PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Intervju z dr. Mićom Mrkaićem na RTV SLO 1

Objavil pavel, dne 2.06.2008

Lado Ambrožič je pazil, da bi naredil čimbolj brezkrvni intervju, ki naj bi se izognil vsem najbolj perečim vprašanjem o naši stvarnosti. Kljub mojemu slabemu mnenju o Ambrožiču, ga moram pohvaliti, saj je uspel narediti slabokrvni intervju – točno to kar je imel za cilj. Samo vprašamo se lahko, kako kvaliteten bi bil intervju, če bi ga naredil kakšen človek, ki je naklonjen vrednotam MiĆa Mrkaića.

Ves čas je nemirno čakal, kdaj bo šel MM zanj predaleč – tako, da je vedno še pravočasno z novim vprašanjem presekal odgovor MMja in ga preusmeril na še manj boleče področje.

Mićo pa mu je vljudno odgovarjal in mu sledil celo na področje ogljikovih hidratov – namesto ogljiko -vodikov. Škoda, pričakoval sem mnogo več – morda ker komaj čakam vsake njegove kolumne, ki zmore biti daleč bolj dometna kot pa pojasnjevanje organizacije IMF, namig na častihlepje in na koncu še material revnim Slovencem, da en tipček vsak mesec zapravi 1000€ samo za zabavo – medtem  ko oni s tem komaj vse položnice , hrano in bencin poravnajo. ( a se niso sposobni vprašati – zakaj pa imamo v Sloveniji že 70 let tako MIZERNE plače, tako beden standard?

 • Share/Bookmark

13 odgovorov v “Intervju z dr. Mićom Mrkaićem na RTV SLO 1”

 1. Rado Rado pravi:

  Kaj te moti Pavel,

  da mu Ambrožič ni dal dovolj priložnosti, da zlival gnojnico na našo kulturo in na našo ekonomsko politiko?

 2. negaga pravi:

  Bravo Radovan, “našo” torej pomeni “vašo” komunajzersko, e pa samo jo imej! lp, negaga

 3. Rado Rado pravi:

  Komunajzersko? Ali se mi samo zdi, ali pa si zares žaljiv?

 4. david.pelko david.pelko pravi:

  Rado, jaz ne vem, kje ti živiš?

  Pa kaj res nič ne vidiš?

 5. negaga pravi:

  Sem se zmotil, torej je Mičo hotel žaliti našo najbolj uspešno ekonomsko politiko, kjer si je eden človek malodane prisvojil celotno Slovenijo, brez da bi “nam” – tudi tebi plačal 1 cent. Res, bravo Ambrožič da si kaj takega preprečil. Bog ne daj, da bi vsi v Sloveniji lahko kaj takega naredili kot je Šrot z gospo pomočnico Ro”SS”enfeld! (“Ja valjda si – človek v 20 letih plenjenja lahko da vstran kak 1.000.000,00 – 2.000.000,00 EUR)

  To ni moja ekonomska politika je vaša – in ta je plenilska – komunajzerska – jaz je ne morem drugače imenovati in sorry nočem v tej orgiji plenilstva in branjenja “tekovin” sodelovati. To ni moja domovina, to je domovina Šrotkovih…

  Ja glej on pizun, ameriški liberalističen spet hodi po NAŠI Sloveniji. Jbo vas Bog, a on ni naš, čigav potem je, čigav sem potem jaz…. ti povem on iz jarka v Teznu – zvezan z žico vendar govorim. Žalim da, ne … govorim pa nekaj kar boli, …. lp, negaga

 6. Rado Rado pravi:

  Sami ekonomski bebci ste.

  Nihče si ni ničesar prisvojil. Kdor ni hotel prodal delnic je še vedno njihov lastnik. Edino kar je (če misliš Šrota) naredil je, da ga vodi, da premoženje obvladuje. Saj zato gre v kapitalizmu, mar ne. Da si prigrabiš čim več. Če je je bilo zakonito potem ostane vodja, če je bilo nezakonito potem mu bodo položaj odvzeli. Lastnine pač ne. Kajti lastnina je v kapitalizmu sveta, mar ne?

  V čem pa bi bila stvarnost drugačna, če bi se lastnik pisal Ne-Šrot, ali Interbrew? Za povprečnega državljana Slovenije prav nič.

 7. negaga pravi:

  “Saj zato gre v kapitalizmu, mar ne.Da si prigrabiš čim več.” Figo gre za to in tu se vidi da si res navaden komunajzer nič več in to ni žaljivka….

  “Kajti lastnina je v kapitalizmu sveta, mar ne?” Da zato je je treba vrniti, tako kot se vrnila lastnina, ki je bila ukradena s strani komunjzerjev 1945, bogami takrat ZAKONITO vendar kot so povedali 1990… MORALNO sporno še več zločinsko s strani zlorabljenega instituta države s strani komunajzerjev in njih simpatizerjev v katero kategorijo sodiš tudi ti…. a kaj dobiš za to? ti da Šrot kak Pir vsaj?

  Enako zakonito je Hitler ubijal in kradel Žide… In Rado nismo ekonomski bebci, bolj take navaden sorte smo ta pravi, ker se damo krast in to prenešamo!

  lp, negaga

 8. Rado Rado pravi:

  Komunistov ni več. V pogojih kjer katerakoli partija ne more biti več avantgarda, ampak je zaradi demokratičnih volitev zamenljiva, komustična partija ne more več obstajat. Zato trdim, da govorite in pišete traparije.

  So le legitimni, vendar različni pogledi na delitev družbenega premoženja.

  Govoriš o nekakšni kraji. Kdo ti je kaj ukradel tvojega prosim?

 9. Rado Rado pravi:

  popravljam: . . . družbenega proizvoda!

