PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Mediji v Sloveniji 2008: enoumni in rumeni

Objavil pavel, dne 25.08.2008

Sem bil na obisku pri starših in sem prelistal Delo, Jano in Lady: ti mediji si obupno skušajo polepšati izgled tajkunov, želijo relativizirati svojo mafijo, da ni tako mafijaška kot jo janšisti prikazujejo. Tukaj se z Janšem strinjam: Mafijski mediji ne bodo pisali proti mafiji, ki si jih lasti.

Potem prebiram zgražanja nad nekimi novimi brezplačniki: Expres in Slovenski tednik in kaj vem še – na celi frontni črti, organizirano. Tako v t.i. resnih časopisih Delo, Dnevnik, Večer, kot v Mladini, Magu in na Vesti. Tudi sam imam odpor do rumenih časopisov in si želim bolj tehtnih informacij – toda gnusi se mi, da ravno tistih 572 novinarjev piše zaničevalno o novih brezplačnikih, ki hlapčevsko že vse svoje življenje služijo enoumju in socialistični mafiji.

Prebiram Žurnal24ur – ki poleg naslova nudi še fotko in morda 10 stavkov teksta – časopis za bebce, ki jih 11. stavek že močno utrudi. Hkrati pa se mi zdi, da je večina člankov populistično levičarskih. Da o brezplačniku Dobro jutro, ki je prav svinjsko primitivno levičarski ( primer novinarke Maje Vovk).

Žurnal z “raziskovalnim novinarstvom” dokaže, da je Janša narekoval tekst enemu brezplačniku. Se pa sprašujem v katerem mediju je bilo že objavljeno kateri novinarji pišejo po nareku Golobiča v Delu, Dnevniku in kateri novinarji posojajo imena tekstom teh levičarskih politikov. Brcati v gnila trupla rumenih časopisov se mi zdi brezsmiselno – pa čeprav 100% funkcionalno nepismenih (80% populacije Slovencev) ni zmožno brati drugega kot rumenjake.Se mi pa zdi za malo, da nihče ne upa brcati v t.i. resne časopise, ki so zgolj strankarski časopisi ( Šrot, član SD je lastnik Dela in piše za SD – Petan, član LDS in Golobičev nastavljeni kader pa kot lastnik Dnevnika piše za ZARES) in brcajo po Janši takrat ko je v opoziciji in na robu izpada iz parlamenta ali pa takrat kadar je v vladi – nikoli pa ne kritizirajo svojih: ne ko so na poziciji in ne ko so v opoziciji. To pa je resen problem medijev v Sloveniji. Da ne govorim, da jih večina cenzurira večino tekstov, ki niso mainstream socializma.

Eden najboljših člankov je bil v Žurnalu napisan s strani Keitha Miles, finančnega strokovnjaka, ki se obregne v Pahorjev sladkobno-leporečni populizem, ki se mora normalno inteligentnemu človeku gnusiti in ga mora vzbujati z dvomom in gnusom:”džrava se ne sme vtikati v gospodarstvo”. Če to izreče socialist, katerega osnovna filozofija je, da si država lasti večino (vsa) podjetja in da tudi upravlja in vodi vsa podjetja ( politiki-bebci vodijo podjetja!!!) – potem je to skregano z osnovno logiko in je zgolj populizem oz. želja, da nalažem čimvečjo množico. Tako kot Lipa, ki po eni strani ponuja zastonj zdravstvo in šolstvo, po drugi pa znižanje davkov vsem zaposlenim – se v osnovi takoj vidi, da ekonomist Peče nima pojma o ekonomiji ali pa da laže.

Nasploh je problem politikov levice, da enostavno morajo lagati. Eno govorijo, drugo delajo.

Če bi bil jaz poltiki, mi ne bi bilo treba lagati, ker bi tako kot Miles zgolj naštel nujne reformne ukrepe, ki jih je treba hitro narediti ( ob zavedanju, da ne nagovarjam 100% populacijo, temveč morda 5-10% populacijo). Ja, trdno sem prepričan, da vsem politikom ni potrebno lagati. Levičarji pa morajo stalno lagati.

Kaj je Miles Pahorju predlagal:

 1. naj poveča konkurenčnost podjetij
 2. odpre državo za tuj kapital
 3. naj proda najboljšemu ponudniku vsa državna podjetja
 4. zniža davke za delavce in podjetja
 5. zmanjša predpise in zaščite
 6. odpravi nadzor cen
 7. odprava subvencij
Tako organizirano gospodarstvo kot ga ima Slovenija leta 2008 sta imela leta 1930 tudi socialista Mussolini in Hitler.

Socializem ni propadel samo zaradi

 1. grobe represije ( veliko koncentracijsko taborišče)
 2. kršenja človekovih pravic
 3. ampak predvsem zaradi popolne neučinkovitosti in nefunkcionalnosti socialističnega – državnega gospodarstva

 • Share/Bookmark

En odgovor v “Mediji v Sloveniji 2008: enoumni in rumeni”

 1. gbwallac3 pravi:

  lepo povedano, podpišem vsako besedo

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.