PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Glasovanje za blogerja leta 2008

Objavil pavel, dne 13.12.2008

Dragi bralci mojega bloga,

vabim vas, da v anketi na spletni strani Drugisvet podprete blog LIBERTAREC kot najboljši blog v letu 2008.

Zakaj sem sam podprl blog Liberaterec, ki ga berem vsak dan poleg tega, da poznam večino ostalih blogov in nekatere tudi vsakodnevno berem:

1. ker odpira nove informacije, ki jih v naših dirigiranih in nekakovostnih medijih ni ( sem pa tja je izjema medij Finance).

2. ker predstavlja nove plati dogodkov in dejanj, ki jih naša družba socializma ( levi kolektivisti (70%) in desni kolektivisti (20%)) ne vidi

3. ker je humoren

4. ker je inteligenten, daleč nabjolj inteligenten blog, kar jih obstaja v slovenskem jeziku

5. če razumete človeka, ki živi leta 1936 v nacional-socialistični Nemčiji, ki se mu zdi bizarno čudno, da večina ljudi (okrog 90%) enako razmišljajo in enako norijo, predvsem pa so izrazito nestrpni, če nekdo drugače razmišlja kot večina.

Ta blog sem začel prebirati podobno kot Libertarni klub. Kot katolik in kot nekdanji tipični Slovenec ( socialistični, kolektivistični levičar), ki čaka in jamra, kaj da mora država vse zanj narediti. V času prebiranja tega bloga sem spoznaval še ostale liberalne pisce in avtoritete in dejansko prišel do sklepa, da je slovenska družba izrazito socialistično totalitarna. Da GNIJE, umira kot metastaz poln človek!

Kot človek, ki veliko potuje, sem opažal, da ex-komunistične države odpirajo veliko novih, tudi visokotehnoloških podjetij, Slovenija pa ostaja vrtiček od katerega ima glavno korist samo elita Vrtičkarjev, večina nas pa ima veliko izgubo.

Kot človek, ki razmišlja in si upa na kocko postaviti (DVOMITI V) svoje dosedanje zaključke, sem vzljubil Libertarca, pa čeprav se kdaj z njim ne strinjam. Zagotovo so

  1. inteligenca,
  2. volja po samostojnemu razmišljanju,
  3. intelektualnost in
  4. zdrava kmečka pamet
edini potrebni predpogoji, da je človeku Libertarec všeč. Libertarca ne marajo
  1. ljudje DOGEM,
  2. ljudje fanatične novodobne religije socializma in
  3. ljudje OVCE, ki nimajo svojega mnenja in njihova razmišljanja DOLOČAJO MEDIJI
  4. oportunisti
  5. pragmatiki.
Ne samo ideje in misli, celo dogodki so to potrjevali, da ljudje v Sloveniji ljubijo KOLEKTIVIZEM ( pasivno pripadanje ČREDI OVAC, redki pa se celo potrudijo, tako da so vsa njihova dejanja ena sama velika želja biti občudovan od te črede NAŠIH ovac), hkrati pa verujejo v dogmo ” DRŽAVA, POMAGAJ!” ( ostali verniki rečejo: Marija, pomagaj! ali Bog, pomagaj! ali Alah, pomagaj!)

V času nekaj let sem se zelo počasi politično preobrazil, predvsem pa sem začel dojemati vse svoja izkustva v Sloveniji in lažno mitsko zgodbo o uspehu v tej spoznavni logiki gledanja na svet kakršno širi blog Libertarec.

Postal sem član ustanavljajoče se stranke LIBERALEC ( ki nima prav nobene veze z lažno liberalnostjo LDS) in vas hkrati tudi vabim, da tudi sami pomagate po svojih močeh, da naša država postane bolj normalna ( nižji davki, večja odgovornost osebe, manj mafije, več podjetij, bolj uspešna podjetja), bolj svobodna, bolj solidarna ( več blagostanja za vse) in manj socialistična ( večina političnih strank v parlamentu zagovarja in brani socializem). Predvsem pa, da ima delaven in znanja željan človek v Sloveniji neko normalno prihodnost, normalno plačo ( kot na Zahodu) – ne pa 3x manjšo plačo ob poslušanjo kako veliko bolj socialna država smo!).

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.