PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Teater Slovenija 2008

Objavil pavel, dne 4.04.2008

Kako ti vedno uspe spregledati, da sta v SLO zgodbi o klubih in zlasti totemu famoznemu klubu 400, pomembni še najmanj trije igralci. Ključni igralci, ki jim nemočni igralec št 1 in tebi tako ogabni igralec št. 2 ne sežeta niti do kolen.

Prvi je mamica soc. državica (Igralec št. 3) ob zdušni asistenci “vitezof mize socijalnih la grande” (igralec št. 4) in komunajzarjef med zakonodajalci in na oblasti (Igraelc št. 5), ki je na prihodke iz dela, ter v zvezi z delom, delodajalcu (igralec št. 2) in delojemalcu (igralec št. 1) vsilila naslednje:

  1. Davek na izplačane plače [Ki ga ni nikjer drugje v svetu. Unikum od unikuma mater mu unikalno butalistansko]. To je menda dobro zato, da se delodajalcu priskuti zaposlovati in deliti velike plače.
  2. Edini pogresivni davek v sistemu davkov. Zakaj, izmed vseh jebenih davkov v državi, ravno onim, ki živijo [pri nas številni bolj vegetirajo!] od dela svojih rok in veščin, ter kako drugače aktivnosti ali kapacitete lastnih možganov vred z izobrazbo vsilijo edini progresivni davek z najvišjo stopnjo na svetu, ko gre za obdavčevanje dela in kakopak najnižjim pragom na svetu?
Zakaj že je to nujno? Pravijo, da zato, ker je kanonfuter slovenski domnevno povsem neobčutljiv na superpremožne fevdalce, ki lahko zaradi našga kanonfutra mirno imajo celo Slovenijo, je pa bojda zelo senzibilen, če se drugi pripadnik kanonfutra fpričo Boga in Vesolja “razsloji” od njemu sosednjoležečega klub400 pripadnika kanofutra.

Temu nekateri, v sveti preproščini rečejo zelena fovšija, ki da je med kanonfutrom zelo nevarna in jo je treba nemudoma zatreti. Kakorkoli, mamica državica kasirati prične že na ravni prihodkov kluba 230 (temu se reče đamahirijski davčni prag),

klubu 600 pa že vsili najvišje davke na planetu Zemlja. Zakaj? Zato, ker človek še ni uspel doseči drugih naseljenih planetov na katerih so komunisti na oblasti.

3. Prispevke, ki so navzgor neomejni in jih take neomejene in nebrzdane morata plačevati igralec št. 1 in igralec št.2

4. Pokojnine navzgor…ja, uganili ste… omejene. Zakaj je to dobro, če so pripevki pa neomejni? Zato, da se ve kdo je f toti deželi gazda. Majke mi sudija, tako mi je povedal dorki f sajberbueti Pr’ Gustlni.

5. Zdravstvene storitve navzgor limitirane v količini in kakovosti. Zakaj jebemmo, če pa so prispevki pa navzgor neomejeni? Zato bre, da se vidi kdo je tu gazda Jezda. Če ne verjamete, da je to razlog fprašte dorkija, on je meni tak povedal.

A, ja še to, če se ne lažemo si moramo priznati, da v Slovenistanu za navzgor neomejene prispevke dobimo, roko na srece, prst frit, ker so čakalne vrste za vse storitve takšne, da jo ni bolezni, ki bi lahko čakala na to, da prideš na vrsto. Vmes se telo bodisi samo poštima, bodisi guzneš od recimo kake prijazne terminalne oblike raka.

Rak je v bistvu z našim zdravstvom najbolj kompatibilna bolezen. Vse se samo poštima ne da bi uspel videti zdravnika. Torej? Za koji kurac to potem sploh plačujemo?

  1. Za konec sem kakopak prišparal desert. Recimo dejstvo, da je na vmestitev pripadnikov nacije v klube 200 do 3000 neto, z zeeeeeeloooo redkimi izjemami  neto tja do 15000 ….

