PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Banka Slovenija, kaj se obiraš?

Objavil pavel, dne 23.01.2009

Na Japonskem vlada ena ogromna liberalno-demokratska stranka že desetletja. Gospodarstvo je sprijeno povezano s politiko. Ko so ob predzadnji krizi naleteli na težave, so gospodarstveniki = birokrati = politiki te ogromne stranke (kot pri nas SZDL = trenutni slovenski parlament) prikrivali velike nasedle naložbe, slaba posojila, toksične kredite. Prekrivali so jih dobrih deset let. Zato niso imeli ves ta čas, ko je večino sveta rastlo, nobene gospodarske rasti, temveč deflacijo in resnično družbeno depresijo.

Ker ima Slovenija ogormno slabih kreditov državnih bank v ozko egoistični dobrobit “tovarišijski druščini” rdečih tajkunov, te okostnjake (toksične kredite) pa se z vsemi napori prikriva, + posebej imamo v Sloveniji podobno korporativno in etatistično strukturo države in gospodarstva kot na Japonskem, je zelo verjetno, da se bomo tudi v Sloveniji v krizi utapljali 10 ali 15 let, medtem, ko bodo najbolj liberalne ( podjetne, tržno -svobodno orientirane) države iz nje izplavale v 2 ali 3 letih.

Liberalni ekonomist dr. Igro Masten poziva Banko Sloveniji k transparentnosti, k razkitju resničnega problema. Dokler problema ne poznamo, ga ne moremo reševati. Tako kot človek na osebni ravni ne naredi koraka v svoji rasti naprej, če ne prizna svojih napak, tudi skupnost ali država ali sedanji mainstream gradualisti ne bodo več postopoma rastli, če bodo skrivali svoje zločine.

“Ekonomist Igor Masten je opozoril, da ima Banka Slovenije vpogled v vse posojilne pogodbe in bi bil čas, da sporoči svoje ugotovitve o posojilih za menedžerske odkupe. Še bolj nerodno bo, če bodo vladni revizorji ugotovili, da so banke zaradi teh posojil res v škripcih, nadzor centralne banke pa je to spregledal.

Delo”

vir:

http://www.finance.si/235724/KdosiupaIgorMasten

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.