PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Iluminacija?, prostozidarji, fevdalizem

Objavil pavel, dne 23.01.2009

Zadnjič sem bil na pogovoru za dodatno delo pri enem močnem podjetniku s katerim sva odpiral številna področja debat.

Omenil mi je, da je dobil emaile oz. informacije iz ZDA, da je Obama še pred inavguracijo že odobril, da vojska opremi glavne kriminalne skupine z orožjem, da bodo policiji in vojski pomagali pri prihajajočih nemirih. Hkrati mi je tudi pravil, da Obama pripravlja novo valuto, ker je dolar totalno gnil. Poslušal sem z rezervo, saj me je spominjalo na izjave naših šarlatanskih gradualističnih ekonomistov, ki imajo močno oporo ( ali pa nudijo močno oporo) SD, ZARES in LDS, da o DESUSU in SLS ne govorimo ( zelo sem jezen na Bajuka in Janša, da nista NLB in NKBM prodala na mednarodnem razpisu v celoti, saj sta s tem pokazala, da sta zanikrna nacional-socialista primerljiva s socialisti ostalih barv v parlamentu). Ja, spominja me na norčevske napovedi, da bodo ZDA sredi leta 2009 propadle.

Nisem hinavil in nisem molčal, ampak se mu ironično nasprotoval. Zato je tip začel govoriti o iluminatorjih in prostozidarjih, o katerih nimam pojma in mislim, da so to sad paranoičnih in levičarskih teorij. Hkrati me je to tudi motilo v pogovorih s katoliškimi verniki, sploh s kleriki, ki so vsakem večjem nasprotovanju Cerkvi videli zaroto prostozidarjev. Meni se zdi to mimo, res pa je, da o teh stvareh nimam veliko pojma.

Dobro se spominjam predavanja jezuita p. Marka Rupnika, ko je pred 10 leti govoril o duhovnosti in EU in je največjo nevarnost videl v desnici v Evropi (predvsem je izpostavljal Berlusconija, ker ima z njim večina jezuitov slabe izkušnje v svojem večletnem študiju in bivanju v Italiji). Rekel je, da je levica Cerkvi bolj naklonjena in demokratična ( govorim po spominu in upam, da ne spreobračam njegovih besed). Nasploh p. Rupnik velja v Cerkvi za velikega levičarja, tako kot mnogi jezuiti to veljajo. Par župnijskih duhovnikov mi je celo reklo, da je večina jezuitov komunistov. Ker nismo imeli dobrih debat pač nisem mogel do argumentov oz. virov teh trditov samostojno priti s pomočjo logike. Skratka, to ostaja na ravni notranjih čenč v Cerkvi, kjer res vidim, da je desni politični del klerikov v veliki manjšini. To so še kakšni upokojeni duhovniki, stari med 70 in 100 let, ljudje stare avtsroogrske vzgoje. Večina duhovnikov pa je takih kot večina Slovencev: so socialisti in se zavzemajo za nacionalni interes, čeprav je večina antikomunistov, se jih najde tudi nekaj, ki so podporniki komunizma. Skratka kolektivisti, etatisti, korporativisti z idejo Krekovega krščanskega socializma. Seveda pa je med duhovniki še par biserov, ki so nosilci svoje ali drugačne misli ( Jamnik liberalne, Stres napredne demokratične itd).

Nazaj k Rupnikovemu predavanju. Rekel je, da je danes med desničarji več Cerkvi (skupnosti vernikov) zelo nenaklonjenih in sovražnih ateistov ( bolje bi bilo reči antiteistov), kajti ateisti so zame čisto sprejemljivi ljudje , ker spoštujejo tiste vernike, ki jim vere ne vsiljujejo, zato se z večino od njih zelo dobro razumem. Moram reči, da sem se glede politike dostikrat z duhovniki znašel na drugačnih bregovih, zadnje čase pa s parimi duhovniki vozim zelo dobre debate o politiki in naši družbi. Z Rupnikom pa se ne poznava osebno, da ne bo kdo kakšnih čenč prenašal naprej.