….(v glavnem f totih klubih obitavlejo kandidati-pripravniki za tajkune, ko so še v finalnih fazah levljenja iz rdeče gnojne gosenice [rdeči direktor] v prelepega papilona s krvavo-rdečimi krili – tajkuna), …

…torej, na to je veliko več vplivala preslikava socijalističnih umetno nizkih, administrativno, na temelju dolžine oz. očitno kratkosti in mehkobe kurca Edvarda Kardelja določenih mezd, v nove socijalistične mezde določene velikko bolj znanstveno, tokrat na temelju dolžine kurca Milana Kučana. Ki, roko na srce, očitno ima malce daljšega kot rajnki Edi.

Kakorhitro so določili ta sveti etalon, so določili duhovne, ki naj bodo gardijani tote svete relikvije, tak kot oni etiopski gardijani relikvije, ki te lahko ugonobi, če jo vidiš.

Temu đamahirijskemu bratstvu se reče Memor Amicabiliter Traba Miles Militis, oz. po domaćće Vitezi Velike Socijalne Mize. Njihova naloga je skrbeti, da se toti etalon ohranja nespremenjen vsaj tam v kontroliranih temperaturnih pogojih, ko se vitezi za mizo v pavzah srditih pogajanj, med rdečimi, rdečimi in rdečimi, igrajo kamnite obraze. A ve se dobro mona, kdo je f totih igrah pod mizo in kdo  f toti deželi redno puši.

Poleg totega hibridnega igralca (Vitezof socijalne) je še en igralec, ki trajno in usodno vpliva, a ga ti ne vidiš kot škodljivca-povzročitelja. To je sama komunajzarska oblast in z njo povezani paradajz veseljaki, ki imajo “veselje do socijalnega kapitala”, recimo tovariš Zorro, pardon, Don Zzocci.

Paradajz komunajzarska politika oz. oblast, ki se nikdar ne bo odpovedala svoji božanski roli regulatorja in manipulatorja mezd na tisoč načinov. Kakšen trg neki,mona?! Ja, delajmo se, da trg delovne sile deluje, vendar tovariši podmizno poskrbimo, da so glavni, ključni parametri določeni dogovornoekonomsko. In nič skrbeti, drugi netajkunski in ne-državni kapitalisti slovenski nam bodo sledili, ker je to naravni refleks kapitalista. Ako tovariši iz Iskratela svoj kanonfuter plačujejo bedno izkoriščajoč sveti etalon, ki jim ga je podarila rdeča oblast in vitezi velike socijalne, potem mora tako ravnati tudi AfterŠejv Limited d.o.o., ker dugače ne bo konkurenčen Iskratelu. Simpl ko pasulj. Zdaj pa samo še poskrbimo, da bo iskratel mimo tag podmizno dobil posle iz Skupnosklede in bodo “Naši” f totem Iskratelu večno v GZS in večno spoštovali svete postulate naših Velikih Mojstrov Velike Socijalne.

Torej, kdo je zaj tu ključni dispečer kanonfutra f tote klube?

Pa še nekaj je tovariš Dork, kar tebi, tako kot številnim soc. zbojencem slovenistanskim noče in noče postati jasno, ker so ti paradajzarji, očitno zelo uspešno naredili lobotomijo, a te pustili v prepričanju, da lobotomije ni bilo.

Ko podjetje ne zmore funkcionirati tako, da na ta ali oni način oplaja kapital lastnika, sledijo neizogibno (s povdarkom na neizogibno tovariš Dork!) ukrepi konsolidacije, če pa to ne zaleže sledijo drugi ukrepi. Finalni ukrep je, da lastnik ali država poseže vmes z zaščitinimi ukrepi in podjetje bankrotira po črki zakona. No, razen v Muri, kjer alkimisti, opletajoč s kurcem drugih po koprivah, prelivajo iz votlega v prazno.

Ena podjetja propadajo druga nastajajo. Tako, kot v gozdu, gnjila, suha, odmrla drevesa nadomestijo nova, ki se jim je tam naredil prostor.

