PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Ljubkovanje oz “razvajajnje” partnerja ( moža, žene)

Objavil pavel, dne 24.03.2008

Če odnos raste, potem si bova obadva trudila bolj zadovoljevati razne želje drug drugega in se negovati in ljubkovati. Če pa odnos ne raste, pa se še najkasneje v teh zunanjih stvareh to pozna, da je odnos hladen in mrtev. Ko tega ljubkovanja in izpolnjevanja želja ni = je ponavadi že prepozno za reševanje odnosa.

5 jezikov ljubezni je knjiga, ki govori o osnovah, kako različno dojemamo, da nas nekdo ima rad, ljubkuje, neguje.

V glavnem pa je ta prvi razred ali ABC za telebane treba v odnosu nadrgajevati. Prav z zaupanjem svojih želja partnerju, lahko njemu omogočimo, da nas razveseli, neguje in celo kreativno preseneti. Najslabša je mutavost in trmasto vztrajanje v prepričanju :” Če me ima kaj rad, bo že vedel, kaj želim!” oz. zahtevati od partnerja, da mi bere misli. Kako čarovniško!

Sicer pa me zelo moti, da se za ljubkovanje in nežnost uporablja v sodobnem jeziku beseda RAZVAJANJE, ki je absolutno nekonstruktivna, slaba, polna zla. Tako kot mladina uporablja za seksulni odnos besedo “sva ga zasrala”.

Razvajanje pomeni, da otroka ne vzgojiš, ne navadiš na trdne meje in trdne delovne navade. Svojega partnerja pa ne moreš vzgajati, niti RAZKRAJATI ( razvaditi). Dobro beseda je negovati, ljubkovati, izkazovati nežnost in pripadnost.

Jaz svojo ženo premalo ljubkujem – kot mi včasih pojamra. Velikokrat jo božam po roki ( to obužuje), ji masiran hrbet, jo pobožam po glavi in licu, ji dam poljubček, ji naredim sok iz pomaranč ali ji zmasiram podplate. Celo mala darilca sem se naučil kupovati. Pa še vedno ni dovolj dobro Sad

  • Share/Bookmark

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.