PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Policist v moji glavi

Objavil pavel, dne 31.03.2008

V Financah ugotavlja avtor Peter Lah kako ima vsak človek v glavi svoja pravila, svoje vrednote, svoj ideloški sistem – ki ga je ponotranjil skozi otroštvo. Svojega policista. Nobeden ni brez tega policista. Nobeden se ga ne more znebiti. Lahko pa se ga zavedamo in določene vrednote in ideologijo ozavestimo, prikličemo iz podzavesti in spomina v razum, v dialog.

To pakeže na primeru, kako je povprečen Američan zelo pozitivno naravnan in zato ob problemih ukrepa hitro, učinkovito in proaktivno. PODJETNO.

Medtem, ko se povprečen Slovenec s svojo negativnostjo samoparalizira, tipično značilno za socialistično birokratsko miselnost in naravnanost. BIROKRAT.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Policist v moji glavi”

  1. mica mica pravi:

    pavle, tale Lah se verjetno mičkeno moti, če sem lahko ironična. V Slovneija zelo veliko ljudi meni, d aje država (?!) tista, ki mora bedeti nad naši8mi dejanji. Ravno včeraj, ko sem se peljala na Obalo, sem na eni9 od RA postaJ slišala komentar na temo novih kazni v prometu. In nadebudna napovedovalka se je zgražala nad državo, zakaj ne zgradi več aVTOCEST, KER POTEM BO – MENDA – nesreč manj. Si predstavljaš, da bi imeli avtocesto v vsake božje rovte?!? po že omenjeni logiki. Na cesti se pač (žal) ali na srečo, moramo obnašati kot odgovorni posamezniki, ker ceste so podobne našemu življenju: včasih gre vse gladko, včasih pa naletimo na same ovinke in grbine.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.