PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Pravična kazen za Šrota

Objavil pavel, dne 28.05.2008

Simona Toplak se v Financah pošteno in iskreno sprašuje o večih tezah o tajkunih. Vešč mi je njeno zdravo razmišljanje in razgrajevanje teh tez. Tajkuni so kriminalci. Večina je levih, manj je desnih tajkunov – a vsi so kriminalci. Večina tez ima namen v relativizaciji napak svojih tajkunov in sprevračanju odgovornosti na druge.

Hkrati pa se tajkunizacijo zlorablja za širjenje socialistične ideje, da je privatizacija zlo in rak rana. Ne, privatizirati državne firme je nujno za to, da bo ta družba v kapitalizmu globalizacije preživela.  Reforme so nujne, da se ne bo zgodil kolaps države zaradi povečevanja davkov, parazitskega šolstva, zdravstva in ostalega uradništva.

Nujno je potrebno obsoditi vse tajkune. Vlada mora sprejeti novo in kratko zakonodajo. Sodniki naj po tej zakonodaji obsodijo tistih 20 do 30 tajknuov obeh polov na visoke ( 10 letne kazni), prav tako vse njihove oprode. Vso lastnino jim je treba zaseči in jo takoj na javni držabi prodati tistim, ki imajo denar. Nič ni narobe, če bodo to zgolj tuji lastniki. Pri tej dražbi je potrebno pazati, da ne bo pod ceno, da se kupci ne bodo vnaprej dogovorili in si lastnine podelili in si tako močno zbili ceno.

“Kar je seveda popoln blef. Tajkunstvo je nastalo prek mehanizmov odobrenega kapitala, lastnih delnic, družb pooblaščenk, prepletenega lastništva, izčrpavanja finančnih naložb podjetja za nakup tega istega podjetja in tako naprej. Lastniki so, namesto da bi preprečili, da se jim “krade” in to sankcionirali, kraje podprli.”

Dejstvo je, da sta obe najmočnejši sedanji politični stranki spodbujali tajkunizacijo in svoje tajkune. To je prej 15 let delala tudi propadla LDS oz. sedaj nadaljuje ZARES. Da o SLS ne govorimo.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Pravična kazen za Šrota”

  1. nevenka nevenka pravi:

    Me pa res zanima kakšne kazni bodo koga doletele.Predvsem pa to, kako se bo restavriralo normalno stanje v “pokradenih podjetjih”. Saj cilj te gonje naj bi ne bili samo grešniki, upam, da je cilj pošteno lastninjenje?

  2. Pris Pris pravi:

    “Vlada mora sprejeti novo in kratko zakonodajo. Sodniki naj po tej zakonodaji obsodijo tistih 20 do 30 tajkunov obeh polov na visoke ( 10 letne kazni), prav tako vse njihove oprode. Vso lastnino jim je treba zaseči in jo takoj na javni dražbi prodati tistim, ki imajo denar.”

    Ne bo šlo. Prepoved retroaktivnosti (veljava novih zakonov za nazaj) je ustavna kategorija in ena temeljnih pravno-civilizacijskih pridobitev.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.