PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Naj nekdo nekaj naredi, da mi bo lepo!

Objavil pavel, dne 31.03.2008

Jezuit Peter Lah v Financah opisuje kako je v Sloveniji grozeče pomanjkanje OBČUTKA O PRAVIČNOSTI, pa čeprav večino nevladnih organizacij, medijev, politikov ves čas nabija o pravičnosti. Sploh je nabijanje o pravičnosti in o socialni pravičnosti eden od temeljnih kamnov kumrovške demagogije in indoktrinacije. Avtor izpostavi preprost in vsakdanji primer nasilnega vrivanja Slovencev, tokrat ne v trgovini, ne na cesti -temveč obnašanje slovenskih otrok na smučiščih. Brezobzirno vrivanje. Večina odraslih pa permisivno to dopušča, čeprav se marsikdo v sebi razburja. Toda nihče si ne upa izpostaviti. Vsi na socialističen način čakajo, da bo za red poskrbel nekdo drug ( popolna osebna neodgovornost) ali pa čakajo, da bo večina začela tuliti in bom potem še jaz dodajal svoje proteste, nerganja in kritike. Dotlej pa je nevarno dati ven glavo iz uravnilovke.

Dober članek, ki pa ne gre naprej k vzroku takega razvajenega obnašanja. Vzrok katastrofalnega obnašanja v Sloveniji je socializem (anarhija demokratičnih, liberalnih, meščanskih vrednot).

 1. Socializem je sistem, kjer bebci vpijejo o pravičnosti – a do drugih so skrajno nepravični ( o tem Peter Lah piše v članku).
 2. Sistem, kjer bebci vpijejo o solidarnosti – a do drugih so sami nesolidarni, kajti dosežejo le, da se denar prisilno vzame boljšim od njih in da njim.
 3. Sistem, kjer bebci vpijejo o enakosti, toda naredili bodo vse, da se bo v resnici vzpostavil kastni – rasistični sistem.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Naj nekdo nekaj naredi, da mi bo lepo!”

 1. Rado Rado pravi:

  Socializem je takrat, ko vlada delovno ljudstvo.

  Se ti zdi Pavel, da vladajo Murine delavke? Se ti zdi Pavel, da nam vladajo delavci Železarne Ravne? Vlada nam SDS, vlada nam Šturm, ki nam grozi da nam bo z eno potezo vzel 600 milijonov in še bolj razdelil Slovenijo na obubožano ljudstvo in na peščico bogatih.

  Joj Pavel, si kdaj bral svoje tekste? So jih brali tvoji profesorji? Nepojmljive bedarije pišeš!

 2. negaga pravi:

  @Rado Pišeš neumnosti, ki nimajo zveze s tem kar je vsebina članka. Kar se Mure tiče pa je to največji slovenski SOVHOZ. Funakcija tega sovhoza je do volitev priskrbeti cca 5000 glasov za “Zares”. Aktivisti po Muri delajo 100% za Zares ne za Muro. Po volitvah gre Mura itak v razrez. Tak plan je že sprejet.

  Muro pa se zafurali razni Kuhariči ipd, katerim je bilo samo pomembno da oblačijo razvajene soproge in otroke starih komunistov -to se počne še danes

  Ko je bil čas in bi se lahko šli “Zaro” so zaspali – ves mladi kader pa so nagnali iz podjetja z svojo pasivnostjo

  Poglej podjetje “Skiny”, podjetje “Inteleka”, podjetje “InIn” vsi ti direktorji in lastniki podjetji so zapustili Muro kot mlad kader pred 15 leti, enostavno so videli več in drugače – tako so razmišljali znotraj Mure vendar… sedaj imajo uspešna podjetja)

  E moj Radovan!

 3. Rado Rado pravi:

  negaga,

  . . . imajo pa vezo s Pavlovim stalnim jadikovanjem, da je za vse kriv socializem. Namreč družbeni sistem, ki ga ni že davno ni več. Zdaj imamo parlamentarno demokracijo, pri čemer ima pojem lastnine prednost pred človekovim interesom.

 4. negaga pravi:

  @Rado kar ugotavljamo “libertarci” svobodno razmišljujoči – in to boš zasledil na forumih financ in redkih blogih – dokler ne pride “cunami”, je pojavljanje “istih” vzorcev tako pri sedanji deklarirani desnici in levici.

  Tovariš “Hafner” je na eni izmed sej Partije 1989 pred volitvami komunistom povedal tole… “dobro pa imejte svojo demokracijo…. vendar pazite da boste vedno na oblasti…(oziroma konec koncev je itak vseeno glavno je da naprej vladamo in da se ne umaže naše ime….” ali je to komunizem, socializem, demokracija, ali kraljevina NI pomembno…. Na tej seji je bil prisoten tudi ves podmladek, od Kučana naprej ki se sedaj vleče niti iz ozadja. Vem mlajši generaciji je marsikateri historični podatek zamolčan in zamegljeni.

  Libertarci smo predvsem osvobojeni teh vzpon. Delovanje strank in ljudi sodimo po preteklosti, sedanjosti in njihovi viziji bodočnosti. Demokracijo pa jemljemo v danem trenutku kot “Luciferja”, ki prinaša svetlobo, ki pa to ni. Tako se vsaj po mojem občutku duh “republikanstva” mora naseliti tudi v EU. Jaz med lastnino in človekovim interesom ne vidim razlike.

 5. alter2 pravi:

  Neumnosti pišeš ti Rado. Kljub temu, da je realnost taka, da je že jasno, da nam ne vlada SDS, niti Šturm, katerega 600 miljonov je dosti manj, kot nam pa poberejo priviligiraci iz komunizma.

  Slovenija je pa še vedno večinoma čisto navadno socialistična, čeprav tega nočeš priznati.

  Delovno ljudstvo pa v praksi v nobenem socializmu ni vladalo.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.