Podjetje ni nekaj kar naj bi bilo tam zato, da klubi 200 do 15000 imajo službe. NI in dajte to že enkrat dojeti. Beri mi z ustnic – P o d j e t j a  n i s o   đ o b  m a š i n s! Niso in basta! Niso tam da bi vegetirala z zategnjenimi pasovi v imenu altruizma. Kakšen altruizem bogtenimarad?! Ko podjetje zateguje pas, se temu reče cost-cutting namenjen izboljšanju rezultata pod črto. Tam doli pod črto pa obitavle dobiček.

Kakšni kurac socijalistični zlagani podmizno-ekonomski alkimistični pasovi?

To ni vprašanje debelosti in količine hrane v vampu. Podjetje se zdravi kot drevo. Suhe in jalove veje se reže toliko časa, da preostali del daja plodove. Če pa se to izkaže za nemogoče, se drevo da izruvati vun in se na njegov mesto posadi novega.

Dajte to že dojeti in sprejeti za del naravnih procesov v gospodarstvu. Tovarniška hala ni mesto za humanitarno in altruistično dejavnost. Za to so popoldanske dejavnosti lastnikove žene. Kao…”…ej Franček, dajmo toti stroj nehati mazati z oljem, da prišparamo, da nam Tonča ne bi blo treba odpustiti, …saj veš, ker delamo za kurac drage izdelke, ki jih težko prodamo…”

Podjetja morajo pridelovati dobiček, drugače bo lastnik rajši tisti kapital potegnil ven in ga dal recimo v banko, pa se mu nič ne bo treba jabti s Semoličem, če nima boljših idej.

Kakšno zategovanje pasu? V imenu česa? A morda v imenu požrešne države, ki se hvali da je socijalna, a ko Franček iz kluba 400 potoži, da nima več za burek, država pošlje Frančka spet fehtati pri delodajalcu, ki bojda, domnevno, kao grmadi superprofite, ker tota socijalna država se ne more odpovedati davkom iz dela in od dela, ker je socijalna, jebiga. Takšno ravnanje lastnikov podjetij in takšni refleksi podjetij niso vprašanje altruizmov in solidrnosti, pač pa vprašanje racionalnosti na kateri temelji preživetje človeštva. Če je gangrena zajela nogo pod kolenom se jo odreže do kolena. Zato, da pacijent ne umre in ne zato, ker bi kirurg bil zloben in pacijentu ne privoščil celo nogo, prasec kapitalistični neo-liberalni, ljubitelj keša pokvarjeni. In gangrene se dogajajo, jebatga šit hepenz f totem zajebanem inz bakterijami prestreljenemu svetu.

Komiji (Pardon ti nisi komi, ti si samo zmeden. he.he). ne boste nikoli dojeli, da vaše eksperimentiranje  stane pacijente življenj. Številni so vam že umrli med eksperimentom v komunajzer-eksperimentu inkarnaciji prvi, ma f toti inkarnaciji spet predlagate, da se nogo ne reže. In kaj mislite se bo zgodilo? A ravno vam bost gangrena in sepsa ustregli?

Pizda, dajte na svojih nogah eksperimentirati ne na naših. Kot je Mićo večkrat rekel – “Pojdite in podarite vse svoje premoženje!”. S sabo vzemite tudi velikega altruista Semoliča, Kebra in Bajuka tudi. Naj podarijo ves kapital svoj in kapital državnih podjetij v skade za altruistično pomoč. Don Zzocci in Don Atos Portos Aramis iz SCT pa naj tote peneze pokradene iz proračuna prav tako podarita, saj pripadata politični opciji, ki pljuva po fantomskih gremlinih neoliberalistilnih, pripadata opciji, klijenteli oz. kamarilji, ki zagovarja total egalotarizem med vsemi človeki.

Za male človeke, proti kapitalu, s Titom f srčki, pasom pa zategnjenim tako, da komaj diham, za domovino naprej,

Lp shaman na forumu Finance

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.