PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Kako spametovati novinarke?

Objavil pavel, dne 24.03.2008

MM ironično spremeni spol naslavljanja novinarjev.

Glavna poanta je razkrinkavanje ozadij novinarjev:

  1. kdo je član katere od političnih strank
  2. kdo je na plačilni listi določenih vplivnih slovesnkih podjetij
  3. zgodovina in arhiv prispevkov novinarjev
Čemu?

Ker novinarji lahko zavrtajo prav v vsakega človeka in ga slečejo do kosti. Obratno pa se ne more zgoditi. Problem je, ker so današnji novinarji v Sloveniji neprofesionalni, enoumni in dirigirani. Ni tako malo medijskih umorov. Podobno je v vseh tranzicijskih državah, kjer so birokratski tajkuni s pomočjo politike, tajnih služb, socialističnega birokratskega aparata in pokvarjenih in uslužnih novinarjev prevzeli družbeno in državno lastnino.

Predlog MMja je, da novinarjem častno razsodišče predlaga, da vsako leto položijo transparentno zahtevane podatke. Tisti, ki tega ne bi prostovoljno oddali, bi se zanje vedelo, da delajo netransparentno, na ukaz mafije oz. politične stranke oz. nekega oligarha.

Več o članku na Financah 

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Kako spametovati novinarke?”

  1. ps9457 ps9457 pravi:

    Ne pozabite, da je ekonomski Amerikanec Mrkaić tako ali tako zastrupljen z lastnimi plašnicami, saj razen svojih argumentov ne sprejema nikogaršnjih drugih. Poleg tega Finance (dokazljivo!) pomenijo enega najbolj rumenih tiskov v Sloveniji, da so Slovenske novice podmladek Rdečega križa proti njemu. Zatorej – previdno, kadar se sklicujete na Finance in še posebej na Mrkaića.

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.