PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

200 miljonov žrtev v 20.stl.

Objavil pavel, dne 17.01.2009

Grozljiva številka. Ta podatek sem že prebral nekje dosti prej. Še enkrat pa je bil napisan v članku Delove priloge Le Monde v slovenščini. Občasno jo pogledam, čeprav je za bruhat levičarska. Tudi tale članek nekega Francoza ( ki se je podpisal “novinar”) je tak. Začne z objektivnimi dejstvi, da je preteklo stoletje najbolj barbarsko in krvavo stoletje v civilizaciji človeštva. Tako kot danes mainstream čveka o najbolj temačnem srednjem veku, bodo stoletja za nami govorili o temačnem 20.stoletju, o nesvobodnih in zmanipuliranih množicah, sužnjih.

Potem piše o fašistih in nacistih – češ koliko žrtev so povzročili. Ne pozabi omeniti Hitlerjevega načrta o iztrebljenju vseh evropskih Judov ( genocid 6 miljnovo Judov, civilistov od 9 miljona vseh evropskih Judov).

Ko že mislim, da bo odprl bistveno sporočilo, pa le omeni Lenina, Stalina in Mao in suhoparno doda ” da nekateri obtožujejo tudi komuniste številnih pobojev, toda ve se kaj hočejo s tem povedati!” FULL STOP. Seveda hitro skoči na Korejo in Vietnam ter največje zločine ZDA, ki je zmetala več bomb na Vietnam kot so jih v celotni WW2 vsi bombniki vseh strani zmetali.

Potem se avtor spusti v detajle in opiše neko francosko mestece, ki je v 12. stl. zaradi angleškega črnega princa, kralja Edvarda izgubilo vse prebivalce, ki jih je angleška vojska poklala. Potem pa 800 let kasneje SS divizija prav tako v tem mestu postreli okrog 500 moških in zažge v cerkvi 800 žensk in otrok.

Nazadnje omeni še Ruando, kjer ne pozabi dodati, da je bila ta dežela še kako katoliška. Seveda pozabi na masakre v SFRJ, Bosni in na Kosovu s katerimi so se socialistične elita na vseh hierarhičnih nivojih družbe obdržale na oblasti.

Bistvo pa je, da je samo komunizem kriv za 100 miljonov žrtev. Največ Mao, Rdeči kmeri, pa Stalin ( ki je v eni zimi sestradal 2 miljona ukrajinskih kmetov, da ne govorimo o njegovih paranoičnih in zločinskih čistkah), pa Lenin. Na 10. mestu zločincev je Josip Broz Tito, ki je odgovoren za smrt 1 miljona ljudi.

Za WW1 je v prvi vrsti kriva Nemčija, kjer je rastel ekonomski nacionalizem, hkrati pa je Bismarck vzpostavil prve zametke socializma.

WW2 pa je v osnovi vojna treh socializmov: komunizma, nacional-socializma in fašizma.

 • Share/Bookmark

11 odgovorov v “200 miljonov žrtev v 20.stl.”

 1. Rado Rado pravi:

  Nisi Pavel, samo ti bral Le Monda.

  Pa vendar bral si ga, sporočila pa nisi dojel: “Vojna je pač temna plat človeštva”. Spremljajo ga odkar obstaja”. Avtor se je sprehodil tudi skozi zgodovino tisočletja nazaj. Ljudje so se pobijali od vedno. Pa tebe Pavel očitno ta francoski razumnik ne impresionira. Ti si notranje naravnan in iščeš samo znake zločinskega komunizma. Ljudje se pobijajo med sabo. Tako pač je. Komunizem, nacizem, kapitalizem tu nimajo nikakršne vloge. Odrasti že enkrat Pavel!

 2. david.pelko david.pelko pravi:

  Kakšno naključje. Našteje vsi do pikice natančno, pozabi pa na žrtve komunističnih režimov. Rado, Simonina obrazložitev tvojega karakterja RES DRŽI. Tale tvoj komentar zgoraj je samo še ena potrditev tega.

