PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Golobič in Janša, dva super stratega Slovenije, a noben ni sposoben razvojne vizije Slovenije

Objavil pavel, dne 23.09.2008

Golobič je glavni kadrovnik od leta 1991. V rokah ima ideološko vse 90% medijev in novinarjev. Je prav tako uspešen strateg kot JJ. Za sabo ima strukturo vojakov. Zato ga njegov prijatelj, lacanovec in marksist Žižek imenuje tudi “slovenski Stalin”. Golobič pa nima vizije, nima uvida v razvoj naše družbe, gleda kot tipični mafijaš samo na svoj fevd, kako ga bo molzel. S to razliko od JJ, da Golobič dobro igra, blefira prijaznost, strpnost, novost, drugačnost- skratka je izredno všečen tistim volilcem, ki padejo na sladke in prijazne face – in ne razmišljajo o politiki ali nasploh – medtem, ko ima JJ samo dva obraza trdost z maščevalnostjo, ali pa kalimero Žrtev. JJ je na “desnici” dosedaj bil edini, ki jo je uspel povezati – vsi prejšnji so bili nesposobni, neoperativni: Peterle, Pučnik, brata Podobnik, Bajuk.Na” desnici” kjer se je trlo vsaj 100 ljudi ne vidim bolj sposobnega od JJ ( dejstvo je, da je JJ pomagal medijsko blokirati NSI s pomočjo 10% medijev, ki jih ima pod sabo).

Na JJ si marsikateri slovenski volilec projecira vse svoje najbolj grozne (iracionalne, paranoidne) strahove na JJ. JJ ne bo nikoli v normalnih razmerah dobil več kot 25% – zdaj nas ga je podprlo veliko zaradi monopola v medijih in monopola v družinski srebrnini ter zaradi fašističnih medijskih umorov ( v norrmalnih razmerah bi stranka, ki konstruira negativno kampanijo izgubila večino glasov, pri nas pa je pridobila!). Zato bi moral JJ iti v drugo ali zadnjo vrsto, kjer bi pomagal predsedniku SDS pri operativnih nalogah – to kar je včasih umazanega delal Golobič za Drnovška. Največ možnosti ima Zver, ki pa je za moje pojme poleg zahtevane prijaznosti, “pozitivnosti” preveč pomehkužen, ženski, poženščen, premehak.

Izredno operativen je Virant, njemu bi dal možnost vodenja SDS. Seveda se tukaj takoj pokaže resnična narava politika – ali je moder človek, ki je pripravljen na svoj sestop za korist stranke in države – ali pa bo avtoritaren in trmast – kot je bil Bajuk vseh 8 let. Od Bajuka sem pričakoval, da bo z mladoekonomisti, ki so prav tako vsi študirali v tujini – elegantno in hitro izpeljal finančne reforme. Pa nič – tip je bil čisto prestrašen in uradniški – nemogoč za dialog, kar lahko potrdijo tudi njegovi najbližji ljudje v stranki ( to je tudi problem Zvera, ki se navzven kaže odprtega za dialog, navznoter pa ni). Edino dialoško jasnega vidim Viranta.

Golobič je že od samega začetka rovaril proti Pahorju. Največji poraženec nista LDS in NSI ( ker je bilo pričakovati njun izpad), ampak Golobič, ki je “s koalicijo levega trojčka” KGB želel pridobiti ( ukrasti!) 33% Pahorjevih glasov in ga prehiteti v boju za mandatarja. Golobič ima za sabo medije, ki opravljajo zelo umazano vlogo. Ima tudi večino rdečih direktorjev, fevdalcev – ki ne poznajo tekmovalnosti med seboj – temveč mafijsko podmizništvo. Mafija pa je strup oz. rak (metastaze) za gospodarstvo in družbo, demokracijo. Tipično je diskreditiranje partnerjev ( danes dirty mediji že grozijo Erjavcu in Šrotu, da naj preveč ne zahtevata, ker bosta potem … in tako opravljajo umazano delo namesto pogajalca Pahorja, ki bi moral jasno postavljati zahteve.) Pahor je bil do sedaj lutka. Edini konstruktiven na levici. Če bo znal Golobiča matirati ali pa mu vsaj postaviti meje – da se bo tip zvrnil v jame, ki jih Pahorju koplje – bo Pahor postal kredibilen voditelj levice. A mislim, da je to utopično pričakovati. Mislim, da bo ta vlada že po 2 letih razpadla. Golobič bo že drugič glavni krivec razapda levice ( pred 6 leti ga je nagnal Drnovšek iz LDSa).

