PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Golobičev poceni predvolilni teater, ki mu pelje večina v Sloveniji

Objavil pavel, dne 21.04.2009

Pred vrati so volitve slovenskih poslancev za Evropski parlament.

Začela se je gonja ZARESovcev pod vodstvom blondija proti Šrotovim tajkunom in Bavčarjevim tajkunom. Njegov minister Lahovnik (frutek) grozi, da bo odstopil. Kao spopad s Pahorjem, njegovim nesposobnim ministrom Križaničem in z LDS. Gonja proti nepregledni postavitvi LDS politika na vrh NLB banke.

Zakaj je igra Golobiča tako poceni finta, ki pa je kljub cenenosti večina folka v Sloveniji ne spregleda oz. noče sprgledati?

  1. Golobič je v času vladavine LDS sam nastavljal številne take kadre na vrhove državnih podjetij – kot sedaj očita Pahorju in Kresalovi v primeru politika Veselinovića. Nastavil je Majzlja na Mobitelu, pa Kramarja na NLB. Najbolj umazan primer podmizniške privatizacije, kjer je Golobič daleč prehitel Janšo, ki je s tem poskušal pri Delu, Laškem in IB: tipičen primer sta DZS in Dnevnik preko Golobičevega prijatelja in nekoč LDS podpornika, enega prvih in največjih tajkunov, ki jim je LDS trasiral pot v nebo: Bojana Petana.

  2. Kramar je zadnjih 10 let vodil NLB in tudi najbolj odgovoroen za številna tajkunska posojila, ki nimajo logike z zdravo pametjo in zahodno poslovnostjo bankirja. Kramar je kot rečeno Golobičev človek. Golobič ga je nastavil na vrh NLB brez posebnih izkušenj. Kramar je celo pobasal 1 mio € veliko nagrado, ker je rdečim direktorjem lepo dajal čudna posojila za njihove managerske odkupe.

  3. Lahovnik je pred 6 in 7 leti delal ekonomske študije s katerimi je pomagal na noge tajkunom, da so v imenu nacionalnega interesa v svoj žep pospravili številna slovenska podjetja. Lahovnik je tudi že en teden kot minister na listi ZARES za evropskega poslanca.

  4. Šrot je do poletja ves čas skrbel za medijsko pojavnost Golobičevega zaresnega polit-podjetništva. Šrot je bil dolgo časa Zaresov najboljši prijatelj in sosed.

Skratka, spet imamo novo igro. Spet nas glavni režiser vleče za nos. Tistim, ki ne spregledajo in se mu pustijo vleči za nos.

vir: http://www.finance.si/….TajkunskisleparGregor_Golobič

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.