PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Bled – Grajsko kopališče

Objavil pavel, dne 13.08.2008

Včeraj smo si vzeli še zadnji dan uživanja in smo se zapeljali na Bled. Mali je v avto ves čas jokal. Avtocesta je že skoraj zgrajena. Na klancu pri Šobcu se je začela dolga kolona. Avto smo pustili pri prvem od grdih socialističnih hotelov – ki sem jim že od daleč vidi, da so klump, dolgčas in grdobija. Potem smo šli z vozičkoma do Grajskega kopaliča za katerega sva slišala, da ima urejene stvari za otroke.

Grajsko kopališče se nahaja pod ogormno blejsko skalo na kateri se skorajda ne vidi več grad iz kopališča – ker je skala tako strma. Plačala sva 6,5€ na osebo – za otroke do 6 let je brezplačno. Za to nisva dobila nič – ne ležalnika in ne senčnika. Sicer pa so še pred mnogimi leti privatni lasstniki poskrbeli za naravno senco – tam je okrog 10 mogočnih kostanjev.

Nekaj malih bazenčkov za otroke, nekaj mivkastih igrišč, vlak plezalnica in velik tobogan.

Za dveletnega malčka je bil ta orjak vir celodnevne zabave. Škoda, ker nisva imela rokavčkov sabo – ampak samo Freddy šlauf. Kljub temu sem ga dal med noge in ga pred doskokom dvignil nad gladino vode- da ni dobil pljuska vode v glavo.

Zaradi počasnosti sem ga enkrat pustil pred sabo – pa mi je trska ušla za 5 metrov – ne vem zakaj toliko trenja pri meni. Morda zato, ker imam 92 kg – sinko pa 13 kg. Ali pa zato, ker sem imel kopalke, sinko pa je imel nago rito. Kasneje sem to pri mulariji opazil, da so si tako fantki kot punčke obvezno dajali kopalke na kolena preden so se po toboganu spustili 6m v globino.

Takrat ko mi je sine ušel – sem se pošteno ustrašil. V zadnjih dveh ovinkih ga nisem več videl. Ovinek pred izkokom pa sem že videl njegove noge v luftu in njegovo glavo s šlaufom vred pod vodo. Na srečo je bilo vmes  morda 3 sekunde in fant ni popil veliko vode. Ko je v pol minute prišel k sebi – so se mu zasvetile oči ob mulariji, ki je padala v vodo in je izustil : ” Še, tobogan!”

Seveda noben ležalnik ne bi prišel prav – saj sva bila oba ves čas v akciji. Ali sva nosila malega – ali pa skakala po peskovniku in ob vodi za tavelkim. Vmes ko je mali spal, sva šla oba za 15 min 2x v vodo plavati.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.