PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Pahorjev prvi poraz

Objavil pavel, dne 1.11.2008

“Pahor je začel enako kot Janša pred štirimi leti, samo veliko hitreje. Medtem ko je Janša že kakega pol leta vodil vlado, preden je spremenil formulo usklajevanja pokojnin, je Pahor svojo kapitulacijo pred Desusom podpisal, še preden ga je predsednik države sploh utegnil predlagati za mandatarja. Čeprav napaki po znesku morda nista enako težki, je podobnost njune “politične ekonomije” zelo zgovorna.”

Ekonomist Šušteršič v Financah piše o tem, da Pahorjevi svetovalci zaničujejo strokovne izračune, ki bi morali pokrivati vsako akcijo iz proračunske vreče.

Hkrati piše, da ni tukaj nobenih pogajanj, ampak zgolj korenček. Zgolj barantanje.

Predvsem pa bode v oči garnitura Pahorjevih ex- LDS rotweilerjev, ki se bojda spoznajo na ekonomijo – ki so ob Janševem priliznjenem poviševanju pokojnin kričali in besneli – danes pa na oblasti iste neumnosti, hinavščino in priliznjenost peljejo.

Ljudje se ne zavedajo, da če vsem tajkunom poberemo in nacionaliziramo premožnje – bomo s tem denarjem lahko pokrili zgolj 4 mesece obljubljeno-visokih penzij – pa ne bo več podjetij. In od tistega trenutka ne več plač in penzij.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.