 3. Rado Rado pravi:

  David Nič vsebinskega nisi povedal David. O čem bluziš? Kakšno vezo ima to s člankom v Le Mondu?

  Pavel, ta tvoj odstavek “Bistvo pa je, da je samo komunizem kriv za 100 miljonov žrtev. Največ Mao, Rdeči kmeri, pa Stalin ( ki je v eni zimi sestradal 2 miljona ukrajinskih kmetov, da ne govorimo o njegovih paranoičnih in zločinskih čistkah), pa Lenin. Na 10. mestu zločincev je Josip Broz Tito, ki je odgovoren za smrt 1 miljona ljudi”.

  je tako umeščen v tekst, da bralec lahko misli, da je integralni del Le Mondovega članka. Pa ni! Je le tvoje razmišljanje. In to bi zaradi jasnosti moral poudariti.

 4. kinkitone kinkitone pravi:

  Zarota je to, zarota. Kučan je zadaj pa Golobič!

 5. david.pelko david.pelko pravi:

  Rado, ti gre na živce, ker obstajajo tudi leninove, stalinove in titove žrtve, a ne? In na živce ti gre, če nekdo tudi na to opozori, a ne?

  Rado, saj poznaš Teharje a ne? Kaj pa Lavo? Tudi Lava je ena samo veliko grobišče. Ker živiš blizu, bi pa že lahko vedel.

 6. Rado Rado pravi:

  Preberi članek v Le Mondu, pa potem diskutiraj. (spomni se Crnega).

  Tematika, ki jo hčeš na vsak način vsiliti, je pa obravnavana tu: http://rado.blog.siol.net/2008/06/04/povojni-poboji-komunizem-ali-revansizem-kratka-razjasnitev-pojmov/

 7. Alter pravi:

  Rado pač ne more iz svoje kože ekstremnega levičarja.

  Celo tako zelo, da je sam sebe potolkel. Pavel je namreč poudaril, da je novinar v Le Mondu zelo pristransko komunizem izpustil… Pa je dopisal še svoje podatke…

  Drugače pa povojni poboji niso bili maščevanje, ampak komunistična čistka. Pobijali so namreč samo tiste, ki so bili proti komunizmu – tudi partizane. Po drugi strani se pa niso dotaknili muslimanov v Bosni.

 8. ponpet ponpet pravi:

  tito – odgovoren za milijon mrtvih? a to so povojni poboji in goli otok in razni konclagerji, al se tu šteje cela 2 svetovna vojna?

  ker če gre samo za mrtve kot posledico med- in povojnega komunističnega nasilja, si nekje našel 800.000 trupel, pa me zanima, kje. če pa gre za vse mrtve na območju jugoslavije med leti 1925 in 1980, potem me pa zanima tvoje rezoniranje o krivdi tita za npr. jasenovac in tamkajšnje žrtve (pa prosim, ne s klasično desničarsko “nelegalno se je uprl okupatorski oblasti, ki se je imela pravico branit”).

 9. Rado Rado pravi:

  Saj Alter. Komunizem je kolumnist Le Monda izpustil, ker ideologija pri pobojih, tudi zanj ni relevantna. Zmagovalci pač potolčejo poražence.

  Od začetkov zgodovine pa do danes je bilo tako. Sicer pa je v Le Mondu pisalo, da so evropski narodi med drugo svetovno vojno izgubili od 2,5 % do 20 % prebivalstva (po posameznih narodih). Slovenija je izgubila med 6 do 7 % Torej je bila v spodnjem delu.

 10. Alter pravi:

  Rado, ti si tako fanatičen, da nisi sposoben sprejeti dejstva, da je komunizem pobil okrog 170 miljonov ljudi.

  Komunizem je kriv za zločine in za vseh 170 miljonov ljudi. Avtor članka je bil pa tak ekstremist kot ti. Zanj je komunizem brezmadežen ne glede na razmere.

 11. Alter pravi:

  Ponpot, Tito je bil kriv za poboje miljon ljudi. Imaš pa tako butaste izgovore, kje so pa vsa ta trupla…

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.