PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Gradnja kulta osebnosti dr. Lučke Kajfež Bogataj

Objavil pavel, dne 23.01.2009

Tudi sam sem se že večkrat vprašal oz. sem posumil, zakaj ima zadnje leto dr. Lučka Kajfež Bogataj toliko medijske pozornosti v naših medijih. toliko slavospevov. Dejansko govori o vseh področjih, ne samo o znanstveni HIPOTEZI o globalnem segrevanju ZARADI vpliva ČLOVEKA, ki jo prodaja, kot DEJSTVO.

Ma, že v prvem letniku srednje šole smo se učili osnove znanosti: postavljajo se različne hipoteze. Znanstveniki pa se trudijo svojo hipotezo dokazati s ponovljivimi eksperimenti. Tukaj pa se dr. Kajfež Bogataj, ki se predstavlja za znastvenico ( zanima me koliko ima mednarodno priznanih strokovih člankov in raziskav), grobo spreneveda in HIPOTEZO prodaja kot EKSPERIMENTALNO PREVERLJIVO ZNANOST, kot DEJSTVO.

Dr. Mićo Mrkaić je napisal knjigo To so bile svete krave ( ki je ena najboljših knjig zadnjih 10 let v Sloveniji), kjer je opisal par svetih krav ( par kultov osebnosti, ki jih gradijo slovenski nacional-socialistični mediji), med katerimi pa še ni dr. Bogataj Kajfeževe, ker takrat še ni bila na sceni. Mediji so gradili kult osebnost oz. ČUDOVITO MEDIJSKO PODOBO NAJPOMEMBNEJŠIH in NAJUSPEŠNEJŠIH SLOVENCEV zgolj tistim, ki so bili v politiki, ekomiji, kulturi in medijih že politično izpostavljeni.

Recimo prezidentu “pompoznemu in bogatemu” Türku so medijsko podobo začeli učinkovito graditi, ko je med levimi strankami nastal konsenz, da bo postal naš novi predsednik in pomembna ikona Slovencev. Rezultat je, da danes okrog 70% Slovencev na raznih telefonskih glasovanjih glasuje za Türka. Seveda tako Türk prihaja na mesto Kučana, Drnovška, Tita in Kardelja. Otroci pač rabijo svoje človeške idole. Za kristjana je nseprejemljivo, da časti nekega človeka kot Boga, kar je tako značilno za socialistična gibanja, kjer množice histerično in vraževerno upajo, da jih bo npr. Obama odrešil vseh težav. Če kristjan VERUJE ( verjame seveda lahko) v ČLOVEKA in pred njim hlapčevsko kleči, je nič drugega kot vraževerec.

Libertarec je ubesedil mojstersko tiste moje dvome o dobronamernosti frekventnosti pojavljanj dr. Bogataj Kajfeževe v medijih. Očitno ji bodo najprej naredili kult osebnosti, potem pa bo prevzela veliko vlogo v politiki levice. Morda bo nadomestila Pahorja, morda Golobiča, morda Türka.

Hkrati pa se je Libertarec zelo ptrudil in dokumentiral obsežen opus prispevkov v naših medijih s katerimi kot zidarji MUKOMA gradijo velikanski babilonski stolp kulta osebnosti dr. Lučke Kajfež Bogataj.

Če parafraziram Mrkaića, je dr. Bogatajeva še ena slovenska sveta krava, katero množica Slovencev časti kot Indijci častijo svoje svete krave.

vir

  • Share/Bookmark

3 odgovorov v “Gradnja kulta osebnosti dr. Lučke Kajfež Bogataj”

  1. Pris Pris pravi:

    Hecno, da sem doslej o tej Bogatajevi zelo malo slišal. Pač ne berem “klasičnih” medijev. Se pa v tej zadevi strinjam z Libertarcem, da je nikakor ne moremo šteti za sodobitnico Nobelove nagrade, da o tem, da si je omenjeno gibanje niti ni zaslužilo, sploh ne govorim.

  2. kozmonavt pravi:

    Ja. Jaz imam vsekakor doma mini oltarje za vse te ljudi. Heil Linhart!

  3. illuminati illuminati pravi:

    Dr.Kajfež Bogatajeva na britansko-slovenski konferenci o komuniciranju podnebnih sprememb in energetske prihodnosti. Ob tem je izpostavila, da je komunikacija toliko bolj pomembna v primeru podnebnih sprememb, saj se moramo s pravilno komunikacijo pripraviti, da bomo sposobni sodelovati in se pripraviti na posledice podnebnih sprememb. “Ta trenutek moramo za pošteno komunikacijo začeti govoriti o dvigu globalne temperature za 2,5 oz. tri stopinje Celzija,” je prepričana klimatologinja. Sprašuje pa se, kako skomunicirati s komer koli, da nas je preveč za ta način življenja,..” Zdaj veste zakaj. Tu pa resnica o “globalnem -ne- segrevanju” http://video.google.com/videoplay?docid=-5576670191369613647#

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.