PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

RTV Slovenija navija za Obamo, kljub zmagovanju McCaina

Objavil pavel, dne 29.08.2008

Predvčerajšnjim sem spremljal Odmeve. RTV Slovenija naj bi bila Desna, janšistična. E, pa ni. Najprej so navijali za Clintonovo, sedaj pa za Obamo.

Ferfila, profesor iz FDV, je ves čas popravljal dejstva ( upa, da bo 30% Clintonovih volilcev do 4. novembra vseeno pozabilo zamero in ne bodo glasovali za McCaina, temveč za Obamo). Hkrati tudi Vlasta Jeseničnik v glavnem pripravlja zgolj navijaške prispevke za Demokrate, ki so našim skrajnim levičarjem velik up. Skratka večino Odmevov je bila ena velika propaganda za Demokrate in protipropaganda za Republikance. Kot, da bo RTV Slovenija uspela biti jeziček na tehnici pri prepričevanju amreiških volilcev v Sloveniji.

Hilary je osovražena, kruta, hladna možača. Preračunljiva do zadnjega diha. Obama mi kot oseba deluje zelo toplo. Nič ne bi imel proti, če zmaga – razen to, da se bo zavzemal za levičarsko politiko – ki je dosedaj v svetu povzročila največ gorja ( ne pozabimo, da je desničar Bush napadel dolgoletnega levičarskega diktatorja Sadama Huseina, ko so ga mirno 20 let gledali kako je zganjal zločine v Iraku in vojne zunaj Iraka). Še čudno, da je demokrat Clinton upal napasti nacional -socialističnega zločinca Slobodana Miloševića in s tem omogočil balkanskim socialističnim državam pot ven iz socializma.

Nekaterim republikancem zamerim predvsem ekonomski nacionalizem, izolacionizem. To, da se se po Reaganovi reformi začeli zapirati pred svobodnim trgom s celim svetom.

Se mi je pa zdel tale intervju veliko bolj strokoven.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.