Nazaj k mojemu podjetniku in iluminatom, prostozidarjem: skratka želel jih je povezati s kapitalom in z liberalnimi ekonomisti. Kolikor jaz trenutno poznam prostozidarje – mi pomenijo nekaj slabega, mi pomenijo MAFIJO. O tem med liberalci nismo nikoli govorili.  Če bom jaz kdaj na svoji poti ugotovil, da se družim s kriminalci, prostozidarji -bom zelo verjetno tako zapustil to gibanje ( čeprav je res, da ko človek ugotovi, da je pristal v mafijskih vodah, zelo težko pride ven živ ali čist). Kajti ideja nekega skrivnega gibanja, ki ne izbira metod za vladanje, mi je zelo antiliberalna, mi je fevdalna, mi je skrajno mafijaška. Kajti prej ali slej imajo taki fevdalci interes, da obvladajo trg, kartele, državo in vse kar je s tem povezano. Skratka, to se mi zdi totalitarizem, diktatura in fevalizem.

Če je bila nekoč Cerkev velika fevdalna vladarica, daneš je še deloma fevdalna in bo propadala toliko časa dokler se ne bo reformirala v svobodno-povezljive nevladne skupine (duhovna gibanja v okviru Cerkve, ki je seveda hierarhično in demokratično vodena), ki ne bodo odvisne od davkoplačevalskega denarja neposredno ( drugo je, če verniki pač svoj posel opravljajo in so zanj na trgu z drugimi konkurenti plačani iz davkoplačevalskega denarja ( recimo, da država podpira šolski in zdravstveni trg tako, da vsem tekmecem pomaga z nekim enakim deležem davkoplačevalskega denarja), nikakor pa ne s pomočjo arhaične fevdalne organiziranosti, kakršne večino redovnikov  danes že dolgo ne prakticira.

Pred kratkim sem gledal nek film (naslov sem pozabil, morda Zeitgeist?, če kdo ve naj v komentarjih prosim doda link do filma), ki je govoril kako so republikanski? lobiji ( prostozidarji?), med katerimi je bil tudi Bushev ded, podpirali korporativizem nacistične in fašistične Evrope z miljardami dolarji posojil.

Liberalci korporativizem ( ki je socialistična ideja o ureditvi ekonomije) ostro zavračamo kot neučinkovito in nesvobodno ureditev gospodarstva in države.

 • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Iluminacija?, prostozidarji, fevdalizem”

 1. Alter pravi:

  Zanimivo pri teh teorijah zarot je, da dostikrat pri njih opazim nekatera dejstva, ki so celo resnična. Samo sklepanje je čisto drugačno.

  Nemogoče je, da bi dejansko imela peščica ljudi ves svet pod kontrolo. Razen, če noter vpleteš nezemljane ali pa visoko razvito civilizacijo (višje od nas) iz časa Atlantide ali Lemurije. V takem primeru je pa itak vse možno. Sicer so pa sodobne teorije zarot praktično malo spremenjene kopije še iz tistih časov, ko so bile moderne teorije z vesoljci itd…

  Sigurno, da imajo skupine (lobiji) svoje interese in se dogajajo manjše zarote – samo kakšne res globalne pa ni – ker ni mogoča.

  Sploh pa, bi bilo bistveno enostavneje imeti človeštvo pod nadzorom s tem, da bi jih ohranjali v coni udobja.

 2. negaga pravi:

  hmmm… malce si zmeden… natrosil si vse živo od prostozidarjev naprej. Prostozidarji niso “zločinska” organizacija, imajo pa svoja pravila – pajacanje itd..i in sodijo v levi blok – torej v kolektivistično skledo. Ne se bat v Sloveniji ni prostozidarjev – so pa druga prosto-farbarska “nevladna združenja prisesana na vladno skledo”.

  Ves čas Kučanizma in potem v sedanjem ZSMSovizmu (tudi Jelinčič), pomeni Cerkev ateističnim kolektivistom konkurenco. Zato je v ZSMSovističnem novoreku Cerkev strogo samo in samo oligarhični vrh z top liderji + blejski otok in nekaj gozdovi. Jelinčič potem ta pojem izenači z zločinsko organizacijo + nekaj pedofilov, ki pri verouku naskakujejo otroke.

  Kar je zameriti nam “listom” Jezusove Cerkve je da ne sprevidimo igre ZSMS prisklednikov (sam osebno jih enačim z “Velikim Bleferjem”).

  Cerkev smo namreč mi vsi. Torej sem po Jelinčiču zločinec tudi sam. Zločincem pa sodi pravična kazen. No odštejmo 100 let in preverimo cikličnost zgodovine.

  lp, negaga

 3. illuminati illuminati pravi:

  Zeitgeist:

  http://www.zeitgeistmovie.com/

  in se vse o “konspiracijah”,ki to niso!

  http://wideeyecinema.com/?page_id=2107

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.