PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Nočno omizje o pokojninski bombi

Objavil pavel, dne 25.09.2008

Vida Petrovčič je znana kot desna novinarka. Pa je res desna?

Pravkrar sem ugasnil TV, ker sem videl, da ima na omizju o pokojninski reformi same fosilne socialistične strokovnjake skupaj s socialističnim mladoekonomistom Ahčanom, ki bo poleg JPD očitno naslednik svojega mentorja gradualista Mencingerja. Že ko sem poslušal  Gobca in Stanovnika – me je njuno dolgočasno samoupravno blebetanje uspavalo. Latovščina kumrovčanov namesto logike in jasnosti. Birokracija namesto transparentnosti.

Očitno je Vida zelo leva – če pripravlja tako leve oddaje, ki temeljijo zgolj na levih in fosilnih strokovnjakih. T.i. strokovnjakih. Če že v širšem prostoru niso, važno je, da so vsaj strokovnjaki na kupu domače srebrnine v Šentflorjanskih Butalah.

 • Share/Bookmark

7 odgovorov v “Nočno omizje o pokojninski bombi”

 1. ervinator pravi:

  Jaz pa bi rad videl, kako si vabljeni gostje, še posebej ekonomistični starček Stanovnik, predstavljajo pokojninsko reformo. Ampak sem namero opustil, ker mi je glas Vide Petrovčič preveč zoprn.

 2. negaga pravi:

  Pravilno Pavel. Takih je “desnih” celo novinarjev je polno. (Vodušek, …) Jaz pravzaprav ne poznam “desnega” novinarja. Mogoče dva trije na financah in par forumašev. Vse ostalo… pa je levo, levo in levo. Daleč, daleč od ta desnih novinarjev recimo v ZDA!

  lp, negaga

 3. nevenka nevenka pravi:

  Tako mimogrede: po novinarski etiki mora biti novinar neodvisen. Sicer ni novinar ampak politični agitator.

 4. pavel pravi:

  Nevenka, pravljice za lahko noč govoriš. Si mar pozabila, kako je “uspešna novinarka” pred kratkim dala celostranski oglas ” proti Janši”. Marta Kos. Da ne govorim koliko rdečih agitatorjev se kasneje spremeni v poslance in kandidate socialističnih strank. Levaki ste bili vedno izvrstni manipulatorji in izredni picajzlasti drobnjakarji v pravu. Vse, samo da zaustavite kolesje razvoja in obdržite korito in slamice v njem.

 5. bin pravi:

  S čim, Pavel, si je Nevenka zaslužila izliv tvojega gneva? :sad:

  Je mar v njenem komentarju kaj takega, kar sem prezrl? Se je postavila v bran Vidi Petrovčič, ki si jo vsaj enkrat napačno ocenil? Ali enostavno rabiš nekoga, na katerega boš stresel travme, po porazu “tvojih” na volitvah? :mrgreen:

 6. pavel pravi:

  Bedasto se mi zdi, da se govori še danes o neodvisnih politikih in neodvisnih novinarjih. Vsak homo sapiens je tudi homo politicus. Vsak človek pove svoje politično mnenje, ko pove kakšno trditev o družbi. V Sloveniji in na svetu ni neodvisnih novinarjev, še najmanj F572, ki so še največji agitatorji. So pa profesionalni novinarji, ki imaja ista merila za vsakega politika.

 7. nevenka nevenka pravi:

  Pavel, zamenjuješ kritični odnos novinarja do politike, ki čisto gotovo pomeni enkrat možnost, da nekaj pohvali in drugič nekaj skritizira. Neodvisnot je to, da ni vernik. Da ne hvali samo nekaj kar je na pravi strani, pa čeprav ni dobro, samo zaradi strani. Tvoj blog je izrazito odvisen in deluje zelo zafrustrirano in ni pošteno kritičen. Tudi na najbolj pošteno izjavo se spraviš, ves poln besnila. Zakaj pa? Pa menda ne misliš, da je konstruktivno non stop stresati samo jezo po tem svetu in popoljuvati čisto vse. Poskušaj vendar najti nekaj pozitivnega in to podpreti, ne glede na stran. In skritizirati to kar ni dobro, ne glede na stran. Svet ni črno bel.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.