PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Sindikati bi ogenj gasili z bencinom

Objavil pavel, dne 23.01.2009

Sindikati so se spustili na območje, ki ga niti pod razno ne obvladajo. Oni bi še kar naprej plansko-birokratsko gospodarstvo tolkli. Tako kot je Janša postavljal nove svetilnike po Sloveniji.

Spustili so se na področje gradnje stanovanj. Država bi financirala gradbene lobije. Ti bi gradili nova stanovanja, čeprav že starim stanovnjem cena strmo pada in čeprav večina ljudi niti ne ve ali bo imela čez mesec ali dva še službo, kaj šele denar za nakup stanovanja.

Ali so levičarji res pozabili, da so še leto nazaj navajali točne podatke, da je v Sloveniji kar 60% prebivalstva v globoki revščini? A sedaj pa ti reveži s 400€ mesečnih dohodkov kar naenkrat niso več revni, ker je levica na oblasti?

Liberalni ekonomist dr. Bernard Brščič v Financah pojasnjuje kam bodo ti neumni predlogi pripeljali. Hkrati pa na ta odgovor odgovorita še dva liberalna ekonomista: Rado Pezdir in Igor Masten.

Ni čudno, da se s Semoličem ( šef sinidkatov, najmočnejša interesna skupina v državi poleg penzijonistov ) strinja tudi levičarski predstavnik delodajalcev s “socialnim čutom za delavce” Samo Milič Hribar ( ki je poleg kmetov največja “desna” interesna skupina v Sloveniji).

http://www.finance.si/235736/Sindikatibiogenjgasiliz_bencinom

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Sindikati bi ogenj gasili z bencinom”

  1. Alter pravi:

    Točno tako. Zdaj se nam cedita med in mleko. S 400 EUR se pa čisto dobro živi.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.