PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

JEK in predvolilna kampanja

Objavil pavel, dne 7.06.2008

Osebno mislim, da je Uprava namenoma pozabila poslati normalno sporočilo tujini. JEK ima redno kakšne izpade, saj je zaščita potrojena. Desettisoče elementov in naprav pod zaščito – in samo eden ne dela več po nazivnih podatkih – pa že zaščita vrže ven JE iz obratovanja. Seveda se JE ustavlja zelo dolgo, najmanj 6 ur. Normalno je, da dan izpada JEK iz omrežja prinese ogromno gospodarsko škodo ( 1 miljon € + iz tujine moramo nujno po visoki ceni kupovati 33% elektrike, ki jo Slovenija porabi).

Nazaj k politiki. Zjutraj na dan ekscesa sem poslušal Val 202. Novinar je ves čas sejal paniko, bil je pripravljen, da bo delal proti jedrski opciji v Sloveniji. Šel je v telefonsko anketo, kaj mislite o nesreči, ki jo je še panično podžigal. Hkrati se je to prepletalo še s poročili in z vstopi drugih novinarjev v eter. Brez dvoma – spet zelo in ZARES organizirano. Bil je pripravljen, bilo je vse vnaprej organizirano. Tako kot pri vseh aferah v Sloveniji, ko 754 novinarjev tuli histerično isto stvar.

Najbrž je jasno kdo danes zagovarja nov reaktor 4. generacije z dvojno močjo sedanjega reaktorja. Zagovarja jo sedanja koalicija oz. SDS.

Katera stranka se danes oprijema v politični volilni kampaniji v svojem programu največ visokoletečih parol o ekologiji, zdravstvu, sociali itd? Pri visoko-letečih geslih ni potrebno imeti znanja, ni potrebno razgrniti korakov dela, ni potrebno delati, ni potrebno pokazati rezultatov. To je najbolj easy način za pridobivanje zbeganih in nemislečih in osebnostno šibkih volilcev.

To je ZARES: ZARES ima tudi največ privžencev med novinarji in birokrati. Levičarji so ne samo letos, ampak skozi vso zgodovino pokazali, da jim država ali skupno dobro družbe ne pomeni nič – z lahkoto blatijo, sramotijo ali uničujejo državo – le da jim to koristi pri vzponu na oblast.

Mislim, da je Andrej Stritar namenoma naredil napako. To je organizirana napaka. JEK ni nič kriva. Res je puščal ventil primarnega sistema, ki je radioaktiven, toda znotraj zadrževalnega hrama. Vse pod kontrolo. Za inženirje je to majcena napakica. Za množico praznih glav je to lahko velika panika in tesnoba. In zato gre. Povečevati paniko med množico, paniko o jedrski energiji, paniko o genetiki, paniko o onesnaževanju. In to s strani voditelja ZARES, ki je še par let nazaj hotel večino davkoplačevalskega denarja POTROŠITI za novo termoelektrarno Trbovlje, ki je pa res največja možna svinjarija. Torej popoln obrat “NOVE POLITIKE”. Mar bodo državo vodili ljudje, ki nimajo pojma o tehniki, industriji, ekologiji in KAJ ŠELE O ekonomiji, ki so 25 let pacali enega najlažjih faksov v Sloveniji?

Kaj pa ostane levim strankam, ki nimajo trdnih programov, ciljev in konkretnih korakov do njih. To da nabijajo lepe parole, hkrati pa kurijo v množici strah in tesnobo.

Čas je, da šef vrže iz službe svojega podrejenega Stritarja iz Uprave. Prehuda šlamastika.

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.