PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Nadaljevati v smeri liberalnih reform države

Objavil pavel, dne 24.09.2008

Sedanji minister za razvoj Žiga Turk piše kako je ta vlada začela z reformami, začela sodelovati z mladoekonomisti in z opoziciji ( ker je rabila čimširšo podporo) pa se je opozocija raje skrila za ulično drhal in jo ščuvala k protestom, medtem ko so naivni mladoekonomisti raje kot zakone začeli pisati kolumne v medije v upanju, da jih bo podprla levica. Pa jih ni.

“Program zmagovite stranke je dolg traktat o zgrešenosti neoliberalizma in neokonzervativizma, ki da sta “ljudomrzni filozofiji, ki ju odklanjajo” “

“Da nam bo šlo bolje, Slovenija nujno potrebuje prav neoliberalne reforme. Naredi jih lahko s stilom in z občutkom za ljudi. Jim doda reforme vrednot ali pa vsaj spoštovanje zakonov. V mandatu, ki prihaja, lahko da to Sloveniji samo velika koalicija; v mandatu, ko ne bomo imeli zvezanih rok zaradi prevzemanja evra in ko ne bomo predsedovali EU. V mandatu, ko se lahko cela štiri leta dela stvari zato, ker so dobre za Slovenijo, in ne za to, da se zbira politične točke v tekmi med dvema blokoma.”

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.