PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Zakaj so “slovenski” rdečkarji navdušeni nad ruskim in arabskim imperializmom?

Objavil pavel, dne 7.06.2008

Naj bi bil novi ruski predsednik Medvedjev ( ki ga je kot lutko nastavil KGBjevec Putin)  celo klasični ekonomski liberalec. Z pretirano rusko nacionalistično govorico – ki jo očitno potrebuje od Putina naprej za domačo publiko, ki je lačna populizmov v smeri ruskega imperailizma in “socializma” – je oznanil, da sta za finančno krizo kriva ZDA in za drago hrano EU, ki subvencionira vso energetiko, ki ne temelji na (ruski) nafti. Eto, tako simpl. Eto, tako tavariši.

Me pa zanima zakaj levičarji niso nikoli obsodili ruskega imperailizma – ne danes, ne v času Lenina in Stalina?

Še celo Hitlerjevega imeprailizma – Hitler je bil tudi socialist – niso obsodili do julija 1941 – ko je Hitler skočil prestrašenemu in paranoidnemu Stalinu v hrbet – niso obsodili?

Tudi danes ne obsojajo arabskega – silamskega imperializma in terorizma – celo nasmihajo se in pridušajo – celo relativizirajo ogabne vsakodnevne zločine nad civili.

Kaj pa Kitajski imperializem? Do tega pa so kritični. Morda zato, ker so dojeli, da so kitajci liberalni kapitalizem vzeli zares in da se njihova partija že desetletja resno odpoveduje monopolu v gospodarstvu, ne pa monopolu v politiki. Kdo danes narekuje tempo celotnemu ( globalnemu) gospodarstvu? Azija: predvsem pa Kitajska in Indija s strahovitim razvojem, ki višata standard ljudem, ki so še včeraj živeli v sužnjelastništvu in bedi. Tem ljudem se standard viša 10% letno, zato si lahko privoščijo hrano, gorivo in ostale dobrine, ki so bile sedaj zgolj v domeni zahodnjakov. Kdo bo čez 10 let lahko kupoval te dobrine (meso, tuje sadje, gorivo) ? Zgolj tisti deli družb na zahodu – ki bodo sledili hitremu gospodarskemu tempu Kitajske iz socialistične bede- kajti ostali deli bodo po standardu zaostajali zaradi ” gradualizma” in si bodo lahko vsako leto manj privoščili in bodo ljudje vsako leto bolj lačni in bolj praznih denarnic. Torej poslušajte naše leve populiste in Kučana.

Do vseh ostalih zahodnih imperailistov pa so zelo kritični – predvsem do zahodnih imperialistov – ki izhajajo iz liberalnih ekonomij.

Jaz nasprotujem vsakemu imperializmu.

 • Share/Bookmark

En odgovor v “Zakaj so “slovenski” rdečkarji navdušeni nad ruskim in arabskim imperializmom?”

 1. Rado Rado pravi:

  Slovenski “rdečkarji” so navdušeni . . . ? Ali so res navdušeni? Imaš kakšna pričevanja?

  Kdo je sploh slovenski “rdečkar”? Kako ga prepoznaš? Obstaja kje spisek “rdečkarjev”

  Uporaba besede rdečkar ima slabšalno konotacijo. Ali to ne kaže na tendencioznost uporabnika te besede.

  In na koncu, ves tekst z ničemer ne potrdi navedbe v naslovu.

  Pavel si res inženir? Kako, kot tehnik lahko pišeš tako nelogične sestavke.?

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.