PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Umivanje pokakane ritke

Objavil pavel, dne 25.03.2008

No, tudi to je postala vsakdanja rutina. Točno to, kar me je bilo malce strah. Ali bo moj želodec zdržal umivanje tuje riti? Vsaj kot otrok sem se temu čudil. Nekoč sem slišal teto pripovedovati, da ona ni mogla svoje hčerke previjati, ker so se ji njeni izločki tako zelo gnusili.

Zadnje čase včasih poslušam ženino sestro, ki dela v domu ostarelih in jim menja plenice. Kako le lahko to dela?

Danes sem poslušal prijatelja in njegovo punco, ki sta šla solidarnostno pomagati p. Vitalu Vidru, SJ, na duhovne vaje za zakonce. Tam sta pazila na majhne otroke, kjer je bilo nujno tudi vsako uro kakšnega malčka previti. Da so se starši lahko v miru posvetili medsebojnimi pogovorom, napotkom patra Vidra in molitvi ob odlomkih SP, ki zakonce spodbuja k pogovoru o določenem vidiku njunega odnosa.

Nazaj: sploh ni tako hudo previjati novorojenčka. Njegov drekec na začetku zaradi dojenja sploh ne smrdi tako kot kasneje, ko začenja jesti mesne stvari in prihaja do procesa gnitja v črevesju.

Skratka danes skoraj vsak dan, ko otroka zavohava, da je kakal – malega odvlečem v kopalnico. Med pogovarjanjem z njim razgrnem tepih na mrzlih ploščicah, ga postavim nanj. Mu sezujem copatke, slečem majčko, hlačke, žabe, body in previdno odprem pleničko, da iz ritke ne pade na tla kakšen kosmič drekca. Potem malega postavim v tuš kabino. V trenutku skrbno zavijem plenico, da ne bo kasneje kaj ven padlo. Nato nag smuknem v tuš kabino.

Otroka postavim v kot kabine, da gleda ploščice in mi kaže hrbet. Da stoji v razkoraku. Najprej z vročo vodo segrejem ploščice, da je v kabini toplo. Potem nastavim primerno temperaturo tuša in tušno slušalko postavim v pozicijo curka. S tem najprej očistim strjene dele blata iz njegove kože, na ritki in spredaj pri modih in lulčku. Redko se zgodi, da je blato na pasnem delu hrbta že tako sprijeto, da gre težko dol. Po parih sekundah očistim njegovo kožo še z roko.

Nato sledi namiljenenje od vratu navzdol (2x tedensko pa tudi glave) in nato še splakovanje. Mali se je že naučil na široko stati in med tuširanjem blazno uživa. Včasih že pove Vooaaa ali MmaaA ( vroča ali mrzla). Malce ga je včasih strah, kadar mu voda steče iz glave čez obraz.

Potem ga zavijem v brisačo kot štruco kruha v prtiček in pokličem ženo: ” M., kje si?” Mali to parkrat ponovi za mano. Žena pride in ga odnese v dnevno sobo na kavč, kjer mu da gor plenico in ga obleče. Medtem se še jaz stuširam.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Umivanje pokakane ritke”

 1. 1tastar 1tastar pravi:

  Ko sem bil operiran, so mi pa sestre kar v postelji umivale ritko. :eek:

  Oblekle so gumijasto rokavico, potem pa z vajeno kretnjo z mokro gazo umile luknjo kot kakšne gejše.:arrow: 8O

  Sem slišal, da znajo gejše med seksom vtakniti prst v tvojo rit in ti masirati prostato! :o ops

 2. 1danica 1danica pravi:

  In se stuširaš vsakič, ko se on pokaka? Zakaj že?

 3. pavel pravi:

  @dani :Zato, ker sem že do pasu moker in ker se vsak dan samo enkrat pokaka ponavadi, medtem, ko ga jaz tuširam ene 4x na teden, drugače pa ga v vrtcu umijejo in previjejo. Ali še krajše, paše mi. Ni pa nujno. Včasih se z brisačo zgolj obrišem in si potem še z milom roke operem.

  @stari: nisem še tega doživel in upam, da še kakšnih 50 let ne bom. Drugače pa sem slišal za to masažo. Nisem vedel, da so to delale gejše. Slišal sem, da danes marsikateri zblojeni najstnik v seksualnem eksperimentiranju oceni, da je homoseksualec, ker je pri takem sesku doživel močnejši orgazem kot v seksanju z žensko. Sicer pa stari, a si ti pedofil, ker pri umivanju malčka takoj obrneš na seks?.

 4. 1tastar 1tastar pravi:

  Si malčka naredil brez seksa :?: Z medicinsko pomočjo :!:

 5. pavel pravi:

  Seveda ne. Toda sedaj se izgovarjaš. Kadar sem z otroci ne razmišljam o seksu – mi otroci ne dajejo povoda. Zakaj pa ti takoj ko se o otroku govori pomisliš na seks? Načeloma bi bilo normalno, če bi govorili o mladenkah, ki jih kar razganja od hormonov – da normalen moški pomisli na seks – a ne?

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.