PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

O “mladoekonomistih” in o Janši

Objavil pavel, dne 2.07.2008

lecner je napisal(a): Ja nekaj takega. V resnici sem komunist in ko Kučan spregovori, se mi kar zarosijo oči. In kako naj nebi sovražil mladoekonomistov, če je pa Jože Mencinger rekel, da nas bodo njihove reforme spravile v pogubo;)

Ma, lecner, v bistvu te  nisem imel namena niti napadati niti diskvalificirati. Le odreagiral sem na tvojo trditev, da so mladoekonomisti dezerterji, ter, “da so imeli šanso”. V resnici sem izrazil svoj gnus do te simplifikacije, ker sem na njo andrkan že dolgo.

Mićo in drugi izobraženi in lucidni možje, ki jih nekateri pljuvajo uporabljajoč, valda ej mišljeno žaljiv, izraz “mladoekonomist”, so Božji dar in dar vesolja Sloveniji in slovenskim državljanom. ja točno tako mislim in nič manj.

Politiki (mislim zlasti an Janšo in njegovo ekipo) so imeli neverjetno srečo in priložnost, da so jim takšni genijalci in velikani, ki imajo vse od znanja do idej in svobodomiselnosti ter jajc, bolj ali manj sami in proaktivno nudili vrhunske rešitev za reforme. (No ja, tam med “mladoekonomisti” bil tudi mladi Kidrič alijas ĐejPiDi, ma nihče ni idealen jebatga, dogaja se tudi v najboljših družinah. he.he)

Janša je odreagiral kot tipičen slovenistanski sluzasti oportunistični partitorkatski pizdek. On je sanjal o oblasti zaradi oblasti. In obstanku na oblasti za svako ceno. In znotraj tega o fritolezenju v danko, od Semoljića in komunistov naščuvane drhali, in o všečnosti plebsu za vsako ceno, kot ne bi bil državnik ampak kandidatka za miss Universe ali morda Mister Všečnosti Slovenije.

Janša je tako, kot skoraj  vsi drugi slovenistanski politiki zagrešil izvirni vzhodni greh in pljunil na smsiel vladanja v demokraciji in smisel samega demokratičnega boja za oblast. In potem ne bi našteval vsega ostalega kar je prišlo v paketu s tem naglavnim grehom.

Torej, Mićo in “mladoekonomisti” niso krivi nič, zato je zaleatvanje v njih ultimativni primitivizem, pravzaprav vandalizem.

Kajti oni so bili zgolj biseri vrženi pred noge partitokratsko-kamariljnih prašičev, ki so jim misli obsesivno sfokusirane na vladati za vsako ceno. Ja, no, ne vem če bi na vprašanje kaj pomeni “vladati” sploh znali kaj artikuliranega povedati.

Umetniki in znantsveniki lahko na tisoče načinov oznajajo božje modrosti, če ni politikov, ki bi na temelju tega ali vzdolž vektorjev teh resnic bili pripravljeni eksekutirati praktične politike, potem je vse zaman. zadeve bodo ostael mrtve črke na papirju, ali slikarskemu platnu.

Umetniki in znanstveniki pa nimajo niti potrebe, niti tega ne morejo prenesti, da bi jih partitokratski politiki-bedački zlorabljali za svoj agitprop.

Tako kot si že zapisal – Janša se je s svojo politično prakso izkazal za eno skupnoskledarsko, uravnilovki med plebsom, gradualni tisočletni krivulji sprememb ad calendas grecas zavezano sluzavo teslo, ki mu neznansko paše vladati državi s prepolnimi koriti, pa če peneze za to magari zasegajo lačnim otrokom odvisno zaposlenih.

Njemu niti na misel ni prišlo, da bi temeljito reformiral. Nekaj malega, kozmetičnega, v globini kožne povrhnjice je res topogledno postoril, ma v resnici ni imel namena resno reformirati. Ker resno reformirati v Sloveniji pomeni eno za drugim demontirati vse komunajzer prvine iz sistema, zakonov, rešitve…In Janši so nekatere, zlasti one skupnoskledarsko-plebs-uravnilovske komunajzer prvine očitno kar lepo pri srcu. Bedak je za povrh nasedel raznim svetovalcem, kvazi-poznavalcem obrti političnega boja in vladanja, ki so mu svetovali sluzavost in fritolezenje drhali. Češ, stari moj, če ne boš naredil česa, kar je Semoljićeva drhal označila za nesprejemljivo boš še enkrat zmagal. V resnici je pa ravno obratno. Ne le, da bi moral storiti ravno obratno od Semoljićievih zahtev, pač pa ga Semljićeva drhal nima rada, pa če jim ga vsem osebno pofafa oz. jim poliže riti.

Kaj bi Mićo in “mladoekonomisti” s takim “državnikom”? Storili so kar je bilo edino možno – rekli so mu odjebi pizdek sluzasti in šli naprej svojo pot.

P.S. Za duhovitost tega posta na katerega ti odgovarjam, pa moj poklon maestro.

Lp shaman

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.