 • Share/Bookmark

14 odgovorov v “Golobič in Janša, dva super stratega Slovenije, a noben ni sposoben razvojne vizije Slovenije”

 1. Dajana Dajana pravi:

  Hej, ravno to, da bo vlada čez dve leti razpadla, je napovedal Martin v mojem postu (komentar 37): http://www.dajana.si/kako-funkcionirajo-volilci/

  Se strinjam s tem, kar praviš o Golobiču in Pahorju. Sploh sem obupana zaradi rezultata teh volitev… :(

 2. pavel pravi:

  jaz pa nisem čisto nič obupan, to je stanje naše socialistične butalsko šentflorjanske mentalitete, ki je večinska. Pametni in sposobni so že zdavnaj emigrirali.

 3. Dajana Dajana pravi:

  Joj, no. Ne zdaj še ti. :(

 4. Rado Rado pravi:

  “Golobič je glavni kadrovnik od leta 1991. V rokah ima ideološko vse 90% medijev in novinarjev.”

  :-)

  Kučan pa obvladuje drugih 90 % Skupaj torej obvladujeta 180 % vseh medijev. Bravo teorija zarote, bravo Pavel.

  P.S. Ja, pa Šrot jih s svojim kapitalom tudi kakšnih 90%. Mater ste inteligentni. Za povrh najbrž še verjamete samemu sebi.

  Pavel, zapiši še malo o tem, na kakšen način jih obvladuje. To ti moraš obvladati, saj si inženir in še praktik T.A. Kako jih obvladuje? Jim pošilja maile? Ali se dobivajo na mitingih, kjer jim žuga in daje nasvete. S čim jih drži v šahu? Jih izsiljuje? Jim je ideološko opral glavo? Jim plačuje za usluge? Ali se mu kdaj kdo upre?

  Presenetljivo je, da celo vernike cerkev ne obvladuje v tolikšni meri – pa ima 2.000 letne izkušnje.

  Ali Golobič obvladuje tudi RTV (Guzeja, Grando, Vasleta)? Je obldaoval tudi Delo, takrat, ko so bili še na Delu Slivnik in Jančič? Kako je prišel Golobič te strašne moči? Je rojen talent? Mu je skrivnost obvladovanja zaupala partija?

 5. nevenka nevenka pravi:

  Aaaa? A pametni in sposobni so že emigrirali? O.k. Ti pa še kar tu. :-) Jejhata.

 6. miroslav pravi:

  Moje razmišljanje gre tudi v to smer. Nekje sem že omenil, da je Janša izgubil volilno bitko, zdaj se prične povolilna vojna znotraj KGB. Kolateralna škoda bo velika. In vojne dobivajo tisti, ki imajo dovolj zunanje pomoči. Golobič jo nedvomno ima. Ampak tudi mi smo dobili drugo svetovno, pa se nam je zgodila revolucija. Preveč je vojnih hujskačev in simpatizerjev. Preveč jih čaka ob koritu. Bo še napeto.

 7. miroslav pravi:

  Dodatek. Vse od pomladi, ko prebiram bloge in se včasih vključujem v komentiranje sem se predstavljal z vzdevkom “Rak”. Ker se v nekaj blogov nikakor nisem mogel vključiti, smo sedaj s Siolom to rešili na način, da so mi na njegovih spremenili vzdevek v “miroslav”. Če si kdaj slučajno zasledil kak moj prispevek, zato.

