnih negativnih osebnih in kolektivnih značilnosti.

Ja, tko je to. Razlika med komunizmom in nacionalsocializmom je zgolj ta, da komunizem ni dovoljeval PRIVATNE lastnine, privat podjetij. Skupno pa je to, da so bila večja podjetja KOMBINATI (socialistične oz. fašistične štale, kjer je politkomisar vodil nekaj 1000 delavcev) v državni lasti in vodena s fašističnimi politiki in birokrati. Lenin in Tito sta oba hitro dojemala, da popolna ukinitev privatne lastnine ne bo mogoča (kajti ta butast ideološki poskus je povzročal vsesplošno bedo, lakoto in smrt), zato sta dovoljevala kmetom in obrtnikom obstoj. Začela sta dovoljevati privatno lastnino. Komunistični sistem se je gospodarsko počasi zlil s fašističnim gospodarskim sistemom. Pa je kljub temu še vedno gospodarsko zelo neučinkovit, izgubaški, propadajoč in vsespološno revščino generirajoč.

Ljudje, ki so klicali parole SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU so delovali ves čas ravno nasprotno. Delovali so v smernicah: SMRT NARODU, SVOBODA FAŠIZMU.

Ali kot so še nedolgo nazaj LDSovci izrazito neliberalno delovali: SMRT NARODU, svoboda socializmu.

YouTube slika preogleda

MOČNO UPAM, DA JIH NE SUBVENCIONIRAJO IZ DAVKOV, ki jih prispevamo najbolj bedno izkoriščani delavci socialistične države, temveč naj jim kar rdeči direktorji (tajkuni) dajejo donacije. Njim je to manj kot žepnina.

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “Kombinatke”

 1. Dajana Dajana pravi:

  Si prebral to: http://www.dajana.si/zakaj-je-socializem-najslabsi-mozni-politicni-sistem/

  :)

 2. Nataša Nataša pravi:

  Dragi Pavel, najlepša hvala za reklamo! :) Če ti znese – lepo vabljen na veliki dobrodelni koncert, ki bo v ponedeljek 27.4.09 ob 19.30 v Pivki. Dobiček od prodanih vstopnic bo namenjen varni hiši na Primorskem – kriznemu centru za ženske in otroke, žrtve nasilja.

  kombinatke.blogspot.com

 3. Nataša Nataša pravi:

  Dajanca, Dajanca, saj veš, da nisi vredna mojega komentarja… Pa saj je že Hus pokojni dobro opisal tvojo nrav: Sancta simplicitas! :)

 4. Dajana Dajana pravi:

  Oh, Nataša. Pa Katarininega tudi ne, ane? Same borke za človekove pravice. :)

 5. Nataša Nataša pravi:

  Hja, ljubica, potem ko bo tvoja legija angelov poslala par tisoč evrov v varno hišo in oblekla delavce Vegrada, ki so izgubili premoženje, se kar javi. Do tedaj pa: moli in ne delaj, ker to pač najbolj obvladaš. Anede. :)

 6. Dajana Dajana pravi:

  Pavel: Moj post o socializmu nima zveze s kakšno primerjavo kakšnega pevskega zbora, o, čeemr pišeš ti. Tudi če bi Nataša in co. rada povedala kaj drugega. Nataša in co. seveda zelo dobro ve, o čem jaz razmišljam in kaj bi jaz rada povedala. Še bolje od mene. :)

 7. Nataša Nataša pravi:

  Jap. Moje tretje oko, v velikosti 3×3 cm mi že dlje časa jasno sporoča marsikaj. Ampak moram obdržati zase. ;)

 8. pavel pravi:

  @ nataša – ni problema, če to vidiš kot reklamo. Vidim, da imaš blog z naslovom SALONITKA. Potrjujejo me ta imena: kombinatke, salonitka, azbestka, betonka, jeklenka… Milo rečeno so mi smešna ;) , hkrati pa srhljivo robata, hladna in ostra. Meni pa je sinonim ženskosti toplina in oblatost, ne pa šilavost, trdota in agresivnost.

 9. Nataša Nataša pravi:

  Hja, vidiš zlomka, meni pa se zdi, da “oblatost” hitro preide v amebičnost, brezobličnost, anemičnost, nefunkcionalnost… Blog ima naslov Črno & rdeče, salonitka je uporabniško ime.

  Zanimivo, da ti mozak ne nese dlje od zvena imen. Ampak, kaj češ. Glede na tvoje zapise niti ne morem pričakovati drugega.

  PS Reklama je bila super. Če imaš čas nas lahko prideš poslušat v soboto popoldne (9.maj) na Prešerca. ;)

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.