PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Revolucionarji niso zmožni evolucije

Objavil pavel, dne 31.03.2008

Kdor ne more živeti v normalni, liberalni družbi, ki spodbuja evolucijo človeka in družbe ( darwinov nauk) –

ta bo izvajal krvave revolucije ob prvih problemih družbe.

Danes bi rekli, da so eni ljudje pač na vseh področjih neuspešni, luzerji. In taki iščejo prvo priložnost, da ubijajo in kradejo v imenu pravice in dobrote? In v današnji družbi so taki ljudje na večini oblastnih pozicij na vseh nivojih družbene hierarhije. Luzerji, psihopati.

Danes pa pričakujemo v “tranziciji” od revolucionarnih ljudi, ki niso ne na področju učenja, ne na področju dela in odnosov v življenju naredili niti enega evolutivnega koraka – da bodo evolucionirali na svojih v preteklosti prigrabljenih pozicijah starinski, patološki socialistični sistem v uspešen in normalen kapitalistično – demokratičen sistem.

Kdo ima zdaj koga tukaj za norca?

 • Share/Bookmark

7 odgovorov v “Revolucionarji niso zmožni evolucije”

 1. bin pravi:

  Pobiti, zatreti do korenin, vse revolucionarje! Samo tako se bo lahko razvila evolutivna naravnanost družbe. :mrgreen:

 2. 1tastar 1tastar pravi:

  Škoda, da ameriški protestanti še vedno zanikajo evolucijo.

  Komunisti so jo že, ko so obljubljali (nespremenljiv) raj na zemlji: komunizem :!:

 3. 1tastar 1tastar pravi:

  Udari, navali…

  usekaj, izpali….

  Na juriš, juhej partizan!

  Vsem nezmožnim čreva na plot!

  Aaaauf biks!!!!!

 4. negaga pravi:

  @1tastar @Bin spokajta se s te strani – sta nezanimiv-a

  @pavel revolucionarni rabijo za svoje delovanje konspiracijo in propagando. Ni vprašanje evolucija ali revolucija. Tudi evolucija revolvira. Ta koncept je narobe razumljen. Problem je da “plebs” ob pomanjkanju “avtentičnih” informacij zaspi in se tako se med “plebs”om in elito ne dogaja kritičen pretok. (Pri nas je nemogoče da bi recimo nek montažer radiatorjev bil enako uspešen in “cenjen” kot falirani docent na faks-u – ok lahko ima $ vendar ne bo nikoli tako “pameten” kot kak zapit novinar). V čem je bistvo: docent ali novinar morata biti v vpregi “skupnoskledništva” – torej sta navadna bedna lakaja (kar pa se itak ne zavedata) tuzemskim gospodarjem. “Evolucija” prihaja iz svobode – ko se zaveš da si svoboden šele nato izveš kako majhen si – in šele nato se lahko umakneš in vidiš svojo bedo. Ko so pametni možje pred… leti pisali deklaracijo o neodvisnosti (svobodi) torej so med drugim povedali tudi tole:

  ZDA kot država je namenjen samo SVOBODNIM torej v svojem bistvu globo VERNIM posameznikom. Samo pravilen odnos do BOGA, da SVOBODO in zavedanje. SVOBODA ne bo nikoli v domeni NEVERNIH.

 5. nevenka nevenka pravi:

  Vsaka revolucija je del evolucije. Mutacija gena je enkratni in hiter dogodek z daljnosežnimi posledicami. Revolucija kot hitra, tudi začasno destruktivna sprememba, ima tudi daljnosežne posledice in je vkomponirana v evolucijo, ničesar namreč ni izven nje. Evolucijo, kot proces, je potrebno pač razumeti. Človek posameznik ne dela očitnih korakov v evoluciji, njegov vek je prekratek. Vsi drobni koraki na ravni človeštva se pa poznajo. To, kar imaš ti za evolutivni korak, bi bila čista revolucija. Morda bo, morda ne bo… Metaforično gledanje na to ne bo imelo vpliva.

 6. negaga pravi:

  @Nevenka V določenih obdobjih pride do revolucije. Ta je posledica nenadnih sprememb, ki jih je nemogoče predvideti. Z genetiko sicer nimajo veze imajo pa jo z “umiranjem”. Vzporednic je na tisoče. 1. Ko so umrli dinozavri so dali prostor novim oblikam. 2. Po obdobju kuge kjer je izumrlo pol Evrope je tako prišlo do sprememb v odnosi med gospodo in preživelimi. Podrl se je sistem, preživeli so zahtevali zemljo in več pravic. Saj kaj pa bo gospoda brez pridnih rok. 3. V obdobju hitre rasti “padajo” odnosi in se zaradi nakopičene moči ali bogastva rodijo novi neodnosi. Vedno se v takih razmerah rodijo vzporedni svetovi. V nacistični Nemčijo so Judje živeli v vzporednem svetu. Danes v SLO se recimo v kaki MURI ki propada obuje spomine na Tita in socializem.. (mentalno je ta tvorba kot celota na žalost še vedno v 70 letih prejšnjega stoletja). Določena “elita” pa živi v vzporednem svetu. Pa da se razumemo to ni vprašanje sociale in denarja ampak stanje duha… in ta duh je pri pri “levakih” zamrznjen… hmm…

  V taki zatohlosti pa prej ali slej hudič poišče svoje gnezdo. Kristjan tako mora vedno znova “umirati” da se nadgradi. Tu je Jezus univerzalen – tudi za tako zadret “levak” ne uide tej sodbi. Ga odnese revolucija…

 7. pavel pravi:

  @Nevenka: hvala ti za tvojo misel, mi je dala misliti.

  @Negaga: hvala ti za tvojo prisotnost. Zelo sem te vesel.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.