 10. negaga pravi:

  “Komunistov ni več.” Joj pa so samo malce drugače oblačijo. A je Hitler rekel glejte jaz sem klavec, pod menoj boste barabe nesposobne nemške šle v grob (kot je rjovel v bunkerju). Ne govoril je jaz sem socialist,…. mi smo tretji rajh, (najbolj socialna država) … Velika nemška nacija (državna srebrnina)… hehe… in potem….čez cca15 let..

  Rado a ne poznaš te iz Sketisa: Hudič (komunist) zmaga ko nas prepriča da ga več ni! Si mona, ali se delaš mona?

  lp, negaga – grem domov

 11. Rado Rado pravi:

  Komunízem (lat. communis = splošni, skupni, od vsakogar) je po svoji lastni opredelitvi družbena ureditev, ki naj bi zgodovinsko zamenjala kapitalistično ureditev in naj bi se razvila na podlagi visoko razvitih proizvodnjih sil. Komunizem je torej v prvi vrsti predvsem družbeni (brezrazredni) in ekonomski sistem.

  Komunizem je tudi ime za totalitarni politični sistem,[1] katerega ideologija se deklarativno opira na filozofijo Karla Marxa.

  =======

  Sem šel gledat in sem skopiral iz Wickipedije. Ali se pogovarjamo o isti stvari?

  Kdo se zavzema za tisto zgoraj? Jaz ga ne vidim. Današnja levica se ne zavzema za vrnitev prejšnjih časov. Ugotavlja le, da je tudi v kapitalizmu stvar ušla izpod kontrole. Nova delitev družbenega proizvoda je vendarle le preveč nagnila tehnico na stran bogate manjšine.

  Ne enakost, ampak le zmanjšanje razlik na razumno raven. To bilo čisto dovolj.

 12. negaga pravi:

  ja, ja Rado bereš komunistični manifest…. tak je to tam pisalo…

  ****izmi so evo produkt formulacije prejšnjih stoletij od francoske revolucije naprej, od takrat ko so Jakobinci začeli klati svoj narod v imenu boljši jutri na tej zemlji… Ono grdo RKC so fuknili ven, in so rekli: Kaj bomo čakali mi tu neko posmrtno življenje, tu na zemlji bomo imel RAJ, vsaj mi, a ne?

  Oni marsovčki Jezusove cerkve verujoči ali kaj so pa naj bodo nam oprode, plebs magari…. In tak, gre vse naprej do današnjih dni na tem starem kontinenti… (zmes se zgodijo ****izmi z par sto miljoni mrtvih, … eh pa kaj, v glavnem da mi rulamo…) Samo da ne bo v Ejro usavi noter omenjen BOG! Ahhh, raje še kak miljon, dva pokoljimo – vsakega drugega nerojenega. Glavno da je zakonito!!!!

  In ti bi spet izumil nek ****izem, nek ravnilizem (manjšanje razlik na razumno mejo). In kako bi to počel? Ja valjda dajmo spet kontrolo eni bandi in ta naj hodi okrog in pobira bogatim in daje siromakom. Zmes seveda upšteva faktor izprijenosti. Ve se da v tej RKC sami posiljevalci in pedri torej ti si ne zaslužijo nič, ono iz “tekovin” pa si zaslužijo faktor 2 in tako naprej (ja pa borci NOB, jebemti teh ne pozabit), kurc pa otroški dodatek – tu naj bo faktor 0,9…

  Evo to je tvoja “uravnilofvkizem” ideologija. Sorry že videno, komunajzersko izprijeno….

 13. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Ambrožič je res naredil brezkrven intervju … vrtal je v nafto in v še eno vprašanje popolnoma brez potrebe, saj bi se o tem res lahko razpisal Mrkaić v kolumni sam, Ambrožič pa z izgubljanjem časa v prazno pač ni rešil svetovne krize.

  In nič me ne bi motilo, če bi tema nanesla še na kulturo … na zanimiv način seveda … ne tako, kot smo od Mrkaića slišali že stokrat … pa nič. To bi bilo zanimivo še posebej zato, ker se pač Mrkaić zelo rad spušča na to področje celo kot ocenjevalec vrednosti posameznih pisateljev, po drugi strani pa ne more razumet vtikanje v ekonomijo s strani nepoznavalcev … hmmmm …

  Na živce mi je šlo tudi, ker se je kar potuhnil pri problemu potrošnikov in lastnikov, ko je MM razpredal o lastninjenju atmosfere … O problemu privatne lastnine bi se dalo potipat še marsikaj, ker tako rajsko, da pošten lastnik pač pošteno zaračunava uporabniku, da je ta prisiljen v večjo osveščenost, pač ne gre.

  Seveda je imel MM zelo prav, kar se tiče zamrznjenosti staroekonomistov in nerazumevanja konstantnega izobraževanja kot načina življenja na naših tleh … pa spet mrk.

  To, da MM vrže vsak mesec 1000 evrov v zrak za zabavo se mi pa ne zdi nič moralno spornega. Saj je jasno, da nima slabe plače in pač res … nekateri ga pač vržejo v pohištvo in nešteto drugih šoping kozlarij. Bolj bi me zanimalo, ali je že na Prozacu, kot se za ameriške povzpetnike “spodobi” in koliko stane urica za buljenje v kimanje pri uglednejšem šrinku … In ali morda ve, koliko podjetnikov procentualno približno se zavoljo deloholičnega trenda “lovikeš” mesarskega klanja in s tem povezanega stresa hodi stresat na elektrošoke, da gredo lahko čim prej nazaj v ring, kot nas je obvestil danes že pokojni dr. Marušič … hehe … in seveda … kakšni so njegovi pogledi na to plat medalje famoznega kapitalističnega vsakdana.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.