PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Velika koalicija 2008

Objavil pavel, dne 17.09.2008

Dr. Janez Šušteršič analizira kaj bi prinesla velika koalicija po velitvah ali katerakoli druga koalicija velike stranke in številnih malih strank.

Resnih reform v zadnjih 4 letih ni bilo. JJ je bil še najbolj odprt in spravljiv, ko je povabil SD in liberalne ekonomiste v sodelovanje. Opozicija pa ni imela resnih strokovnih alternativ, ampak se je šla neumni socialistični populizem.

Glavni argument vidi v trdnosti take vlade. Taka vlada pač s proračunskim denarjem nasiti par interesnih lobijev ( parazitev), medtem ko bi morala vlada iz ene velike stranke in številnih malih strank nasititi večje število manjših parazitov. Eden najhujših parazitov je DESUS.

Drug argument je, da bo taka vlada lažje izpeljala nujne liberalne reforme, ki bi zmanjšale vlogo države v gospodarstvu in s tem tudi veliko odtekanje denarja parazitom ( razni interesni lobiji). Z liberalnimi reformami bi naše gospodarstvo lažje tekmovalo v globalnem svetu. Bilo bi bolj konkurenčno, hkrati pa bi zaslužen denar prejemali do njega najbolj upravičeni: sposobni podjetniki, sposobni managerji in sposobni delavci. Hkrati pa bi se tudi standard države dvignil.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Velika koalicija 2008”

  1. Rado Rado pravi:

    Pa kaj če ni bilo reform? Jaka stvar. Vse življenje že poslušam: Ja reforme bodo pa končno stvari postavile na svoje mesto!

    Dajte no, ali ste šele danes postali pametni? Čemu reforme šele danes? Zakaj že ne včeraj?

    Zato, ker nobene posebne reforme ne rabimo! Življenje je eno samo reformiranje. Iz dneva v dan. Vsak dan majhna sprememba (reforma).

    Napoved reform so zgolj politične floskule!

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.