PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

ZDA so potegnile gradualističen, socialističen ukrep

Objavil pavel, dne 10.09.2008

Freddie Mac in Fanny Mae.

To sta dve gromozanski ustanovi, ki ju je ustanovila država ZDA pred več desetletji kot penzijski in stanovanjski sklad v času vladavine demokratov v ZDA. Državni banki, državna sklada delnic.

V zadnjih letih sta ta dva sklada denarja in finančnih inštrumentov začela poslovati vedno slabše. Igor Masten je v intervjuju ugotavljal, da zato, ker so vodstveni kadri vedeli, da teh državnih skladov država ne bo nikoli zapustila in zato niso več poslovali, temveč so hazardirali. Namesto, da bi država kaznovala managerske elite teh skladov kot v primeru Enron, je sprejela socialistični ukrep in bo država z davkoplačevalskim denarjem sanarila izgube. Namesto, da bi liberalno ukrepala in prepustila ti dve družbi trgu in propadu – je družbi podržavila.

Sedaj bodo spet odgovornost prevzeli davkoplačevalci, odgovornost za nesposobnost managerjev. Tako kot smo pred 15 leti vsi slovenski delavci preplačali našo bankrotirano bančništvo, na noge smo postavili NLB in NKBM, ki so jih komunisti popolnoma uničili. In namesto, da bi te banke potem Drnovšek hitro prodal na mednarodnem razpisu, se v teh bankah pasejo socialistični paraziti, socialistične elite, socialistični politiki in socialistični BONVIVJANI.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.