PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Registracija vozila 2008/2009

Objavil pavel, dne 10.11.2008

Očitno sem še ujel nižje cene zavarovanja avtomobila. Danes se je podražil le kasko, kar pa za moj star in dobri avto ne pride več v poštev.

Tehnični pregled sem naredil za las. Izpuh plinov je bil v mejah normale. Čeprav me ravno motor skrbi, ker dostikrat za dizlaši pri speljevanju vidim kar veliko gostega dima – tudi včasih v vzratnem ogledalu pri mojem speljevanju v križiščih ali prehitevanjih.Moj motor ima pridelanih že 281.000 km.

Prve zavore so bile prav tako dobre. Pri zadnjih zavorah pa mi je leva zavora delala slabše in naredila 30% razliko, kar je bilo na meji sprejemljivosti.

Nisem pa imel nove Prve pomoči. Že pred letom sem dobival ponudbe za novo, ugodno ceno. Ne spomnim se za koliko se jo da dobiti, po kakšni ugodni ceni. Bil sem jezen, ker je to še en ukrep naše politično-gospodarske mafije, da preko zakonskih in predpisanih nepotrebnih ovir in seveda s pomočjo MONOPOLOV ljudem množično puli denar. Kar 12€ sem plačal za tistih nekaj povojev v škatli, ki imajo ( naj bi imeli) rok trajanja zgolj 5 let, čeprav so zapakirani. Tu JJ dela podobno kot pogoltni Rop in LDS, ki sta uvedla kar ene nalepke in “edine strokovnjake”, ki jih edini znajo nalepiti.

Plačal sem 465€. Osnovno zavarovanje pri Adriaticu je bilo okrog 180€, potem pa še dva dodatka za voznika in steklo- oba okrog 50€.

Nesreče še nisem pozročil. Hkrati pa zaradi 1,9TDI padam v dokaj visok razred. Avto je 1997 letnik in zanekrat mi dobro deluje.

Naslednji večji strošek bo še zamenjava zimskih gum. Na avtu imam že eno leto stare zimske gume, ki so mi zaradi nizkega profila služile tudi vse poletje. Guma 195/60 naj bi stala okrog 40 do 50€. Katere gume se splača vzeti? To bom še vrpašal vulkanizerja. Morda bom spet vzel savske gume.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.