 8. Dajana » Janša je za Slovenijo najboljša opcija pravi:

  [...] – Pavel: Golobič in Janša: Dva super stratega Slovenije, a noben ni sposoben razvojne vizije Slovenije [...]

 9. barbiblond barbiblond pravi:

  Rado, Golobič je ultra sposoben, čeprav je težko verjet. :lol: Se strinjam in mislim, da je Virant res iz pravega testa, tudi s komunikacijske strani, zna bit oster, a ni zatežen.

 10. pavel pravi:

  @miroslav = rak, pozdravljen. Veselim se tvojih komentarjev!

  Glede Golobiča, Ultro je dobro založil z državnimi posli. Nekakšno podobno sranje “korupcije” kot pismo o nameri s strani Sistemske tehnike: država naj kupuje predrago sranje, daleč nad ceno konkurence, važno, da si tolsti politiki nagrebejo razlike.

  Koliko so res govorice, da je večnemu in nesposobnemu študentu Golobiču šele po 40. letu uspelo diplomirati, pa še to naj bi mu prijatelj Slavoj Žižek diplomo iz filozofije napisal ( pa čeprav je potrebno zadaj napisati: “Potrjujem, da sem diplomo izdelal samostojno”). Morda je utopično pričakovati, da bo zaradi tega Kos in njegov urad za zatiranje korupcije sprožil preiskave na Univerzi in poiskal vsaj toliko skorumpiranih lopovov na Univerzi kolikor so jih za nas zaostali Hrvatje našli. Kje pa, Hrvati so daleč pred nami. Na naših univerzah je vsaj toliko korupcije.

 11. Rado Rado pravi:

  “Ultro je dobro založil z državnimi posli”.

  Vsako podjetje se prizadeva dobiti državne posle, ker so to zanesljivi in dobičkonosti posli. V tem ni nič narobe. Narobe je le, če so mu pri tem državni uradniki neopravičeno “držali štango”. Če to drži, potem je treba preganjati tiste uradnike. (kot tiste uranike, ki so favorizirali družino Petek pri opremljanju vladnih prostorov s klimatskimi napravami Petek).

  “Koliko so res govorice, da je večnemu in nesposobnemu študentu Golobiču šele po 40. letu”.

  Kaj je zdaj, ali je to res, ali pa so le govorice? Ali na govoricah širiš svojo levo kritiko? Pa četudi je res, da je diplomiral šele po štiridesetih, to ne spremeni Gregorjevih sposobnosti. Izjemen kadrovik (kot praviš Pavel), obvladovatelj časopisnega imperija, v enem letu postavil novo stranko in dosegel z njo skoraj 10% odstotkov, pokrival Pahorjeve napake, itd., itd. Prikloni se raje Golobičevem geniju, kot pa da kritiziraš njegovo (morebiti pozno) diplomo.

  “Na naših univerzah je toliko korupcije”

  A res Pavel? Imaš kakšne podatke o tem? Ali Ali pa kar tako dviguješ prah? Jaz namreč prav nič ne vem o tem. Prosim, da prideš s podatki o univerzitetni korupciji na svetlo. Ali pa se opraviči za nespodobno izjavo.

 12. david.pelko david.pelko pravi:

  Mislim, da tale blog kar drži. Kako so že rekli levičarji v zadnjih tednih? Kjer je dim tam je tudi ogenj. Mislim, da kar vse trditve držijo!

 13. Pris Pris pravi:

  Trači so najboljši vir informacij. :cool:

 14. nevenka nevenka pravi:

  He, he…pa ja ne meniš, da si konstruktiven, ko opravljaš kot kakšna vaška babnica. Še malo pa boš mica 2. Drži se raje tistih zadev, kjer se teorija razhaja in se je res potrebno ukvarjati s sposobnostmi vizonarstva. Tvoj blog je preveč fanatičen, da bi ga ljudje lahko sprejemali kot neko pozitivno smer za razmišljanje. Razmisli raje kaj bi rad z njim dosegel. Pljuvalnik je pljuvalnik in nič drugega.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.