PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

Dragemu prijatelju v slovo

Objavil pavel, dne 11.03.2008

dsc00118.JPGDanes je bila obletnica smrti najinega dragega prijatelja, ki je utonil v Avstraliji par tednov po tem, ko je bil pri nama na obisku in takole pestoval najinega sina. Večkrat je k nam prišel na obisk in dolgo ostal. Bil je bolj ženin prijatelj in moj znanec. Čeprav sva zadnje leto veliko o osebnih stvareh govorila. Večkrat je prišel k nama na obisk, nama prinesel med, ajdo ali kakšno sadje. Celo menili smo se, da bo sadno drevje uredil na vrtu. Imel je rad čebele, sadno drevje, vrtove, naravo, vodo( bil je dober plavalec, saj sva nekoč plavala po sredi bohinjskega jezera) in “čebelice”.

.dsc00118.JPG Imeli smo v Ljubljani mašo, ki jo je vodil p. Silvo, njegov sokrajan. Na maši je bilo prisotnih vsaj 50 ljudi.

. Potem so njegovi bolj umetniški prijatelji ( Jasmina, Brigita in Tine) v kapeli pripravili umetniško praznovanje rojstnega dneva P. Vrhunske fotografije projecirane na platno. Izredno kvalitetne in občuteno odpete pesmi na ravni benda Olivija. Fantastičen saksafon in akustična kitara. Fantastičen glas. Škoda, ker ne grejo v javnost in se bolj profesionalno ne podajo v glasbene vode. Škoda, ker ostajajo zgolj intimistični in ukvarajajoči se zgolj sami s sabo.

Vmes pa so nekateri brali še P. bolj globoke zapise, ki jih je pisal prijateljem. Nato je še par minut sledila presentacija P. zadnjih fotografij s prijatelji.

Nazadnje sta starša povabila na narezek in vino še vse njegove prijatelje, ki smo prišli na njegov 32. rojstni dan. Čeprav jih na tem svetu ni doživel več kot 30. ( lani takšen čas, marca ali aprila, smo imeli pogreb, kajti žara je iz Avstralije kar dolgo hodila). Ostali smo še kakšno dobro uro v pogovorih s prijatelji in starši.

Bil je mila in bolj sanjava duša. Dolenjec. Z mojo ženo sta plesala folkloro.

.

Njegov duhovni oče je bil pater Miha Žužek, prav tako Dolenjec. Večkrat je zahajal v Maranatho.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Dragemu prijatelju v slovo”

  1. 1tastar 1tastar pravi:

    Mi na misel ne pride, da bi blog uporabljal za osmrtnice, zahvale in nekrologe.

    Bodo tvoji sorodniki ob tvoji smrti zapisali: “Namesto cvetja na grob napišite en dober blog v njegov spomin”?

KomentirajVi ste prijavljeni objavi komentar.