PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Viroze

Objavil pavel, dne 14.02.2009

Zadnji mesec je kar naporno. Otroka sta neprenehoma bolna. Smrkata, kašljata, visoke temperature. zmenično. Ko že gremo prvič ven na sprehod po izboljšavi, je čez par dni nova runda.

Zadnjič so prijatelji z otroci prišli na obisk iz 30km oddaljenega mesta. Čez dva dni so bili vsi 4 otroci na visokih temperaturah. To pomeni stalno zbujanje in jokanje ponoči.

Pravkar dežuram pri najmlajšem. Pred 5 urami sva mu namerila 39,6 stopinj. Danes je bil zelo nemiren in tečen. Ko tole pišem okrog 01:30 ponoči, se mi zbuja na pol ure. Malo ga nosim dokler mi v rokah ne zaspi.

Starejši je točno pred mesecem dobil virozo. Od takrat ni bil v vrtcu. Pogumno smo mu dajali Calpol za zbijanje temperature nad 39 stopinjami. Parkrat sem ga vzel v zakonsko posteljo, kjer se je vročično celo noč premetaval ob meni. Kadar se me je dotaknil je bil žareče vroč. Tako, da sem šel tudi ob 4h zjutraj po Calpol in mu ga dal veliko žlico, da sem mu malenkost zbil temperaturo.

Prvih 10 dni smo vztrajali. Temperatura je v 4 dneh padla. Veliko je kašljal. Nakupila sva Prospan sirup za izkašljevanje. Potem se je po koncu 10 dni temperatura spet nenadoma dvignila ob tem, da je čez dan jamral, da ga boli glava in ušesek. Zato sva šla drug dan k zdravniku, pediatru, ki je ugotovil vnetje ušesa. Tako smo 10 dni jemali antibiotik Hiconcil.

Po 10 dneh pa se mu je temperatura spet dvignila in cel dan ni hotel nič jesti in tudi piti ne, sva ga bolj kot ne silila, da je popil tisti dnevni minimum. Drugi dan sem ga spet peljal k pediatrinji, ki mu je predpisala nov antibiotik: Ospen. Vnetja ušesa ni bilo več, toda kljub Hiconcilu – ki ga je še jemal na 8 ur – se je pojavila angina. To je zame nevideno. Tako sedaj ravno končujemo z Ospenom.

Vmes jima dajemo še železo in Prospan, ker sta oba zelo slabokrvna, hkrati pa veliko pokašljujeta.

Mali je imel zadnjih 14 dni take težave pri dihanju in kašljanju, da sva mu najprej dajala Bisolvon. Nato pa mu je zdravnica še dala Ventolin na 3 ure po dva vpiha. Mali je imel ves čas ene tri viroze, toda nobenega bakterijskega vnetja. Težava je, ker ne zna izkašljevati, prav tako ne povedati. Punčka, ki je k nam prišla zdrava na obisk takrat, ko smo bili že boljši -je prinesla iz svojega kraja novo virozo, odnesla pa našo virozo in se znašla celo na pediatrični kliniki zaradi težav z dihanjem (stara je toliko kot naš).

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.