PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Pogostost raka in smrt

Objavil pavel, dne 14.12.2008

Danes je bilo na koncu bogoslužja sporočeno, da je umrla naša znanka, mlada mamica treh otrok, zdravnica. Zame je bil to šok, ker zadnje leto vseeno nisem več spremljal poteka njene bolezni. Ker je nekaj časa kazalo, da bo šla stvar na bolje, da kemoterapija deluje. Rak se ji je nenadoma pojavil na želodcu, ko se je bližala koncu tridesetih let.

M. sem spoznal, ko sta z možem začela graditi hišo v bližini mojih starešv. Takrat sem do njiju pristopil čisto casual in ju malce povprašal o parcelah, pa o stroških gradbenega dovoljenja, izkopa itd. Bila sta zelo priljudna.

Kasneje smo se srečali, ko sva z ženo začela obiskovati DiŽ- predavanje Gržana in zakoncev Sitar. Menda je ravno končala specializacijo, pe še končno so se selili iz blokovskega stanovanja v novo hišo.

Kaj se dogaja: toliko raka na prebavilih. Moj oče je pred leti dobil raka na debelem črevesu, ki je eden najpogostejših. Nek prijatelj je že pred leti izgubil pri svojih 40ih želodec zaradi raka. Pred pol leta sta umrli dve ženski v našem bloku, obe sta imeli raka na dvanajsterniku, ki je baje neozdravljiv in hiter, nepreklicno smrten in te spravi v grob v roku 6 mesecev.

Moja nekdanja (šolska) zdravnica baje tudi umira za tem rakom. Pri njenih 50ih letih. V sosednjem bloku živi moj sošolec iz OŠ, kateremu je za rakom umrla prva žena pri 28ih letih.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov v “Pogostost raka in smrt”

 1. drmagnum drmagnum pravi:

  Rak ne izbira. Moja hčerka Maja je pred enim mesecem izgubila bitko z njim. Umrla je stara trideset let.

 2. Dajana Dajana pravi:

  Preberi prosim moja Spoznanja in o boleznih. http://www.dajana.si/spoznanja/

  Glede bolezni, raka, teh strašnih diagnoz… vse je v glavi. Misli so smrtne, ne pa bolezen. Na tebe lahko padajo bombe, pa se ti nič ne more zgoditi, če si v dobrem stanju:

  http://www.dajana.si/ko-ste-v-dobrem-stanju-vam-nihce-nic-ne-more/

  Raka lahko dobiš že kot dojenček, ne šele pri 40tih. Imela sem fanta, ki je pri petnajstih umrl za rakom želodca… Torej… ni starostne meje.

  V tej knjigi pa obstajajo “delavnice”, ki res pomagajo znebiti se teh misli:

  https://www.juliadoria.com/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=040201&Artikel=3324&ProdID=3324&Quantity=1

  ;)

 3. Dajana Dajana pravi:

  Takoj nehaj paničarit, kupi si to knjigo in čimprej preberi o teh delavnicah (22 jih je). O boleznih je 21.postopek.

 4. pavel pravi:

  @Drmagnum: moje sožalje! Ko sem videl njeno fotografijo na tvojem blogu, se mi je zdela znana. Ne pa tako zelo znana, da bi jo poznal oz. vedel od kje se jo spomnim. Oz. ali sva govorila ali bila kje sodelavca, sošolca itd.

 5. pavel pravi:

  @Dajana: hvala ti za ta material. Si bom prebral. Verjamem, da je pogostost raka večja zaradi psihičnih ovir in poškodb, “zaradi slabih misli”. Toda po drugi strani mislim, da ima še večjo težo kemija v hrani, špricanje, konzerviranje, barvanje živil in ostali dodatki. Zastrupljena voda in zrak. Poleg genetike seveda.

  Toliko pa sem v stiku s seboj, da vem, da me čustvo panike trenutno ne obvladuje. Prej čustvo žalosti in proces žalovanja.

 6. Dajana Dajana pravi:

  Zastrupljena hrana, bombe, nesreče… če se počutiš dobro, ti nihče NIČ ne more. Vse je v MISLIH. In misli postajajo stvari. Prosim, zelo natančno si poglej linke na mojem postu (link v drugem komentarju): Ko si v dobrem stanju, ti nihče nič ne more. A… moraš biti v dobrem stanju. :)

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.